עבור לתוכן

שאלה לגבי הבדלים בין כרטיסי מסך ATI radeon hd 4850

Featured Replies

פורסם

אהלן,

רציתי לדעת מה ההבדל בין Sapphire, Gigabyte, ASUS, HIS, XTX מבחינת הכרטיס 4850 של ATI?

ראיתי את הביקורת הזאת:

שמשבכת מאד את הכרטיס, אבל שם נראה שהם מסקרים דווקא את HIS, ובקטלוג של החנות TMS&FOX למשל, הכרטיס הוא של גיגהבייט, ונראה מאד מאד שונה, לא דק ועם מאוורר שנראה שונה. ( http://www.tmsfox.co.il/ProductPopUp.aspx?productid=1484 ).

רציתי לדעת אם מדובר על אותו כרטיס בהפצה שונה, ומה ההבדלים בינהם אם יש כאלה.

כמו כן, האם הכרטיס הזה משתלם לקניה במחשב חדש שאני מתכוון לקנות מבחינת איכותו ותמורה למחיר, והאם הוא יחזיק זמן במשחק עם משחקים חדשים שעתידים לצאת.

תודה!

פורסם

צריך להפריד את כרטיסי ה4850 (או כל כרטיס אחר לשם הרעיון) ל4 קבוצות:

1. REFERENCE - הכרטיס הפשוט לפי נתוני היצרן. לרוב בעל קירור רועש ולא אפקטיבי במיוחד.

2. CUSTOM COOLING כרטיס הREFERENCE אלא שהחליפו לו את הקירור למשהו שקט ואפקטיבי יותר כמו הZALMAN של GIGABYTE

3. OC הכרטיס כמו REFERENCE אלא שהתדרים שלו שונים מאלו שקבע היצרן במקור, דוגמאות יש יחסית מעט אם כי לא חסרות בכרטיסים כמו 4890 1GHZ.

4. CUSTOM COOLING + OC גרסה שמגיעה גם עם קירור משודרג וגם עם תדרי שעון גבוהים יותר. (שילוב של 2 ו3). לרוב היקרה ביותר.

מהנסיון שלי, כרטיסים מקטגוריה 1 הם אכן רועשים מאד, ויושבים על טמפרטורה גבוהה, מה שמקצר את אורך חייהם.

כרטיסים מקטגוריה 2 מומלצים מאד לקניה, שקטים יותר ויושבים על טמפרטורה נמוכה מהותית, ולכן לא אחת גם בעלי פוטנציאל OC לא רע.

כרטיסים מקטגוריה 3 יכולים להיות משתלמים אבל יש לקחת את הנקודות הבאות בחשבון:

א. כאשר הפערים במחירים בינם לבין הכרטיסים מקטגוריה 1 עם אותו מעבד גראפי הם נמוכים מאד.

ב. כאשר למשתמש הבסיסי אין שום ידע בOC, ומפחד לאבד אחריות, ובכל זאת רוצה להנות מכרטיס חזק יותר. שוב בהנחה שזה לא מתנגש עם א'.

ג. לא אחת, ניתן להגיע עם כרטיסים מקטגוריות 1 ו2 לOC כמו בכרטיסים מקטגוריה 3/4 בכל מקרה, ואז למעשה אתה משלם על משהו שיכולת לעשות לבד.

כרטיסים מקטגוריה 4, הם כרטיסים מצוינים אך יש להתחשב בעובדות הבאות:

א. שוב, לא אחת ניתן לקחת כרטיס מקטגוריה 2 ולבצע בו את הOC בעצמך ולחסוך לא מעט כסף.

ב. ההפרש של הגרסאות הללו בביצועים לא אחת מתגמד לעומת התוספת בביצועים.

לדוגמא:

SAPPHIRE HD4850 ORIGINAL BOARD הוא כרטיס מקטגוריה 1

GIGABYTE HD4850 ZALMAN COOLING הוא כרטיס מקטגוריה 2

Sapphire HD4890 1GB OC הוא כרטיס מקטגוריה 3

Sapphire HD4850 TOXIC הוא כרטיס מקטגוריה 4

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה.

את המשפט הזה לא הבנתי:

ב. ההפרש של הגרסאות הללו בביצועים לא אחת מתגמד לעומת התוספת בביצועים.

לפי מה שאני מבין ממך, אין הבדל בין הכרטיס המקורי של ATI ל-SAPPHIRE HD4850 ORIGINAL BOARD ששניהם הם כרטיסים מקטוגריה 1, אז אין הבדל בינהם, למרת שעל אחד כתוב SAPPHIRE ועל השני ATI?

האם זה כרטיס ששווה את מחירו? זה כרטיס שיחזיק מעמד בהרצת משחקים שעתידים לצאת?

תודה

פורסם

לא בדיוק כרטיס לעתיד, עדיף את ה4870 שבא עם DDR5 או 4890 שחזק מאוד , ולא יקר , אני מאמין שבעוד חודשיים מחירו ירד למתחת ל1000 שח.

רוני

פורסם

בתור אחד שחי שנה בדיוק עם כרטיס ASUS מ "קטגוריה 1" שלך (כלומר כרטיס רפרנס) -

אין לי מושג על איזה רעש אתה מדבר אבל אני בחיים לא שומע אותו. נכון, הכרטיס מאד חם, אבל זה לא מעניין אותי.

יש לי עליו אחריות של שלוש שנים מ ASUS, זאת אומרת - אני מכוסה לעוד שנתיים מהיום..

אבל מה, כמובן שאם מוצאים כרטיס עם קירור טוב יותר מהיצרן במחיר טוב ועם אותה תקופת אחריות - אז עדיף לקחת אותו מראש.

בשנה שהוא אצלי אני בהחלט נהנתי ממנו ואמשיך להנות ממנו מפני שהוא נכון להיום הריץ לי כל משחק (כמעט) על הגדרות מירביות ולרוב חלק לגמרי..

פורסם

asus זה לא דוגמא..גם הגרסא הכי פשוטה שלהם מושקעת פשוט חברה יוקרתית..

אם אתה שואל אותי אל תקנה , אני ביטלתי בדקה ה90 הזמנה של gtx 275 אחרי שקראתי אחת מיני כתבות רבות על DX11 הקרב ובא..ושATI מתכננים תוך 3 חודשים מעכשיו למכור כרטיסים שתומכים בDX11 ואז תיתקע עם טכנולוגיה שתומכת רק חלקית (DX 10.1 ) וממה שהבנתי תמיכה מלאה בDX 11 תהיה עולם אחר בתחום הגרפיקה

פורסם

מבחינתי, ההבדלים בין הייצרניות יכולים להיות (בכלליות - רלוונטי לכל הכרטיסים):

1. איכות גוף קירור - reference או custom (יעילות - רעש\איכות קירור, וכיוון פליטת אוויר).

2. OC - תדרי ליבה\זכרונות.

3. איכות רכיבים אלקטרונים ומבנה - (reference או custom) יכולים להשפיע על אורך חיים \ רעשים סטטים \ יציבות בעומס \ צריכת מתח.

4. נפח זכרון - לפעמים מגדילים נפח זכרון ביחס לכרטיס ה-reference. לעיתים בא על חשבון מהירות זכרון.

5. תמיכה - זמינות ביוס במידת הצורך, איכות\זריזות מענה צוות support ופורום תמיכה.

6. bundle - מה כלול בחבילה (כבלים\מתאמים\דיסקים וכו')

7. מס' שנות אחריות ומחיר לצרכן.

* סדר חשיבויות רנדומלי בהחלט.

* אני לא רואה לנכון לחלק את זה ל-4 קטגוריות כפי שנאמר לעיל. כל מקרה לגופו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים