עבור לתוכן

מחשב חם!! פגיעה בביצועים.

Featured Replies

פורסם

המחשב שלי מאוד מאוד חם,ואני בטוח ב 99% שזה גם פוגע לי בביצועים.

רק במנוחה הוא 52-54 מעלות

וכשאני משחק במשחק כלשהו הוא יכול להריע גם ל 65 מעלות ואולי יותר.

הנה במצב מנוחה

fztuxz4rczh163gaqpga.jpg

הנה במאמץ(וזה עוד יחסית נמוך למה שראיתי ,כי יצאתי באמצע המשחק כדי לבדוק טמפ',ועד שהתבצע הצילום ירדו כמה מעלות)

zdpr2ms646k1gq6qzkc5.jpg

הבדיקה התבצעה ב EVEREST .

עכשיו,ניקיתי את כל המחשב מאבק,חידשתי משחה טרמית(nanotherm blue) במעבד ובגשר הצפוני,ולא עזר,המחשב עדיין רותח.

מה אפשרי לעשות במצב כזה? יש דרך לטפל בזה לפני שאני יחליט לקנות צלעות קירור לסוקט שלי?

עריכה:יש לציין כשאחרי 15-20 דק' משחק,המשחק נהיה מאוד איטי,בקושי זז,מרגישים משמעותית את הפגיעה בביצועים.

פורסם

כתוב מהו הדגם המדוייק של המעבד. יש מצב שזה טמפרטוה נורמלית לגמרי...

תבדוק טמפ' גם בעזרת CORE TEMP או REAL TEMP, כי אוורסט היא תוכנה די עקומה.

פורסם

הטמפ' של הרכיבים האלה לא נראית יוצאת דופן, נטר את טמפ' הכרטיס שלך

פורסם

^^הוא צודק, הטמפרטורה של מעבדי ה-p4 היא תמיד גבוהה... לי הם היה אחד על 50-60 במנוחה..

פורסם
  • מחבר

רשום במפרט בצד את הדגם של המעבד ,בכל מקרה

intel pentium 4 2.6 mhz

אז זהו,שגם אני חשבתי על האפשרות של הכרטיס מסך,הבעיה היא שאין אפשרות למדוד לו את הטמפ',אין לו סנסור טמפ'.

זה הכרטיס

sapphire radeon 9600xt 128 mb

ניסיתי פעם לחדש משחה לכ.מסך אבל לא הצלחתי להוציא את הגוף קירור שלו,הוא כנראה עם דבק טרמי,מודבק לליבה.

פורסם

אם הסטפינד של המעבד שלך זה D1 אז המעבד יכול לעמוד בטמפ' של עד 75C.

פורסם
  • מחבר

בדקתי,והוא אכן D1 . אתה מתכוון שהוא יכול לעבוד עד הטמפ' הזאת ללא ירידה בביצועים ?

או שבאופן כללי זה הגבול של המעבד?

פורסם

EVY ירידה בביצועים לא תהיה לך גם ב80+ מעלות..ברגע שהמעבד יתחמם הוא יתריע ויבצע ריסט (קצת לפני הוא יתחיל בחישובי סרק)..

בכל אופן הטמפ' של המעבד היא לא הבעיה שלך..על כל מקרה בדוק RPM של הקירור..

והאיטיות במשחקים בדוק את זה..זה קורה רק במשחק ספציפי ? בדוק את הFPS..יש סיכוי שהכרטיס מסך מתחמם..אבל גם אז הייתה מקבל קריסות וכו..

dima_s שתי התוכנות שציינת לא מתאימות למדידה של P4..אם כבר לבדוק עם HWMONITOR או EVEREST..

פורסם
  • מחבר

אוקי אז ככה,ה RPM של המאוורר של המעבד הוא על 3000 קבוע,גם במנוחה וגם במאמץ.

ואין לי את אפשרות של SMART FAN בביוס או משהו כזה.ככה שהמאוורר עובד על העוצמה המקסימלית כל הזמן.

הקריסות קרו לי כבר בשלושה משחקים.

אני רוצה לנסות לבדוק שאולי הכרטיס מסך מתחמם יתר על המידה,אבל אין לו סנסור.

איך אני יוכל לבדוק את הטמפ' שלו?

פורסם

דרך התוכנה שדרכה ניטרת את הטמפ' למעבד.... EVEREST אתה תראה שם GPU או GPU DOIDE... אתה גם יכול דרך GPU-Z.

בקשר לפירוק קירור לכרטיס... אני ממליץ לך לאמץ אותו לפחות 20 דקות רצוף, תכבה את המחשב, תוציא אותו ואז כשהוא עדיין חם, תנסה לפרק אותו. אם זה לא עזר, תעזר במברג עם קצה שטוח (שכחתי את השם...) ממש ממש ממש(!) בזהירות. אין סיכוי שהוא מודבק... פשוט מה שקורה ברוב הכרטיסים הישנים זה שהמשחה\פדים מתייבשים על הרכיבים ואז קשה לפרק את הקירור...

עריכה: יכול להיות גם שהכרטיס נדפק... יש לך אחריות?

פורסם

אבק ניקת ?

ובדיקה פשוטה...תפעיל תוכנת מאמץ למעבד (OCCT)..בדוק את הטמפ' ואם יש קריסות..לאחר מכן בדוק את הכרטיס מסך (יש לך מבחן באותה התוכנה)..

אם יש לך קריסות וכו..אז הבעיה היא הכרטיס מסך .. :smile1:

פורסם
  • מחבר

הבעיה תוקנה! :)

הצלחתי להוציא את הגוף קירור של הכרטיס מסך,ולא היה שם דבק טרמי(צודק Bashash)אלא משחה ,ניגבתי את המשחה הטרמית הישנה שנראה לי היתה arctic silver ,למה היא היתה כסופה(חבל).שמתי משחה חדשה והרכבתי את כל העניין.

אין קריסות יותר\נפילות בפריימים בצורה דראסטית.

רק מה שמציק לי עדיין ככה בפנים זה הטמפ' של המעבד,שאף פעם לא ראיתי את המעבד שלי בטמפרטורות כאלה,ככה שזה היעד הבא לשיפור.

מקווה שלא יצוצו בעיות חדשות. תודה לכם על העזרה חבר'ה!

פורסם

כמו שחשבנו..הבעיה הייתה בטמפ' של הכרטיס מסך..והטמפ' של המעבד היא לא בעיה..היא לא חורגת..במיוחד לאור הטמפ' שיש בחוץ בארצנו.. ;D

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים