עבור לתוכן

כרטיס קול איכותי עד 500 ש"ח למוסיקה שמתחבר גם לפנל הקדמי של המחשב

Featured Replies

פורסם

אם העניין של הרמקולים ממש בעייתי לך, זה משהו אחד. אבל את העניין של האוזניות אני בטוח שאפשר לפתור גם בדרכים יותר אלגנטיות. אני בטוח שאפשר פשוט לפצל כבל נוסף מכרטיס הקול - זה לא אמור להיות קשה.

לגבי הרמקולים, חשבת על מדפים או משהו?

אני חושב שכדאי לך ברצינות לחשוב על זה.

• תגובות 37
  • צפיות 2.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לא מבין, אתה מתכוון לוותר על ה-732 של מישן עם מגבר סטריאו ייעודי (Creek אמרת? בחירה עם אופי..) בשביל... בשביל... רמקולים לוויניים? והכל בשם האלגנטיות?

זה אמיתי? פשוט קשה לי להאמין שמישהו שכבר יש לו רכיבים כאלו יהיה פתאם מוכן לוותר עליהם לטובת רכיבים נחותים באופן תהומי..

פורסם
  • מחבר

על המגבר קשה לוותר הוא בדיוק מה שאני אוהב אבל על הרמקולים הייתי מוותר בגלל הגודל שמעתי מספר מדפיים קטנים איכותיים והגעתי למסקנה שכל הטכנולוגיות שנועדו להוציא בס מפתיע מרמקול קטן יוצרות בס שאינו נקי- חד. אם היתה חיה כזו זה הכיוון המומלץ מבחינתי. כרגע הרמקול שמצא חן בעיני גדול מדי M12 של EPOS והוא גם יקר וגם מדף גדול מדי את הBOSE שמעתי מזמן ואף פעם לא אהבתי אולי שוה לראות אם משהו מהותי השתנה אצלם

פורסם

לא השתנה דבר אצל BOSE, וגם לא ישתנה, מאחר והם כבר צרבו בתודעה הקולקטיבית של הצרכן הממוצע שהם בחוד החנית וכל עוד הצרכן הממוצע ימשיך לרכוש במידה משביעת רצון, לא יתחולל שם כל שינוי. בלי קשר ל-BOSE, רמקולים לווינים הם לעולם פשרה יחסית. אם יש לך כרגע מערכת שיש לה יתרונות מוחצים לעומת הרוב המכריע של הרמקולים הלווינים בעולם ואתה גם רגיל אליה, אני מתקשה לחשוב על מערכות 2.1 - ועוד כאלו המיועדות למחשב (כלומר, מראש מדובר על מערכות זולות) - שלא יציגו לאזניים שלך הבדל בלתי נסבל בצליל.

אני מנחש שאתה "חסיד" של אמנון סאונד? אם ה-M12 גדול מידי, נסה את ה-ELS-3 - הם זולים ביותר מחצי וקטנים די הצורך. יותר קטן מאלו וזה כבר רמקול לוויני. איזה קריק יש לך?

פורסם
  • מחבר

לא חסיד של חנות כזו או אחרת פשוט המגבר הזה בול ואחיו הגדולים יותר הם בול הטעם שלי במה שקשור למגבר טרזיסטורי ושמעתי המון. לגבי הרמקולים שמעתי המון ה- SL3 חמים מדי (הבס לא אמיתי) זה גם מה שאני חושש ממערכות 2.1 באשר הן והרמקולים היחיד שנשמע לי מאוזן (על המגבר שלי -A50IR- שמוציא בס חזק יחסית למגברים יפניים. רמקול נוסף שבא בחשבון ויותר זול מה-M12 הוא CANTON לא זוכר את הדגם אבל הוא עולה כ-3.5K וגדול הרבה יותר מ-M12 שבשבילי הם כבר גדולים.

היום שמעתי BOSE ואתה צודק ב-100% אחרי כל ההסברים והמחמאות שמעתי את כל הקולקציה בלא יותר מ-10 שניות לכל רמקולים כדי להבין שזה לא הכיוון שלי בכלל בעקבות זאת החלטתי לרדת לגמרי מה-2.1 כל שכן ייעודי מחשב שבטוח נופלים מה-BOSE. בקיצור כרגע אני תקוע מחפש משהו בגודל של SL3 ושיהיה רמקול "רזה" מבחינת הבאס

פורסם

מה עם ה Paradigm Atom או ה Polk משהו (Rti)?

יש לי את ה Polk RTiA1 בבית, אם אתה מעוניין לשמוע.

פורסם
  • מחבר

תודה אמיג. לא שמעתי אף 1 מהם, לאיזה מגבר חיברת ל- RTiA1 שלך, הם קדמיים?

פורסם

על מגבר TrendsAudio TA-10.1

פורסם

יש לך מגבר טוב. :) אני מתנצל מראש על מה שאני הולך לומר, כי זה לא ממקומי לכפות את סדר העדיפויות שלי על מישהו אחר, אבל אני לא יכול להתאפק: איך הרמקולים והמגבר מפריעים לך בדיוק, מבחינה אסטתית? המגבר שלך יפה הרבה יותר מכל ה-mass-market היפני (שלא לדבר על כך שהוא בקלאסה אחרת...) שנהוג למצוא בבתים ישראליים. באשר לרמקולים, מיניין הרגישות האסטתית הזו צפה פתאם, אחרי זמן רב שבו חיית בשלווה עם המערכת הנוכחית? מדובר סה"כ ברמקולי מדף, מאלו שלוקחים הכי מעט מקום (מלבד רמקולים לוויניים, אבל אלו לא נחשבים לרמקולים according to my book) ונותנים תמורה טובה לכסף בקטגוריות המחירים שאנו מדברים עליהן. זה טיפוסי לנשים להיות רגישות לעניין הזה כי לרוב עבורן רמקולים הם קופסאות שתופסות נפח לשווא ומכערות את החדר, אבל בעיני... אני מרגיש שבלי הרמקולים שלי החדר יאבד חלק מהפן העיצובי שלו. הרמקולים הם מעין רהיט נוסף, חלק אינטגרלי מהחדר. הם מייצרי המוסיקה שלי.

ישנם תכנונים רבים של רמקולים אבל אם תסתכל על הטובים שבהם תמצא מכנה משותף אחד: הם לא קטנים. לתיבת התהודה של הרמקול השפעה אדירה על הצליל שלו וכל עוד לא תימצא טכנולוגיה אחרת להזזת אוויר (מלבד טכנולוגיות איזוטריות כגון רמקולים אלקטרוסטאטיים), אין מנוס מחוקי הפיזיקה: רמקול מתחת לסף גודל מסוים (והרי התיבה עצמה קובעת גם את הגודל המקסימלי של האלמנטים שיותקנו בה) מגלה עקומת גודל\תוצאה שאינה מבשרת טובות; אתה בדיוק עומד לחצות את הסף הזה עם המעבר לרמקולים לוויניים. אז אולי תשתכנע שיש לך צורך ברמקולים מעט יותר קומפקטיים ומודרניים למראה מאשר המישן (את זה אני מוכן להבין) אבל עדיין אתה זקוק לרמקול אמיתי, קבע תקציב ונמשיך משם... את התשתית בדמות מגבר טוב כבר יש לך. :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

או קיי, אכן הגעתי למסקנה שאני נשאר עם המגבר (לאחר ששמעתי 2.1 של BOSE) וזה ממש לא הכיוון של הצליל שאני מחפש קל וחומר 2.1 פשוטים.

את המישן אני רוצה להלחליף לא רק בגלל הגודל שהוא גבולי אלה רמקולים ישנים בני כ-12 שנים! ו-ב. מפריע לי שאי אפשר לשים אותם בקרבת רצפה (הבאס נמרח) זאת למרות שמוש בסטנדים טובים, הם חייבים להיות ללא קשר לסטנדים בגובה של כ- 40 ס"מ כדי להוציא צליל אופטימאלי.

התקציב שלי לרמקולים הוא 2,500 ש"ח ולא יותר ! כרגע מה שמצא חן בעיני מבחינת צליל והגודל (ללא קשר למחיר) M-12 האחים הקטנים M-5 ו- SLM3 לחלוטין לא באים בחשבון - (רק בשביל לתת כיוון לצליל שאני מחפש), בעצם מחפש רמקול מדוייק קטן עם טיוטר אמיתי ומרוסן , מיד ברור אבל לא דומיננטי מדי ובאס לא חזק ו-"מהיר". למעשה המישן בגבוהים כמעט מושלמים בבנוניים סבירים ובדיוק כמו שאני אוהב אבל הבאס הורס את הקול- מרוח לא מדוייק ואיטי, בעיה שאני נתקל בה בהרבה רמקולים קטנים שמנסים להפיק באס של רמקול גדול יותר.

מעבר לזה (לאחר שהחלטתי לרדת מ-2.1) שבד"כ באים עם יציאה לאזניות... אני מחפש פתרון לאוזניות, כיון שבמגבר אין לי יציאה כזו ואני עם כרטיס קול JULIA שגם בו אין יציאה כזו. השאלה אם כדאי להחליף את כרטיס הקול לכרטיס בכל יציאה לאוזניות או פתרון אחר, אני בעד כמה שפחות לסרבל (כמה שפחות קומפוננטים נוספים).

בקשר להערה שלך ענין העיצוב זה לא קשור לטעם נשי או גברי אני אוהב הכל נקי מנימליסטי (פחות עבודה בנקיון ויותר נעים לי בעין) רמקול כמה שיהיה יפה בעיני הכי אלגנטי כשלא רואים אותם בכלל.

בקיצור אשמח להמלצות לענין יציאת אזניות ורמקולים קטים בתקציב של עד 2,500 ש"ח.

באשר לפתרון האזניות חשבתי להחליף את כרטיס הקול ל- CRATIVE MUSIC EXTREME השאלה אם זו לא נפילה ביחס לJULIA.

פורסם
באשר לפתרון האזניות חשבתי להחליף את כרטיס הקול ל- CRATIVE MUSIC EXTREME השאלה אם זו לא נפילה ביחס לJULIA.

זה בהחלט נפילה, ולטעמי מיותר כאמור.

לגבי אוזניות כבר עניתי לך קודם: תקנה בכמה שקלים מפצל אודיו ליציאת האודיו של המחשב וככה תוכל לחבר גם את המגבר וגם את האוזניות לאותה יציאה.

לגבי רמקולים, אפשרות מעניינת שאתה יכול לבדוק זה מוניטורים לא מוגברים (פאסיביים) לסטודיו.

היתרון ברמקולים כאלה זה שהם מספקים צליל מאוד "טבעי" בלי באסים מוגזמים וכדומה, וגם הם מאוד מתאימים לשימוש עם מחשב כי הם מתוכננים לשמיעה בטווח קרוב. גם מבחינת מיקום שלהם הם לא אמורים להיות בעייתיים.

אתה יכול לבדוק דגמים שונים בחנויות של DJ'ים כמו קילומבו.

פורסם

מסכים עם Shantax לגבי כרטיס הקול. גם אם תרצה להחליף, ה Music הוא לא הדגם הכדאי.

וכן, תעשה/תרכוש מפצל לאודיו ותוכל לחבר גם אוזניות.

פורסם
  • מחבר

בדקתי את הנושא של הפיצול עם איש מקצוע והוא אמר לי שתהיה לי בעייה של הגברה - הסיגנל נמוך מדי לאזניות (גם לענין אזניות בעלות התנגדות נמוכה)

לענין מוניטורים שמעתי כמה (למעשה מפה התחלתי לפני המחשבה על 2.1...) ואף אחד מהם לא נשמע לי טוב למרות שהם מאווזנים וכו' הם לא נשמעים לי טוב כנראה בגלל שהם בד"ע עובדים חזק מאד על הבינוניים, מוניטורים הם רמקולים שנועדו לצרכים אחרים, אין מה לעשות, אלא אםפ אתה מכיר דגם ספציפי אשמח לשמוע.

פורסם

לדעתי הסיגנל שיוצא מהמחשב מספיק חזק, בכל מקרה לא תדע עד שתנסה. מכיוון שזה עולה משהו כמו 20שח וזה יכול לחסוך לך הרבה כאבי ראש הייתי ממליץ לך לנסות.

חוץ מזה שמן הסתם כשתרצה לשמוע באוזניות תצטרך במילא לכבות את המגבר כדי לא לשמוע בו זמנית מהרמקולים, אז אני מניח שהאות שיגיע לאוזניות לא יחלש.

בכל מקרה יש גם מפצלים שמאפשרים לך למתג את האות, כמו זה למשל:

http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=725891

ששם בטח לא תהיה לך בעיה של אות חלש.

מה שלא תבחר בסוף, אל "תשנמך" (DOWNGRADE) את הכרטיס קול שלך, כי זה סתם יהיה טפשי.

אם כבר אתה מתכוון להוציא כסף כדי לקנות כרטיס קול נוסף, עדיף במחיר הזה לקנות מגבר אוזניות שיתן לך את הפתרון הכי טוב גם מבחינת איכות הסאונד וגם מבחינת מציאת פתרון לחיבור מערכת רמקולים ואוזניות למחשב.

פורסם
  • מחבר

אני אנסה את המפצל ואם לא הולך אעדכן לגבי המלצה על מגבר אזניות

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים