עבור לתוכן

הוצאת חומרה באופן בטוח- מה קורה כשזה לא עובד?

Featured Replies

פורסם

שלום רב,

יש לי מספר כונן חיצוניים ו-שני DOK שאותם אני נוהג לחבר למחשב לפי הצורך.

בסיום השימוש, אני סוגר את כל התיקיות והיישומים הפתוחים, ואז מנסה לנתק את ההתקנים באופן בטוח.

לפעמים זה הולך בצורה חלקה, אך לפעמים מתקבלת ההודעה שבתמונה המצורפת.

אני מניח שבמצב כזה, יש תהליך כלשהו שעדיין פעיל ומפריע להוצאה, אבל אין לי מושג כיצד מגלים זאת, ואני הרי לא יכול לסגור סתם ככה תהליכים שאולי קשורים לעבודתו התקינה של המחשב.

לכן, השאלה מה עושים במקרה כזה?

ושאלה נוספת- במידה ואני שולף את ההתקן בכל זאת, האם עלול להיגרם לו נזק פיסי כלשהו, או נזק למידע שמאוחסן עליו?

תודה רבה

[attachment deleted by admin]

פורסם

א.נזק פיסי לא יגרם בכל מקרה.

ב.אל תפחד לסגור תהליכים אף פעם. גם אם הם קריטיים (ובד"כ אז לא תצליח לסגור אותם) תוכל להפעיל אותם מחדש ע"י RUN. בד"כ הבעיה היא האקספלורר שגורם לחסימה כזו. תסגור אותו ואז תתחיל מחדש דרך run

פורסם
  • מחבר

תודה fogrid

ומה בקשר למידע שמאוחסן על ההתקנים שברצוני לנתק?

כשאמרתי שאני סוגר את כל התיקיות והיישומים הפתוחים, התכוונתי גם לאקספלורר :)

שוב, אני חושש לסגור תהליכים, סתם ככה באופן בלתי מבוקר, מבלי שידוע לי בדיוק לאיפה התהליך שייך...

פורסם

סיים את האקספלורר דרך התהליכים ואז תפעיל אותו מחדש.

בנוגע למידע-לי אישית לא קרה שנפגם מידע אבל לא ניתקתי ככה הרבה.

פורסם
  • מחבר

רגע אחד, האם גם לאחר סגירת כל החלונות של אקספלורר יש עדיין תהליכים של הדפדפן שעדיין פעילים?

כיצד מזהים את התהליכים השייכים לאקספלורר?

פורסם

אני אף פעם לא משתמש בניתוק הבטוח, ואני אחד שמעבביר המון קבצים בכל מיני אמצעי אחסון, אף פעם לא קרה לי כלום לשום מידע.

אבל שמעתי על מישהו שנמחקו לו קבצים..

פורסם

התכוונתי לאקספלורר ממש, זה שאיתו אתה רואה את התיקיות והקבצים לא לדפדפן, כן?

פורסם
  • מחבר

fogrid

אם אתה מתכוון לסייר, אז הוא סגור. בד"כ כשאני מנסה להוציא חומרה בצורה בטוחה, הכול אצלי סגור, חוץ מאותם תהליכים שאינני יודע לאן הם שייכים.

V.L

בוא נגיד שאם ימחק לי מידע מה- DOK זה לא כזה נורא, כי ממילא מדובר רק בתכנים שאני מעביר ממקום למקום

לעומת זאת אם ימחק לי מידע מאחד הדיסקים החיצוניים הגדולים, זה כבר בעיה, כי שם מאוחסן מידע רב המשמש כגיבוי...

פורסם

סגרת אקספלורר, כך שכל הממשק הגרפי של חלונות יסגר? (לא תראה תיקיות דסקטופ לדוגמא)

פורסם

שלום רב

יש מספר בעיות נוספות :

א. אם ביצעת העתקה : COPY C COPY V למשל , אז פתח את NOTEPAD תרשום שם משהו ותבצע COPY C COPY V שוב על מ NOTEPAD

(ראה 2 קבצים ראשונים)

ב. לפעמים ה SYSTEM RESTORE שומר שם דברים , יש לבטל את הכונן הספציפי (ראה קובץ שלישי)

ג. לפעמים ה DRIVERS של ה USB או של ה DISK הם של היצרן עצמו או של ה WINDOWS , לנסות להחליף ביניהם (לפעמים זה מייצר התנגשות)

[br]פורסם בתאריך: 16-07-2009, 08:27:38

אפשרות נוספת היא להתחיל לשחק עם הגדרות ה DEVICE MANAGER

[br]פורסם בתאריך: 16-07-2009, 08:29:27

ושוב [br]פורסם בתאריך: 16-07-2009, 08:30:50
וכן[br]פורסם בתאריך: 16-07-2009, 08:31:40
אפשרות הבאה כפי שציינו היא להוריד גרסת CHIPSET אחרת (ראה אתר יצרן לוח הכי טוב) .

כמו כן , אל תעז להוציא כונן תחת מתח , אתה יכול לבצע מחיקה של ה FAT או שמ ה NTFS ברמת הרישום וחבל או אפילו לבצע מפל מתח שידפוק את הכונן .

בין כל פעולה של REMOVE יש להמתין כ 5-10 שניות .(תלוי בקדימות ה IRQ ל USB) .....

בהצלחה .

[attachment deleted by admin]

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה רבה על התשובות.

מצטער, אבל זה כבר מעבר להבנה הבסיסית שלי.

מה שיהיה, יהיה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים