עבור לתוכן

התנהגות מוזרה לאחר עדכון ביוס - כנסו בבקשה לפרטים

Featured Replies

פורסם

ראשית אני מקווה שאני כותב בפורום הנכון. אם לא סליחה מראש.

אני עובד עם לוח אם MSI Neo2 - LS וזיכרון של Geil PC3200 Golden Dragon - Dual Channel.

הזכרון עובד ב-CAS2.

עדכנתי את הביוס לגרסה החדשה ביותר ואני עומד במצב מוזר.

לפני עדכון הביוס, כאשר נכנסתי ל-DRAM timing setting - ובחרתי by SPD הזכרון זוהה אוטומטית ב-CAS2 (היתרה (3,3,6) עם Burst Lenght של 4. ב-Voltage לא נגעתי והשארתי על ברירת המחדל של 2.65v.

שימו לב לא ניסיתי בכלל לבצע O/C.

לאחר העדכון הזכרון מזוהה כ-CAS2.5 - כמובן שניתן לשנות ידנית, אבל לא ברור לי למה הוא לא מזהה את זה לבד.

דבר נוסף - לאחר העדכון - וזאת הייתה הסיבה לעדכון - נוספה אפשרות ניצול ה-PAT של ה-i865. האפשרות נקראת כאן Performance Mode. קיימים 4 מצבים - Slow, Fast, Turbo, Ultra Turba. לפי מה שאני יודע ה-Ultra הוא הניצול המקסימלי של המערכת שוב ללא O/C.

הבעיה היא שאם אני בוחר באחד משני המהירים יותר, המערכת בכלל לא עושה boot.

אני מקבל אחרי סגירה ופתיחה של המחשב הודעה שאומרת DRAM Timing too tight, והביוס חוזר להגדרות בסיסיות של CAS2.5 וב-Performance Mode הוא בוחר ב-Slow.

מישהו יכול לנסות להסביר מדוע זה קורה וכיצד ניתן להתגבר על הבעיה?

תודה על הקריאה והסבלנות.

פורסם

גם שינויי רמת ה Preformance mode יכולה להחשב לאוברקלוק אם הזיכרון לא עומד בזה, לא ניתן להבטיח מראש שהקונפיגורציה שלך תעמוד בכל המצבים.

פורסם
  • מחבר

הזיכרון אמור לעמוד בזה לא?

שינוי ה-Performance Mode קשור בכלל לזיכרון ?

פורסם

קשור רק לזיכרון, זה סדרה של תזמונים קבועים מראש.

בכלל לא נראה לי שאתה יכול לקבוע אחת ההגדרות האלו וגם בו זמנית לשנות את התיזמונים כי זה סותר אחד את השני, שים הכל על ברירת המחדל ותכוון את הזיכרון ידנית למה שמתחשק לך.

פורסם
  • מחבר

מה עושה בפועל הפרמטר של Performance Mode? מה הוא מאיץ?

פורסם

זה OC אוטמטי הוא מאיץ את כל המערכת, אני מאמין שאם תשים CAS 3 תוכל לשים על טורבו ;D

פורסם
  • מחבר

איך אני אשיג יותר ביצועים?

עם CAS2 ו-Performance Mode במצב Slow

או לחילופין

CAS2.5 או CAS3 ו-Performance Mode במצב Ultra turbo?

פורסם
  • מחבר

מסתבר שאם אני בוחר ב-Fast ומעלה, המחשב עושה boot אבל Windows מסרב להעלות.

המאמץ לחינם, אלא אם מישהו יציע משהו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים