עבור לתוכן

קיבלתי גימל, עד מתי תקף?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי היום ב9 וחצי בבוקר גימל אחד.. עד מתי הוא תקף?

בעיקרון לפי מה שאני קורא בגוגל זה תקף ל24 שעות זאת אומרת מכיוון שזה מסתיים ב9 וחצי מחר(חמישי) אז אני אצטרך להגיע לבסיס אך ורק ב8 בבוקר יום שישי.

האם יש חוק חדש שאני אמור להכיר או משהו בסגנון, ואם כן מה הוא? מכיוון שמפקדי הישיר מבקש ממני לחזור מחר על הבוקר מכיוון שהגימל הוצע לפני 12 בצהריים.

רק רציתי לוודא.

פורסם

בשישי

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה לא המקום, אבל יש מישהו ממש מעודכן שיכול להגיד לי האם זה תקף גם להיום(יולי 2009) ולא יצא איזה חוק חדש או משהו שלפני 12 בבוקר זה לא תופס או משהו.. ?

פורסם

טיפול רפואי בחייל" - הפקודה החדשה

בתאריך 29/12/2005 שוכתבה מחדש הפקודה, ובה לא מעט חידושים.

1. תוקף ימי ג', הג' הראשון הינו למשך 24 שעות (בניגוד לעד 8 בבוקר למחרת שהיה עד אז), באם הסתיים הג'/פטור באמצע יום העבודה (12:00) הוא תקף עד יום למחרת בשעה 8 בבוקר.

תוקף של כל יום ג' נוסף הינו מרגע שפג הג' הקודם ועד יום למחרת בשעה 0800.

המשמעות בשטח - חייל שקיבל יום ג' אחד ביום ראשון בערב נניח, יחזור לבסיס ביום שלישי ולא ביום שני, חייל שקיבל 2 גימלים יחזור ביום רביעי וכן הלאה.

2. ימי "ד'", בסמכותו של מפקד בדרגת סגן/רס"ב ומעלה לאשר לחייל יום היעדרות מן השירות עקב בעיה שהחייל הגדירה כרפואית.

יום ד' יימשך בכל מקרה לא יותר מ24 שעות, ויסתיים בשעה 0800 למחרת היום בו הוא ניתן, מפקד יכול לאשר מקסימום יום ד' אחד בכל שבעה ימים רצופים ולא יותר מ10 ימים בשנה.

מפקד שנתן לחייל יום ד' יכול להנחות את החייל לפנות למרפאה לצורך קבלת טיפול רפואי.

3. פניית חייל לרופא - חייל שפנה למרפאה ונבדק ע"י חובש -

אם ביקש להיבדק ע"י רופא, או פנה לחובש פעמיים בסמיכות באותה בעיה, או אם נמצא רופא במרפאה - זכאי החייל להיבדק ע"י רופא בתוך 24 שעות, דחיה של הטיפול תעשה רק באישור הרופא ותתועד ביומן.

4. פנייה לרופא אזרחי שלא במסגרת הצבא (לא חדש, אבל יש כאן הרבה שאלות בנושא)

א. חייל רשאי לפנות ביוזמתו לקבלת חוות דעתמרופא אזרחי, צה"ל אינו חייב לקבל את החוו"ד.

ב. חייל יוכל לקבל טיפול מרופא אזרחי באישור הסמכות הרפואית המתאימה.

ג. על אף האמור לעיל, חייל רשאי לקבל 3 סוגי טיפולים ללא קבלת אישור - טיפול שיניים, חיסון שלא ניתן מטעם חיל הרפואה ורפואה משלימה.

ד. בכל מקרה צה"ל ומשהב"ט לא ישאו באחריות לטיפול שכזה.

ה. הטיפול יבוצע מחוץ לשעות הפעילות, במידה ונדרש כי הטיפול יינתן בשעות פעילות יחידתו של החייל - יינתן הטיפול בחופשת החייל (לרבות חופשת מחלה)

5. סמכות מפקד בדחיית הפניה לרופא מומחה/בדיקה נוספת (שוב, לא חדש אבל נשאל הרבה)

א. נקבע מועד לבדיקה נוספת, יוודע המפקד שהחייל יתייצב בזמן שנקבע עם הטפסים הנדרשים, וכן לא ישנה את מועד הבדיקה ללא אישור הגורם הרפואי המטפל.

ב. לא קבע הגורם הרפואי המטפל מועד לבדיקה, ישלח המפקד את החייל על פי מידת הדחיפות שקבע הגורם הרפואי ובכל מקרה לא יאוחר מ14 יום ממועד מתן ההפניה, אלא באישור הגורם הרפואי המטפל.

ג. זימן רופא היחידה את החייל להמשך טיפול/לצורך מתן חיסון - ראה סעיף א'.

*קרדיט לתפוז.

פורסם
  • מחבר

זאת אומרת שאני אמור לחזור מחר ב8? 9 וחצי לא נחשב מהלך יום עבודה?(אחרי 8 בבוקר..)

פורסם

כן. הגימל הראשון ורק הגימל הראשון, אם קיבלת אותו אחרי 12, הוא שווה שני ימים בבית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים