עבור לתוכן

מחפש מכונית/פורומים בנושא...

Featured Replies

פורסם

ערב טוב, whoever lurks here

בזמן האחרון התעורר אצלי הצורך בניידות קצת יותר גבוהה, אז החלטתי לקנות אוטו.

משהו קטן ונחמד להסתובב איתו בעמק (יזרעאל) בעיקר, אבל שלא יבאס אם פעם בעשור צריך גם לתת קפיצה לאיזור המרכז.

תקציב- מתחיל ב 7000, עד 10000 בעיקרון, ואם יש משהו שווה בצורה יוצאת דופן, אז אפשר להגיע גם ל 12.

ניסיתי כבר את ק(ע)רס פורום, אבל חוץ מבנאדם ורבע נורמליים השאר או מנסים לדחוף את ה 323 שנת תרפפ"ו שלהם שתקעו עליה ספוילר ואומרים "שווה לך להשקיע 15", או שמתעסקים במה יאיץ ל 100 יותר מהר במקום מה יותר בטיחותי/חסכוני בדלק/זול ויעיל מבחינת תחזוקה וטיפולים.

אם יש לכם המלצות או פורומים טובים בנושא, אתם מוזמנים לחלוק.

כמה דברים שהסתכלתי עליהם-

רנו- טויינגו (האופציה הרצויה ביותר, מת על האוטו הזה, רק שבקושי מוכרים בארץ משומשות), מגאן (1400 בלבד), קליאו

סיטרואן- סקסו, AX

פיאט- פונטו

דייהטסו- שרייד

ידניות בלבד, ואישית הייתי שמח למשהו שיראה קצת פחות כמו טרפז על גלגלים.

תודה לעונים :)

פורסם

אישית קליאו או איזה פולו אם יש בתקציב הזה

פורסם

אמנם הן קצת נראות כמו טרפז, אבל 205 זה אוטו שמתאים די טוב להגדרה שלך.

הייתה לי אחת, נסעתי איתה משהו כמו 120 אלף ק"מ בשלוש שנים וקצת (בעיקר נסיעות ארוכות, והרבה בתוך ת"א). נתקעתי איתה בדיוק פעם אחת (וה'מוסך הנייד' החליף Coil וישר המשכתי, לא הייתה צריכה מוסך אפילו). מאד מאד נוחה, משהו בלתי רגיל גם במושגים של היום - כסאות מעולים, בולמים פשוט נוחים נסיעה ממש חלקה.

חוצמזה היא מאד כיפית לנהיגה אם זה מעניין אותך. שליטה מעולה, אחיזה טובה (תורם גם לבטיחות אגב) והיגוי מעולה.

ידנית 1.4 מאד חסכונית, בנסיעה רגועה אפשר להוציא ממנה 14-15 ק"מ לליטר בלי בעיה וכנראה יותר אם באמת נוסעים חסכוני.

תחפש דגמים מאובזרים, יש לא מעט - 3 דלתות, שמורים טוב עם חלונות חשמל ומזגן שעובד.

בגדול אתה יכול לבדוק אופציות על 106 - היא דומה עד זהה לסקסו שציינת (106 וסקסו יושבות על אותה פלטפורמה, שיתוף פעולה בין פיזו לסיטרואן, כמו רוב המכוניות שלהם). אבל ממה שאני יודע 106 היא פחות אמינה מ-205. כן, טיפה יותר מודרנית, אבל הם לא הצליחו לשחזר את האמינות המדהימה של ה-205.

בקיצור לי יש ניסיון מאד טוב עם 205 ואני ממליץ בחום, בעיקר כי אני רואה שאתה לא מפחד מצרפתיות טובות :yelclap:

פורסם
  • מחבר

ניסיתי כבר את ק(ע)רס פורום, אבל חוץ מבנאדם ורבע נורמליים השאר או מנסים לדחוף את ה 323 שנת תרפפ"ו שלהם שתקעו עליה ספוילר ואומרים "שווה לך להשקיע 15", או שמתעסקים במה יאיץ ל 100 יותר מהר במקום מה יותר בטיחותי/חסכוני בדלק/זול ויעיל מבחינת תחזוקה וטיפולים.

פורסם

המחיר שאתה רוצה לקנות, נמוך מאוד כך שאתה לא יכול לצפות מהרכב לגדולות. בתקציב שאני מחפש (20 - 30K ), קשה למצוא רכבים במצב טוב אז על אחת כמה וכמה בתקציב שלך. אני הייתי במקומך חוסך קצת ומותח את התקציב קצת יותר לכיוון ה- 20 - 30K .

בדקתי במוסך כבר 2 מכוניות, לאחר בדיקה במכון התגלה ששתיהן היו במצב לא טוב. לאחת מהן הייתה אפילו תאונה רצינית.

בהנחה שתבצע בדיקה לרכב , אני הייתי מציע לך לבקש מבעל הרכב להתחייב מראש בבדיקה שאין שום תאונות אחרת שהוא ישלם על הבדיקה. או לחלופין להפעיל ירידת ערך.

אין לי שום נסיון עם רכבים כך שאני לא יכול להמליץ לך.

אבל אלה דגמים שממליצים תמיד בקארס פורום.

פיאט פונטו, פיאסטה, סיטרואן סאקסו, סקודה פליסיה.

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=&SubModelID=&FromYear=1999&UntilYear=&Auto=0&fromPrice=7000&untilPrice=10000&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=1400&EngineTypeID=1&fromHand=1&Hand=3&Order=year&Desc=DESC&Page=1

פורסם
  • מחבר

אני לא הולך להכפיל את התקציב (או לשלש אותו), אין בזה טעם.

שאפשר למצוא סקסו שנת 98-99 במצב טוב יד 2-3 עם סביבות ה 100 אלף קילומטר, אני באמת לא רואה סיבה למה למתוח את התקציב הלאה (אני בן 19, זה כל הסיפור)

מן הסתם אני עושה בדיקה, ולא מוכן לקנות ממי שלא מתחייב בבדיקה (או לפחות לחצי מהעלות).

זה לא שחסר מבחר, יש טונות של מכוניות שנמצאות בתקציב שלי, במצב טוב ודאי, וחלקן אפילו ממכרים כאלו ואחרים. השאלה פה היא רק בשביל לראות איזה דגמים מומלצים יותר.

סתם לדוגמה, הפיאסטה שאוהבים להמליץ עליה בקארספורום כי היא זריזה ומאיצה מהר יחסית למכונית קטנה לא ממש חסכונית, והחלפים לא זולים. זה בדיוק למה התייאשתי מהם.

פורסם

הפז'ו 205 שהציעו פה היא בחירה מעולה, אחי הגדול רכש את הרכב הנ"ל והוא מרוצה למדי, אם אני לא טועה הוא קנה אותה בכ-8000 ש"ח.

נ.ב: בלי קשר, מחר פותחים את הקטע הצפוני של כביש 6, אז הנסיעה מכוון עמק יזרעאל (והצפון) למרכז תתקצר משמעותית. :silly:

פורסם
  • מחבר

זה לא מחר, נדחה ל 20 לחודש. מחלף תות, גוועלד, לא יכלו לבחור שם יותר טוב? S:

תודה על ההמלצות, למישהו יש גם פורום כלשהו להמליץ עליו?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים