עבור לתוכן

מדריך| תאורת לדים (LED) משקע ביתי ללא ספק מחשב.

Featured Replies

פורסם

מבוא:

אוקיי אם בראש שלכם להוסיף קצת חיים וצבעים כמעט לכל מקום שעולה לכם על הדעת, אם זה תאורה מסביב לשעון קיר, מסגרת תמונה, מאחורי מסך מחשב או טלויזיה או סתם בא לכם לעשות תאורה לילית עם צבע מגניב בחדר וכו'..וכל זה בלי להיות תלויים בספק של המחשב, זה המדריך בשבילכם.

מה אנחנו צריכים:

הכי חשוב רעיון מה אתם הולכים לעשות כל השאר שטויות :-)

אז מה אנחנו צריכים באמת.

רכיבי אלקטרוניקה:

לדים אני לקחתי 5 להתחלה. (קניתי של 5מ"מ את הרגילים לא UB) עולה בסביבות שקל ללד.

Picture3.jpg

נגדים הבחירה תלויה בעוד משתנים כמו כמות הלדים ושנאי.. נחשב איזה נגד תצטרכו בהמשך. (בין חצי שקל לנגד עד לשקל וחצי).

תמונה של לד ונגד ביחד עם כל ההוצאות שהוצאתי על כל התאורה הזאת:

Picture23.jpg

שנאי, שנותן מינימום 3.3V (שנאי מפלא ישן יעשה את העבודה ברוב.)

כלים:

בדיל, מלחם ואזולירנבד.

כמו כן איזה סכין יפנית בשביל לחשוף את נחושת מהבידוד של החוט.

מתחילים לחשוב:

קודם כל אתם צריכים לחשוב למה אתם רוצים לעשות את התאורה... ולפחות לצייר על דף או במחשב איך זה אמור להראות.

קצת מידע מסביב:

יש גם תלות בסוג הLED. אם אתם הולכים על לדים תשאולו באיזה מתח הם עובדים בצורה אופטימלית.

לפי טבלה בסיסית מאוד אפשר לנחש קצת :-)

IR 1.5

red 2.0

orange 2.0

yellow 2.1

green 2.2

true green 3.3

blue 3.3

white 3.3

UV 3.3

blue (430 nm) 4.6

רוב הלדים עובדים באמפרז' של 20 מיליאמפר כלומר 0.02A. אבל צריך לבדוק אצל המוכר ליתר דיוק.

חישובים לנגדים:

אוקיי קודם כל צריכים לדעת איזה שנאי יש לנו ביד. אחרי שמצאנו אחד שלא צריכים (מקסימום תמיד אפשר לקנות) מחפשים על השנאי נתונים.

אני השתמשתי בשנאי של פלאפון ישן.

Picture10.jpg

הנתונים שאנחנו צריכים לדעת זה מה הOUTPUT של השנאי (זרם ישר DC) כלומר אנחנו רוצים לדעת איזה מתח הוא נותן (וולט V) והוא אמור להיות לפחות 3V אחרת לא יהיה ניתן להפעיל את התאורה. ואנחנו רוצים לדעת איזה זרם הוא מסוגל לתת (A) ומפה ומהנ"ל נדע כמות מקסימלית של לדים שאפשר להשתמש ואיזה נגד אנחנו צריכים.

מתי מגיעים לחישוב???

עוד כמה דקות צריך קודם הסביר שיטות לחיבור מעגל.

יש 3 אפשרויות אחת חיבור בטור והיא ממש לא מומלץ כי ברגע שנשרף לד אחד כל המעגל מפסיק לעבוד. (לכן אני גם לא אדבר עליו בכלל).

חיבור אחר הוא חיבור במקביל. כל לד בנפרד מקבל פלוס משלו ומינוס או אדמה משלו. ולפני כל לד יש נגד משלו(יתרון שאפשר להשתמש בצבעים שונים של לדים).

למי שמתחיל לא נוח להתעסק אם זה כי צריך לחשב לפני כל לד את הנגד משלו וגם יש הרבה יותר הלחמות.

סוג חיבור נוסף זה חיבור במקביל רק שהפעם כל החשמל ללדים עובר דרך נגד ראשי שימוקם לפני הלדים. חוסך הלחמות וכמות נגדים אך אי אפשר להשתמש בצבעים שונים של לדים.

פה אני הסביר איך לעשות את זה בסוג חיבור שלישי עם נגד אחד ראשי, כי הוא פשוט לביצוע.

אוקיי החישוב:

אחרי שהחלטנו באיזה לד אנחנו הולכים להשתמש וכמות שלהם ויש לנו את המידע על זרם ומתח של השנאי מתחילים לחשב.

מתח של השנאי (V) מחסירים במתח שהלד צריך (לפי טבלה למעלה או יצרן).

את התוצאה מחלקים בזרם שצורך לד (לרוב 0.02A) כפול מספר הלדים.

אני נותן דוגמא 1 מהחישוב שלי:

יש לי שנאי שנותן 5V ו0.7A. (תמונה למעלה). יש לי 5 לדים שכל אחד צורך 2.2V בבמוצע ברזם של 0.02A.

לפי חישוב השבר בחלקים:

במונה יש לנו 5-2.2=2.8

במכנה יש לנו 0.02*5=0.1.

לכן 2.8\0.1=28 אוהם. לכן אנחנו צריכים נגד של 28 אוהם במקרה שנתתי למעלה. בגלל שאין כל נגד לכל ערך אפשר להשתמש בנגד של 33 אוהם.

דוגמא 2 שיהיה ברור:

שנאי של 5V הזרם של 0.7A עם 4 לדים שכל אחד צורך 3.3 V ו0.02 A.

במונה 5-3.3=1.7

במכנה0.02*4=0.08

התוצאה היא 1.7/0.08= 21.25 אוהם.

מקווה שאת הרעיון הבנתם.. אתם שואלים למה לא צריכים את הזרם שמסוגל לספק השנאי??? ניקח לדוגמא ששנאי שלי נותן 0.7A אז כמה לדים נוכל להפעיל איתו.

עקרונית זה 0.7/0.02 לכן בסביבות 35 לדים.. בשביל להיות בטוח לא הייתי עושה יותר מ25 לשנאי כזה :-).

עכשיו צריך לחשב את ההספק של הנגד שאנחנו צריכים.

בנוסחא הקודם פשוט תחליפו את החלקי בכפול ואז נקבל כמה W אנחנו צריכים את הנגד. (כל נגד בסיסי הוא 0.25W).

נחשב לפי דוגמא מספר שתיים: 1.7*0.08=0.136W עדיין רחוק מלהיות יותר מ0.25W לכן כל נגד עם התנגדות מתאימה יהיה בסדר.

טוב סוף סוף לעבודה:

עכשיו יש לכם את הנגד\נגדים שאתם צריכים ואת כל שאר החלקים... לעבודה.

אני עשיתי את זה די בפשטות אתם יכולים לבחור דרכים אחרות (בחיבור מקבילי עם נגד אחד) אם חוטים יותר ארוכים עצובים וכו'...

בהתחלה לקחתי חוט של אנטנה ישנה מאיזה שעון\רדיו והורדתי את החומר בידוד בשביל שאני יוכל להלחים את רגלי הלדים.

Picture13.jpg

אחרי שהבידוד בחוטים הורד צריך לשים על החוטים בדיל שיהיה יותר קל להלחים בהמשך.

Picture15.jpg

אוקיי אחרי שהחוטים מוכנים מחליטים איזה חוט יהיה חיובי עליו אנחנו מחברים את הנגד ככה שיהיה לפני הלדים (ליתר בטחון) ולנגד נחבר כבל חיובי מהשנאי שלנו.

(אני חיברתי 3 נגדים כפי שאתם רואים הייתי צריך 28 אוהם והיו לי רק נגדים של 12.. אז חיבור של נגד בטור זה כמו חיבור של התנגדות אז יצא לי 12*3=36 אוהם).043.jpg

Picture4.jpg

אוקיי בחוט איפה שיש את הנגדים (חוט חיובי) נלחים את הלדים. הלד בעל שני רגליים אחת ארוכה מהשניה. הרגל הארוכה היא רגל שאמורה להיות מחוברת לחוט החיובי אחרת היא לא תעבוד.

אחלה.. חיברנו לדים אפשר להתחיל להתעסק עם השנאי...

זה מה שיצא לי..

042.jpg

חותכים את היציאה של השנאי.. וחושפים את החוטים.. בדרך כלל אדום פלוס ושחור מינוס. מלחימים את החוט החיובי לנגד ואת השניה לחוט השני.

Picture21.jpg

Picture6.jpg

פה כבר שמתי אותו על איזה רצועת פלסטיק בשביל לתת לו קצת קשיחות ועברתי על כל חיבור עם סיילוטייף (בכוונה שתוכלו לראות איך שזה הכל פשוט). עדיף תעברו על החיבורים עם איזולירבנד בשביל שלא יווצר קצר.

Picture12.jpg

ועכשיו תמונות: :-)

Picture24.jpg

Picture5.jpg

Picture7.jpg

Picture25.jpg

תמונות בלי אור בכלל ובלי פלאש רק אור שמופק מהלדים.

Picture27.jpg

Picture28.jpg

Picture35.jpg

Picture29.jpg

Picture31.jpg

וזה אור על התקרה האור עצמו אמור להיות ירוק אבל משום מה המצלמה תופסת אותו בתור כחול.. אגב תפס רק על התקרה ירוק מרכזי.

048.jpg

זהו זה הבניה הייתה פשוטה מאוד ובדרך למדתם קצת אלקטרוניקה.. עכשיו נשאר למצוא עוד שנאים ישנים ולחפש איזה רעיונות נוספים לתאורה :-)

בהצלחה.

עזרים:

LED Resistor Calculator

זאת פעם ראשונה שאני בונה משהו בעצמי וגם פעם ראשונה שאני כותב מדריך אז המלצות ושינויים יבואו בברכה.

כל ההתעסקות על אחריותכם, אני לא אחראי על כל נזק שיכול להיגרם!.

פורסם

סוף סוף מדריך תאחלס שנוגע בחרא של האלקטרוניקה... כל הכבוד!

אולי להסיבר טיפה יותר לאט את כל החישובים...

10\10!

פורסם

עשיתי משו דומה עם שנאי 12V 1A

בסביבות ה30 לדים, נחמד קל ופשוט.

פורסם

השלב הבא- דנדן מארגן קניה קבוצתית מ-EBAY של 1000 לדים בערך וככה חוסכים עלויות כי בארץ זה גניבה! :xyxthumbs:

ברגע שיהיה לי לדים ונגדים (בשלב שאני אקום מהכורסה) אני אקח את המלחם ואבנה לי גם אחד שתאורת גב למסך מחשב שלי- זה יוצא סוף הדרך אם בונים כזה בצורה טובה! P:

פורסם
  • מחבר

זהו... עכשיו אני בא לעשות גם תאורה מאחורי מסך... חשבתי על רעיון של לדים RGB עם קונטרולר שמשנה את הצבע בעדינות.... נשמע די מגניב.

סוף סוף מדריך תאחלס שנוגע בחרא של האלקטרוניקה... כל הכבוד!

אולי להסיבר טיפה יותר לאט את כל החישובים...

10\10!

קודם כל תודה ומה בדיוק לא מובן ועל מה לתת תדגש בחישובים?

בכיף אשדרג את המדריך...

פורסם

אם אתה רוצה לשחק עם התאורה ולרכך אותה ולהגביר אותה לפי מצבך תקנה פוטציומטר! (או בעברית- נגד משתנה, כמו שיש לך לווסט את הווליום, עיגולי כזה שמסתובב..) :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

כן יודע מזה.. צריך לעשות חישובים מה המינימום שהוא צריך להתנגד ככה שהוא לא ישרוף את הלדים :-)...

אהבתי את ההגדרה שלך: "עיגול כזה שמסתובב"... ;D

אני אומנם חדש בתחום הזה אבל תמיד אהבתי תיאוריה :cool2:

ואני מקודם התכוונתי לקונטרולר שמיוחד ללדי RGB.. שמשנים את הצבע שלהם בהתאם נראה לי למתח. והקונטרולר עושה את העבודה עצמאית כלומר אתה לא צריך לשנות בעצמך כלום.. תלוי איך תתכנת אותו או איזה ציפ' יהיה בו.

פורסם

כל מי שרוצה לד בזול, יש חנות בהונגקונג שכבר קניתי ממנה פעם אחת והייתי פשוט בשוק מכך שהמשלוח חינם!!!! והכל כל כך זול

ולבסוף! שזה באמת מגיע ועובד כמו שצריך!!!

http://www.ledshoppe.com/Product/ledp/LP3021.htm

תהנו, מומלץ מאוד!!!

פורסם

רק להזהיר את מי שקונה לדים ממש זולים ובמיוחד מסיון ומדינות קרובות חלק מהלדים לא היהיו באיכות טובה.

חבר שלי הזמין אלף לדים מאיביי וכשהוא קיבל אותם רק בערך חצי עבדו והשאר או שלא עובדו או שבקושי האירו.

פורסם
  • מחבר

הדיאל הקסטרים שמעתי שמוכרת אמון דברים...

אני רק לא מבין מה הגיון שלהם למכור ללא דמי משלוח. קצת מוזר לי.

משהו התנסה?

פורסם

אני קונה רק מ ebay מהחנויות הגדולות שם.

הזמנתי ב 70 שקל 50 לדים לבנים עם 50 נגדים, מה שמיוחד בהם זה שהם superflux משמע יש להם זווית פיזור גדולה של 120 מעלות בערך.

אני מעדיף את המנורות האלו לתאורה כי איתם אין את העיגולים שנוצרים מהלדים. מומלץ בחום.

אני אתן לכם דוגמא ממעגל תאורה שהכנתי.

המעגל התחתון הוא עם הלדים המפזרים.

המעגל העליון עם הלדים המרוכזים.

אבל האמת הגעתי להחלטה שעדיף לבצע תאורה עם קטודה ורק אם יש בעיה טכנית איתה לעבוד עם לדים.

[attachment deleted by admin]

פורסם

לידיעתך קוראים ללדים האלו (מרובעים עם ארבעה רגליים) לדים מסוג פיראנה כמו הדג (pirana).

פורסם

תודה רבה על המדריך!

פורסם

לידיעתך קוראים ללדים האלו (מרובעים עם ארבעה רגליים) לדים מסוג פיראנה כמו הדג (pirana).

מכל מלמדי השכלתי. :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים