עבור לתוכן

שאלות על תרגילי כושר

Featured Replies

פורסם

הגיע הזמן לעשות פעם אחת ולתמיד סדר בנוגע לאגדות שרצות פה על אבקות החלבון.

אחרי אימון אנ-אירובי (משקולות ומכשירים), הגוף שלכם זקוק לכמות מסויימת של פחממות פשוטות (מתפרקות מהר), כמו למשל תמרים, או סוכר ענבים (שונה מענבים רגילים), ולחלבונים. הוא ישתמש בפחמימות ובחלבונים האלה כדי לחדש את רקמות השריר שנפגעו ולהתאושש באופן כללי מהמצוקה אליה הכנסתם אותו במהלך האימון.

אם תתאמנו ואחרי האימון לא תכניסו לגוף את הכמות הזאת שהוא צריך, השפעת האימון החיובית תהיה קטנה מאד עד בלתי קיימת.

בגלל זה אחרי אימון נהוג לאכול טונה\קוטג' ועוד (שלא לדבר על זה שרוב האנשים שלא מבינים בתחום מדלגים לחלוטין על הפחממות שאחרי האימון, שזאת טעות קשה).

היתרון של אבקות החלבון הטהורות (שהן לא גיינר, ולא קשורות בשום אופן לקראטין) הוא שהחלבון שבהן נספג מהר יותר מאשר חלבון שתפיקו מטונה\קוטג'\חזה עוף\וכו', וכך הוא יהיה זמין לשימוש הגוף מהר יותר אחרי האימון מאשר המאכלים שצויינו. בפועל זה יגרום לכם להתקדם מהר יותר באימונים. במקרה של היפרטרופיה - אתם תראו תוצאות טובות מהר יותר. זה לא יקח אתכם מעבר לרמה שאליה הייתם מגיעים בכל מקרה לפי הגנטיקה וכמות ההשקעה שלכם באימונים ובתזונה (האבקות כשמהן הן - תוספי מזון, ולא תחליפי מזון).

זהו כל ההבדל. זה לא תרופות פלא, זה לא יהפוך אף אחד כאן לרוני קולמן תוך חודש, וזה דבר המומלץ לרוב האנשים אם הם בריאים ויש להם את הכסף, אך בהחלט לא חובה.

בקשר לקראטין, שמשום מה מוזכר כאן בכל פעם שמדברים על אבקות - קראטין מגיע לרוב אם לא תמיד בכדורים, וההשפעות שלו שונה לחלוטין מהשפעת אבקות החלבון. הוא מומלץ בשילוב עם אבקות חלבון ושאר תוספים בשלבים מתקדמים הרבה יותר של סייקל אימונים.

• תגובות 34
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הגיע הזמן לעשות פעם אחת ולתמיד סדר בנוגע לאגדות שרצות פה על אבקות החלבון.

אחרי אימון אנ-אירובי (משקולות ומכשירים), הגוף שלכם זקוק לכמות מסויימת של פחממות פשוטות (מתפרקות מהר), כמו למשל תמרים, או סוכר ענבים (שונה מענבים רגילים), ולחלבונים. הוא ישתמש בפחמימות ובחלבונים האלה כדי לחדש את רקמות השריר שנפגעו ולהתאושש באופן כללי מהמצוקה אליה הכנסתם אותו במהלך האימון.

אם תתאמנו ואחרי האימון לא תכניסו לגוף את הכמות הזאת שהוא צריך, השפעת האימון החיובית תהיה קטנה מאד עד בלתי קיימת.

בגלל זה אחרי אימון נהוג לאכול טונה\קוטג' ועוד (שלא לדבר על זה שרוב האנשים שלא מבינים בתחום מדלגים לחלוטין על הפחממות שאחרי האימון, שזאת טעות קשה).

היתרון של אבקות החלבון הטהורות (שהן לא גיינר, ולא קשורות בשום אופן לקראטין) הוא שהחלבון שבהן נספג מהר יותר מאשר חלבון שתפיקו מטונה\קוטג'\חזה עוף\וכו', וכך הוא יהיה זמין לשימוש הגוף מהר יותר אחרי האימון מאשר המאכלים שצויינו. בפועל זה יגרום לכם להתקדם מהר יותר באימונים. במקרה של היפרטרופיה - אתם תראו תוצאות טובות מהר יותר. זה לא יקח אתכם מעבר לרמה שאליה הייתם מגיעים בכל מקרה לפי הגנטיקה וכמות ההשקעה שלכם באימונים ובתזונה (האבקות כשמהן הן - תוספי מזון, ולא תחליפי מזון).

זהו כל ההבדל. זה לא תרופות פלא, זה לא יהפוך אף אחד כאן לרוני קולמן תוך חודש, וזה דבר המומלץ לרוב האנשים אם הם בריאים ויש להם את הכסף, אך בהחלט לא חובה.

בקשר לקראטין, שמשום מה מוזכר כאן בכל פעם שמדברים על אבקות - קראטין מגיע לרוב אם לא תמיד בכדורים, וההשפעות שלו שונה לחלוטין מהשפעת אבקות החלבון. הוא מומלץ בשילוב עם אבקות חלבון ושאר תוספים בשלבים מתקדמים הרבה יותר של סייקל אימונים.

זה נכון מה שאתה אומר אבל אני אישית חושב שאם הכושר שלך הוא לא העבודה שלך (כלומר מתאמן לאולימפידיה/בודי בילדר) ניתן להגיע לתוצאות יפות בלי האבקות ובטח בלי קראטין.

בשילוב של חדר כושר +תפריט מאוזן המותאם במיוחד לשיגרת אימונים אני יכול להעיד ממקור ראשון שזה מביע לתוצאות יפות.

משום מה יש לאנשים את הרצון להגיע לתוצאות ומהר , זה לא הדרך המומלצת לעוסקים באימונים בחדר כושר.

פורסם

חבר'ה, רק שתדעו שהטונה הצילה את החיים שלי.....טונה זה ממש כמו להזריק חלבון ישר לוריד! (עמרם הבולדוג)

טוב האמת שמה שיש לי להגיד זה שקריאטין מצוי בטבע בבשר, אדם רגיל מקבל כאחד גרם קריאטין ממזון והגוף מיצר עוד גרם ביום, בתור צימחוני אני חייב לציין שהקריאטין נטן לי דחיפה אדירה שבלי לזלזל הכפילה לי את תוצאות האימון לדרגה של בין להתאמן ושבקושי יראו את זה לדרגה של שרירים גדולים וחטובים.

אני ממליץ לכל מי שמאמן, בלי לחשוב פעמיים.

פלוס קריאטין נחשב לתוסף המזון האפקטיבי ביותר שאינו סטרואידים או הורמון גדילה, ובצדק.

אה, כן, קריאטין באבקה יותר משתלם מבכדורים פי כמה מבחינת כמות ביחס למחיר ובנוזל נחשב לבעל ספיגה יותר טובה ומהירה בגוף אבל זה טיפה יותר יקר.

ורק להזכיר והדבר הכי קריטי באימוני שרירים הוא ההתמדה,

ואל תשכחו לאכול טונה~!

פורסם

טונה זה טעים :silly:

פורסם

מה היינו עושים בלעדיך....

TUNA 4 LIFE

פורסם

זה נכון מה שאתה אומר אבל אני אישית חושב שאם הכושר שלך הוא לא העבודה שלך (כלומר מתאמן לאולימפידיה/בודי בילדר) ניתן להגיע לתוצאות יפות בלי האבקות ובטח בלי קראטין.

בשילוב של חדר כושר +תפריט מאוזן המותאם במיוחד לשיגרת אימונים אני יכול להעיד ממקור ראשון שזה מביע לתוצאות יפות.

משום מה יש לאנשים את הרצון להגיע לתוצאות ומהר , זה לא הדרך המומלצת לעוסקים באימונים בחדר כושר.

אני מסכים איתך. גם כתבתי שזה לא חובה.

אני בעצמי שומר על תזונה בל תוספים.

אבל כתבתי בקיצור על האבקת חלבון כי אנשים פה לא יודעים על מה הם מדברים (יותר נכון לגבי הדיון הקודם שהיה כאן על חדרי כושר שירד לעמוד שני כבר לדעתי) וכותבים ים שטויות.

קראטין זה משהו אחר לגמרי שרוב האנשים לא צריכים בכלל כי הם לא מגיעים, וגם לא שואפים להגיע לרמות שבהן הוא באמת נחוץ.

פורסם
  • מחבר

טונה זה טעים :silly:

כן אה? קניתי טונות במים עם לימון, טעים לאללה

דרך אגב למה לעזאזל גברים מתנפחים מהיפרטרופיה הזאת, למה זה היה נחוץ באבולוציה, זה כזה דפוק ומיותר

פורסם

דרך אגב למה לעזאזל גברים מתנפחים מהיפרטרופיה הזאת, למה זה היה נחוץ באבולוציה, זה כזה דפוק ומיותר

אולי כי אבולוציונית , החזק שורד והחלש נמצא על המנגל של החזק??

חוץ מזה שגם נשים מתנפחות באימוני כוח , אומנם פחות מגברים אבל עדיין...

פורסם
  • מחבר

אבל ממתי ניפוח אומר שאתה יותר חזק? אנשים כמו ברוס לי וטומי קרוטרס חזקים מאוד ובקושי מנופחים

שאתה נפוח זה יכול לעשות אותך יותר איטי וכבד

פורסם

אבל ממתי ניפוח אומר שאתה יותר חזק? אנשים כמו ברוס לי וטומי קרוטרס חזקים מאוד ובקושי מנופחים

אפשר לזרוק את זה באוויר להגיד שזה ככה , אתה צריך להשוות אדם לאדם , אלי האנה בזמנו לא היה בחור חלש (גם היום הוא לא חלשלוש) לעומת זאת ואן דאם קיבל מכות באיזה מועדון לילה לפני כמה שנים טובות..

ברוס לי היה אומן לחימה שהעקרונות שלה התבססו בין היתר על ניצול הכוח של היריב , הוא גם היה שרירי מאוד.

חוץ מזה , אפשר לחזק את כל השרירים בלי להעלות מסת שריר ובלי להתנפח , למה בעקרון זה קורה? בעבר הרחוק מאוד (עידנים אחורה) , גבר שרירי היה נחשב פורה יותר ובעל גנים טובים יותר ולכן הסיכוי שלו ליצור שושלת דם הייתה גדולה יותר (שוב , החזק שורד)

פורסם
  • מחבר

האמת שמערכת הלחימה שהוא הרכיב מתבססת על זה שמתי שהיריב בא לתקוף אותך עם אגרוף או בעיטה אתה כבר תפגע בו ראשון בגלל זה קוראים לזה האגרוף המיירט, וגם לחימה דינמית שאתה כמעט ולא עוצר כמו בקראטה שאתה עומד בעמידה מסויימת ומחכה שהוא יכנס לרדיוס

אתה יכול להוציא קומבואים אינסופיים, אשכרה כמו במשחק וידאו אבל זה לא אומר שבגלל זה אדם מנופח יוכל לזוז בדיוק כמו אדם שלא מנופח ויצא לי לראות באימונים אנשים גדולים וחזקים שהיה להם קשה יותר לעשות דברים מאשר לי

פורסם

יש כוח ויש "כוח מתפרץ"

לדוגמה אם אתה צריך להרים משקל מסוים אדם אם מסת שריר גדולה יותר באזורים הנכונים יצליח להרים יותר משקל

ואם אתה רוצה שימוש לאומנות לחימה אז האחיזות שלו יהיו חזקות יותר

בעניין כוח מתפרץ זה אומר מסת שריר +מהירות

בדי בילדר לא עובדים על מהירות וזה לא צריך לעניין אותם לאומת זאת באומנות לחימה זה מאוד חשוב

אבל גם זה נבדק מתאגרף מקצועי נותן אגרוף חזק יותר מכל אומנות לחימה אחרת

וזה נבדק מדעית

יש דברים אחרים באומנות לחימה לדוגמה נבדק "אגרוף המוות" בנינגיסו וזה באמת קים

האגרוף אולי חלש יותר מאגרוף של מתאגרף אבל מכונים אותו לאזור אם סיכוי גבוה לגרום לפגיע חמורה בלב

בנוגע מנופח = איטי זה בולשיט

אפשר להתאמן על מהירות ומי שהדגים את "אגרוף המוות" היה די מנופח

ומתאגרפים במשקל גבוה גם מנופחים

השאולין אולי רזים אבל זה דרך החיים שלהם לא בכל אומנות לחימה יש לוחמים רזים

וזה שיש הרבה סירטי קונג פו או סרטים שמושפעים מזה לא אומר שאין אחרים מנופחים ומהירים

תראה לדוגמה את הUFC או את הבושידו ותבין שלא צריך להיות רזה לאומנות לחימה

פורסם

שאלת למה זה ככה מבחינה אבולוציונית, וזה די פשוט.

הכל עדיין של זיווג,

בעבר נשים נמשכו לגברים הגדולים יותר כיוון שהן היו חזקים יותר, שרדו יוצר, ויכלו להגן עליהן טוב יותר. (לא מפני בני אדם אחרים, אלא בפני חיות).

תזכור שבזמנו לא היו אבקות :) אז הגדולים היו גדולים כי הם באמת היו חזקים.

ברגע שהנשים בחרו להתרבות עם החזקים... טוב זה כבר מובן (הברירה הטבעית).

פורסם

אם גבר עובד נטו על ניפוח שריר אז רוב הסיכויים שהוא יהיה גוש שרירים. אבל גם פה ניכנסת הגנטיקה. יש אצלנו בחדר כושר אחד ששוקל 140 קילו (לא שרירי, שמן)

אבל הוא גמיש ותמרוני יותר ממני. אם תעבוד על הגמישות ותדע מתי לעצור את אימוני הכוח תוכל להגיע לתוצאה ניפלאה.

כמו כן אשה תפנה את תשומת ליבה לאחד שהכפתיים שלו יותר רחבות, לאחד שהידיים שלו יותר גדולות.

פורסם

שאלת למה זה ככה מבחינה אבולוציונית, וזה די פשוט.

הכל עדיין של זיווג,

בעבר נשים נמשכו לגברים הגדולים יותר כיוון שהן היו חזקים יותר, שרדו יוצר, ויכלו להגן עליהן טוב יותר. (לא מפני בני אדם אחרים, אלא בפני חיות).

תזכור שבזמנו לא היו אבקות :) אז הגדולים היו גדולים כי הם באמת היו חזקים.

ברגע שהנשים בחרו להתרבות עם החזקים... טוב זה כבר מובן (הברירה הטבעית).

לא חושב שהיה להן כל כך בחירה בתקופה הקדמונית

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים