עבור לתוכן

DX11 בדרך? לחכות או לקנות?

Featured Replies

פורסם

מה זאת אומרת, אין לו שום בעייה עם windows 7. אבל אין לו תמיכה מלאה למשחקי DX11 (שעוד לא יצאו)

משחקי DX11 כאמור יעבדו גם עם כרטיסי DX10 אז מקסימום יהיו חסרים לך כמה אפקטים יחודיים של DX11.

• תגובות 34
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אז תפתור לי את הדילמה 4890 או 285?

פורסם

אז תפתור לי את הדילמה 4890 או 285?

הזול משניהם...

4890 כרטיס מצוין וגם ה285.

אם חשובה לך התמיכה הנוספת שיש לכרטיסי NV (קודה ופיזיקס), לך על ה275 (וגם זה במקסימום - אל תיקח 285!)

אם לא ואתה רוצה DX10.1 ואת מה שיש לATI, לך על ה4890.

פורסם

מה זה התמיכה הנוספת הזו של NVIDIA והאם היא משמעותית?

פורסם

אם חשובה לך התמיכה הנוספת שיש לכרטיסי NV (קודה ופיזיקס),

רשמתי לך כבר...

הפיזיקס הוא די זניח בתור שיקול אבל קודה זה עניין אחר (אני לא סגור בדיוק מה הוא עושה ואני לא רוצה להטעות אותך)

סינדרום רשם לך את זה בצורה יותר מפורשת.

פורסם

ה-Compute Shaders ש-DX11 מוסיף מאפשר לבצע חישובים כלליים על גבי כרטיס המסך, במקום המעבד הראשי,

שבמקרים מסויימים כרטיס המסך מספק ביצועים הרבה יותר טובים (למשל לעריכת\קידוד\פענוח וידאו, חישובים פיזיקאלים ועוד...)

CUDA היא ארכיטקטורה של אנוידיה שמאפשרת בדיוק את זה, כאשר כבר בשימוש נרחב. רשימת תוכנות תומכות CUDA יש פה:

http://www.nvidia.com/object/cuda_home.html

PhysX זה מנוע פיזיקה של Ageia במקור, שאנוידיה רכשה אותו, שיפרה אותו והתאימה אותו ל-CUDA.

רשימת משחקים שתומכים PhysX יש פה: http://physx.cwx.ru

אבל שים לב שרק משחקים התומכים בהאצת חומרה GPU, מהרשימה הזאת רלוונטים לכרטיס המסך.

כל השאר משתמשים ב-CPU ואיתם אין שום יתרון בין אם תשתמש בכרטיס אנוידיה או ATI.

ל-ATI ישנה טכנולוגיה ATI Stream, המקבילה ל-CUDA, אבל נמצאת בשימוש מזערי יחסית. רשימת תוכנות נתמכות לצרכן:

http://www.amd.com/us/products/technologies/stream-technology/consumer/Pages/entertainment.aspx

ואחרון חביב זה OpenCL שיאפשר גם הוא חישובים על גבי כרטיס המסך, זהו תקן פתוח שיעבוד על כרטיסים של כל החברות.

ATI מפתחים האצת חומרה למנוע פיזיקלי (מתחרה של physx) בשם Havok, שישתמש ב-OpenCL וכנראה יעבוד על כל הכרטיסים.

אז בכל הנוגע ל-GPGPU יש לנו:

DX11 - תומך בכל הכרטיסים DX10 ומעלה.

OpenCL - יתמוך בכל הכרטיסים עם דריבר תומך.

NVIDIA CUDA- תומך כרטיסי אנוידיה בלבד (לפחות בינתיים), מסדרה 8 ומעלה.

ATI Stream - תומך כרטיסי ATI בלבד (רשימת נתמכים יש כאן)

פורסם

מה אתה אומר על הורסיה הזו של :4890 Sapphire ATI Radeon HD4890 Toxic 1024MB DDR5 PCIe

פורסם

בעלת קירור עדיף מהרפרנס ועם OC גדול...

המחיר שלה סביב 1400 שקל אם אני לא טועה... בזמן שאפשר לקחת HD4890 פשוט ולעשות לו OC לתדר של ה TOXIC ( לא קשה ) ואותו אפשר להשיג בפחות מ 1100 שקל...

אם אתה הולך על ה 4890 לך על הגירסה הבסיסית.

פורסם

ויש הבדל אמיתי בין הכרטיסים של GIGABITE לאלו של Sapphire כי תכלס יש הבדל של 300 ש"ח במחיר

זה באמת רק על השם?!!!ואני כמובן מדבר עדיין על ה4890

פורסם

הגרסאות הבסיסיות של Sapphire ושל GIGABITE זהות לחלוטין...

לך על של Sapphire שנמכר במתחת ל 1100 שקל.

פורסם

קראתי פה איפשהו בפורום שיש בעיה עם הדרייברים של ATI זה נכון ?

פורסם

לא

פורסם

קראתי פה איפשהו בפורום שיש בעיה עם הדרייברים של ATI זה נכון ?

היו בעבר , היום הדרייברים הרבה יותר טובים ואשכרה מציגים שיפור במשחקים.

פורסם

אין "בעיה" בדריבר, יש בעיות (ברבים), גם בדריברים של ATI וגם של NVIDIA. שום דריבר לא מושלם.

בכל גרסא חדשה יש תיקונים, ותמיד גם יש בעיות ידועות שעדיין לא נפתרו (open issues ב-release notes), ובעיות לא ידועות בדיווח הקהילה.

אם כבר, השאלה צריכה להיות, איפה יש יותר בעיות \ % משתמשים שחווים את הבעיות \ מידת חשיבות הבעיות \ זריזות בתיקון הבעיות וכו'...

אנוידיה מובילים בתחום הזה, זאת הסטיגמה לפחות...

שיפורי ביצועים למשחקים יש מדי פעם אבל זה פחות רלוונטי בדרך כלל.

פורסם

היי לכולם, ראיתי את הנושא הזה וחשבתי שזה בזבוז לפתוח נושא חדש.

קראתי את כל הט'רד ויש פה הרבה מידע שימושי.

אני הולך לקנות מחשב הכולל 2 כרטיסי Sapphire ATI Radeon HD4890 OC 1024MB DDR5 PCIe (אני לא מעוניין בOC), והשאלה היא - לאור העובדה שהמחיר הוא באמת יקר וגבוה, האם באמת כדאי לי לקנות את הכרטיסים בהתחשב בעובדה שיצא אתמול (לפחות כך טוענים ויקיפדיה) DX11?

תודה,

ים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים