עבור לתוכן

לא מצליח להרדם-עצות לנדודי שינה?

Featured Replies

פורסם

לא מצליחים להירדם?

בבקשה אל תדרדרו ישר לכדורי שינה. מומחים אלטרנטיוויים מספקים פתרונות חלופיים

http://www.nrg.co.il/online/12/ART/969/676.html

העצה הכי טובה שתצא מהלחץ של "חייב להירדם " מי קבע שאתה צריך עכשיו שינה מרובה בכלל ?

6 שעות בלילה זה מספיק מדעית .

ציטוט מהכתבה בNRG

כמה שעות צריך לישון בלילה?

"רוב האוכלוסייה הבוגרת זקוקה ל-8-6 שעות ביממה. קשישים זקוקים לפחות שעות שינה מצעירים. אבל לא משנה כמה שעות ישנים, משנה איך מרגישים כשקמים ואם יש די כוח ואנרגיה לתפקד במהלך היום".

http://www.eip.co.il/?key=57

שינה. קושי להירדם. נדודי שינה. מה עושים ?

מהי בעצם שינה ? שינה = מנוחה של הגוף + מנוחה של התודעה של האדם.

כאשר הקושי להירדם נובע מהקושי של התודעה להירגע, על האדם לדעת כי מאבק איתה לא יועיל.

להירדם = מנוחה של התודעה.

מאבק של התודעה בעצמה = להעיר את התודעה = לא להירדם.

ככל שהאדם מתעקש יותר להירדם, כך הוא יירדם פחות מהר.

חשוב על התכלית הסופית של השינה.

התכלית הסופית היא מנוחת התודעה / מחשבה.

כדי להירדם על האדם לא להלחם בשום דבר אלא להירגע.

ככל שהאדם יירגע מהר יותר, דהיינו יפסיק להתעקש על הרצון להירדם, כך הוא יירדם יותר מהר.

רוצה להירדם ולא מצליח ? תפסיק להתעקש להירדם.

אם תתעקש רק תגרום לתודעה שלך להתעורר.

לסיכום:

תירגע, אל תלחם, אל תתעקש, כי זה ישיג רק את התוצאה ההפוכה.

תהיה רגוע ותן לתודעה שלך לנוח.

טיפים מסטיפס - טיפים קצרים לחיים ארוכים

מניעת נדודי שינה - איך להימנע מנדודי שינה?

איך נמנעים מנדודי שינה?

כדי להימנע מנדודי שינה, נסו להקפיד על הדברים הבאים:

- לא מומלץ לעשות פעילות גופנית לפני השינה.

- אל תאכלו או תשתו מזונות שיש בהם קופאין, לפחות שעתיים לפני השינה.

- עשו אמבטיה חמימה, מומלץ בוספת שמנים מרגיעים.

- שתו חליטת קמומיל או פסיפלורה, סמוך לשינה.

לילה טוב!

האם ישנם צמחי מרפא המסייעים למניעת נדודי שינה?

אכן, ישנם מספר צמחי מרפא שיעילותם הוכחה במחקרים רפואיים כמסייעת להירדמות. החשוב מכולם הוא שורש הולריאן (Valerian), שניתן לקחת אותו כתמיסה, או בכמוסות המכילות את השורש כאבקה.

צמח אחר שיכול לסייע להירדמות הוא מליסה רפואית ( Lemon balm ), ומומלץ מאוד לשלב את שניהם כדי להירדם מהר יותר. לראייה: בשנת 1992 הראו החוקרים דרסינג, רימן ולאו שתערובת כזו של צמחי מרפא משיגה יעילות דומה לזו המושגת משימוש בתרופה טריאזולאם, המשמשת לטיפול בנדודי שינה.

ועוד דבר: גם הרחת תמצית ארומטית של לוונדר נמצאה יעילה לטיפול בנדודי שינה, וזאת בהסתמך על שני מחקרים מפורסמים...

לילה טוב!

איך להצליח לישון טוב ולהירדם בלי נדודי שינה?

כדי להירדם בקלות מומלץ לשמור על שעה קבועה להליכה לישון (כולל בחופשות וסופי שבוע), להימנע מארוחות כבדות בערב (או לפחות ב-3 שעות שלפני השינה) ובארוחת הערב לאכול פחמימות. לא לנוח בצהריים או לנמנם בערב ולא לשתות קפה, אלכוהול וקולה או לעשן בערב. גם האזנה למוסיקה מרגיעה תסייע לשינה טובה, קריאת ספר או כתיבת יומן אישי ובמיוחד מקלחת חמה לפני השינה (או גריבת גרביים לתחילת השינה - אם אין מקלחת בסביבה) מסייעים להירדמות ולשינה רגועה. למי שממש חייב להירגע מיום סוער ולחוץ מומלץ לבצע גם תרגילי הרפייה או יוגה, מדיטציה וכדומה, בשעות הערב.

דבר חשוב נוסף הוא לא ללכת לישון בכוח - אם אתם לא עייפים מצאו לכם ספר טוב לקריאה לפני השינה - רצוי במיטה.

איך להמעיט בנדודי שינה?

לפני השינה ולשינה טובה להקפיד על ארוחת ערב קלה בלבד (פחמימות טובות לשינה) ולא ב-3 שעות שלפני העליה למיטה. מומלצת הקטנה של שתית קפה (בהדרגה - כל יום פחות ולא מיידית) ובטח לא בשעות הערב. בנוסף, לא לשתות אלכוהול בשעות שלפני השינה.

בסופו של דבר נראה לי שאם תקרא את כל התגובות פה אולי תרדם על המקלדת :):sleep: לילה טוב :sleep:

פורסם

ויסקי, זה טוב להכול

פורסם

ויסקי, זה טוב להכול

מחזק! רק אל תדחה את זה לאחריי שעתיים ששכבת במיטה ללא הצלחה - לך על זה ישר ותרויח שעתיים שינה.

פורסם

כדורי שינה מביאים ללא מרשם בכל גיל?

כמה עולה? מה השם שלהן?

פורסם

כן, יש המון סוגים. עולה כמה עשרות שקלים.

פורסם

הכי טוב אבל הכי טוב, זה לשכב במיטה [קורה לי הרבה בלי להרדם - כשאתה שוכב ופתאום קופצות לך מחשבות בלי סוף]

אתה פשוט צריך לנסות לא לחשוב על כלום ופשוט להסתכל [בעיינים סגורות] על השחור שאתה רואה כשאתה עוצם עיינים

ואם אתה מתחיל לחשוב פשוט תנסה להתרכז במשהו כמו הדופק לב או הנשימה שלך או כול דבר אחר שהוא שקט אל תתכרז יותר מדי

אלא רק במידה קטנה בסופו של דבר לא תשים לב אפילו שנרדמת ככה זה קורה אצלי כשאני לא מצליח להרדם

אני פשוט "מנקה" את כול המחשבות בוהה במסך השחור שאני רואה ושומע את הנשימה שלי בלי שום מחשבות

כי ברגע שהמחשבות מתחילות הם נודדות ומזה בא המילה "נדודי שינה"

פורסם

מוזר שבפורום כזה שראינו כמה היו בעד ליגליזציה לא ציינו את זה.

זאת גם אחת הצוצאות הראשון בחיפוש בגוגל

מריחואנה.

פורסם

העצה הכי טובה שתצא מהלחץ של "חייב להירדם " מי קבע שאתה צריך עכשיו שינה מרובה בכלל ?

6 שעות בלילה זה מספיק מדעית .

לא.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על כל העצות, אני הצלחתי להרדם ואני אחרי שנת לילה פורה ומעניינת! :xyxthumbs:

אומנם נרדמתי בערך 5-10 דק' אחרי שפרדמתי את הת'רד הזה אבל לא נורא יש לי הרבה מקרים של נדודי שינה וזה יעזור לפעם הבאה.

דרך אגב אני ישן 6-7 שעות בממוצע.(טוב לא בממוצע אבל בד"כ) 8 שעות-אני מתעורר ב7 וחצי שעות אוטומטית...

ואין מצב לכדורי שינה או ויסקי או מין או פורנוגרפיה או.... או.

בנוגע לעצות האחרות-יש מצב. הרפיה הרבה פעמים עזרה אם הצלחתי לעשות אותה טוב, לא לחשוב זו בכלל לא אופציה אצלי (אני שונא להשתעמם וזה משעמם) אבל יש דברים קרובים לזה שאני יכול לנסות (לחשוב ברוגע לדוגמא).

תודה לכווולם :xyxthumbs::yelclap::hi:

פורסם

בוף של חום. יש קטעים שזה ממש, אבל ממש מרדים...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים