עבור לתוכן

לדים UB + מקור מתח - צריך עזרה

Featured Replies

פורסם

שלום.

אני רוצה להרכיב מעגל של 3 לדים UB.

הם יפעלו בחוץ לכן המקור מתח צריך להיות סוללה.

הבעיה היא שסוללה לא תחזיק הרבה זמן, ולהטעין/להחליף כל פעם את הסוללה זה קצת לא פרקטי.

חשבתי על לוח סולארי, אבל הלדים יפעלו בחושך דווקא, אז בשביל שזה יעבוד אני צריך לחבר את הלוח לסוללה נטענת ואותה לחבר ללדים, אבל זה כבר יותר מסובך וגם הלדים יהיו תמיד בחושך, אז זה גם לא יעזור לי.

יש לכם רעיונות איך למצוא מקור חשמל שיחזיק להרבה זמן?

אני לא יודע כמה 3 לדים לוקחים, אבל לכמה זמן הם יפעלו עם 2 סוללות AA? או עם סוללת 9V?

פורסם

תוכל לנסות סוללות ליטיום. הם מספקות אנרגיה פי 7 יותר מסוללת אלקליין רגילה, וגם עולות בהתאם :) לגבי זמן, זה אפשרי לחישוב, אם נדע את תחבר אותם. אם רק תחבר אותם בצורה שמנצלת את ההספק היטב מחד, אך מוגבלת בזרם ע"י נגד מאידך, תקבל זמן עבודה גבוה. בעבר ניסיתי לחבר לד UB בודד לסוללת ליטיום 3.6V, והוא פעל במשך חודשיים בעוצמה גבוהה למדי עם נגד נמוך מאוד בטור (גם אחרי חודשיים הוא המשיך אגב, אבל אני הפסקתי את הניסוי).

פורסם
  • מחבר

חודשיים זה מצוין :)

אני לא ממש מבין בכל הקטע של הנגדים.

אלו 3 לדים שיפעלו באותו הזמן, מה לדעתך הצורה הטובה ביותר לחבר אותם?

פורסם
  • מחבר

כחול, זה משנה?

פורסם

בוודאי.. לכל צבע יש מתח עבודה שונה. אני מנסה לחשוב על משהו.

פורסם

כחול, זה משנה?

כן משנה

דווקא יש מדריך בדף הזה

הנה

http://hwzone.co.il/community/index.php?topic=418240.0

גם אני לא הייתימבין כלום בחשמל אבל אחרי שקראתי את המדריך הזה למדתי הרבה

פורסם

אוקיי, ככה; מבדיקה מהירה שעשיתי, לד כחול צורך 10mA במתח 3V, ובטמפרטורה של 25 מעלות. פשוט תחבר שלושה לדים במקביל לשני סוללות 1.5V. הצריכה תיהיה בערך 30mA לשעה. סוללות אלקליין רגילות יחזיקו בזרם כזה כ10~15 יום (לא ניתן לדעת בדיוק, כי מתח הסוללות יורד והחישובים מתפקששים) וסוללות ליטיום לפחות כחודשיים.

העניין הוא שמתח הסוללות ממש משתנה בקצב עצבני. לא בדקתי סוללות ליטיום, אבל צמד סוללות חדשות רגילות הפיקו 3.1V, מה שגרם ללד בודד לצרוך זרם גבוה של 20mA. אני מניח שגם בליטיום תקבל בהתחלה אור חזק יותר, ובמשך הזמן המתח יתייצב על רמה קבועה ותקבל משהו ממוצע. בכל מקרה, לד כחול יכול לסבול 3.3V, ככה שזה בסדר לשים אותו בלי נגד. ההתנגדות הפנימית של הסוללות תעשה את העבודה.

פורסם
  • מחבר

בעצם לחבר את 3 הלדים אחד לשני, כך שיוצא קצה אחד + וקצה שני -, אותו לחבר לסוללה?

אני בדיוק הזמנתי בלי קשר 2 סוללות ליטיום - 3V 1300mAh

הם יעשו את העבודה כמו שצריך לא? לחבר אחת או את שתיהן?

תודה ;)

ד.א

מאיפה אפשר לקנות לדים?

אין לי זמן לסוע לת"א בשביל 3 לדים ולהזמין מהאינטרנט גם יקח זמן, נראה לכם שבACE יש לדים?

[attachment deleted by admin]

פורסם

מה קורה דורון?

לדים לא תוכל למצוא ב-ACE, זה בטוח.

אפשר לדעת באיזו עיר אתה גר? אני יכול להביא לך שלושה לדים.

במידה ולא תוכל להגיעה אליי, תלך לכל חנות אלקטרוניקה ותקנה - כל חנות אלקטרוניקה מחזיקה מלאי נכבד של לדים.

(*אני מחיפה)

פורסם
  • מחבר

מה נשמע דני? עדיין בפוקט? :)

אני גר במרכז, ואני עצלן...

אני צריך גם סליבים אז כנראה שאני אתן באמת קפיצה לאיזו חנות בת"א.

זה לפרויקט מגניב שאני עובד עליו, שיהיו לי את כל החלקים אני אפתח לוג :P

פורסם

פוקט? זה היסטורייה...

היום אני יותר במחשבים (עם כי את תחום הסלולר לא עזבתי - אייפון), אתה יכול לראות את הלוג שלי בפורום פרוייקטים (ואולי לעזור לי שם בבחירה).

בהצלחה לך בפרוייקט!

דני.

פורסם

בעצם לחבר את 3 הלדים אחד לשני, כך שיוצא קצה אחד + וקצה שני -, אותו לחבר לסוללה?

אני בדיוק הזמנתי בלי קשר 2 סוללות ליטיום - 3V 1300mAh

הם יעשו את העבודה כמו שצריך לא? לחבר אחת או את שתיהן?

לא. אתה מחבר במקביל. את שלושת המינוסים, ושלושת הפלוסים לפלוס ומינוס של הסוללה.

הסוללות שהזמנת חלשות, והן יפעלו כיומיים שלושה.

פורסם

שירטטי לך אייך יהיה הכי נוח לעשות את המעגל.

במידה ותשים סוללה חזקה יותר (עם voltage גבוהה ממה שהלדים צריכים), אז תצטרך סה"כ להלחים נגד מתאים בין הרגל החיובית של הלד לבין ה+ של הסוללה (אם אתה רוצה שרטוט של זה, רק תגיד).

בהצלחה!

עריכה:

מומלץ שיהיה לך סוקט לסוללה, למה במידה ותלחים היישר על הסוללה, ישנם סיכויים גבוהים כי תפגע בה (אלא אם כן, יש לך ציוד מיוחד).

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

תודה דני :)

אז איזו סוללה מתאימה?

הכי הרבה שמצאתי זה LITHIUM 3.6v 3600MAH של PSP.

מה עם סוללה של טלפון? זה יעבוד?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים