עבור לתוכן

כמה שאלות על חדר כושר.

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם.

בנתיים יש חופש ולא הצלחתי למצוא עבודה .

אמא שלי אמרה לי שבמקום לשבת כל היום בבית אז היא מוכנה לרשום אותי לחדר כושר .

עכשיו חשבתי להירשם לHolmes Place .

יעלה לי 179 שקל לחודש אם אני נרשם ישר לחודשיים, ואני יכול לבוא להתאמן כל יום משעה 11 עד שעה 3 .

זה מחיר טוב?

עוד שאלה זה על האבקה .

אמרו לי שצריך לקנות אבקה בגלל שאני די רזה וגבוה (שוקל בערך 65 ואני מטר 80 בערך ) .

באמת צריך לקנות את האבקה הזאת ?

ומה היא עושה בעצם ?

תודה לעוזרים .

פורסם

המחיר טוב.

אין לי מושג על איזו אבקה מדובר, אבל לדעתי אין צורך להתחכם עם אבקות

פורסם

נראה לי זאת אבקת חלבונים או משהו אני לא בטוח.

בכל אופן אין לך מה להתעסק עם זה בהתחלה זה לא יעזור לך.

על מה אתה מתכוון לעבוד? על כוח? או ניפוח שרירים?

פורסם

יש בחדר הכושר מאמן שאמור ללות אותך ולתת לך עצות או אפילו דיאטנית.

אם אתה הולך להתעסק באבקות וכו' עדיף לקפוץ לקופת חולים (או איפה שאתה רשום או יכול) ולשאול רופא משפחה לגבי תוספי מזון.

לפי הנתונים שלך אני מאמין שתצטרך תוספי מזון שכוללים חלבונים ע"מ לבנות שריר אבל עדיף להתייעץ עם מומחה.

פורסם

אבקות זה סתם חרטא (חוץ מאבקות חלבון נטו וגלוטמין)

אל תקח שום אבקה לעלייה במשקל ,תשנה תדיאטה במקום

ועצה שלי,בשום אופן אל תקח אבקה המכילה קריאטין מוהונדרייט

זה פשוט..חרא של דבר,בעקרון זה אמור לשפר לך את רמת הכוח

על ידי כך שזה יתן לך מסת גוף מדומה (מבוססת מים)

לאחר שהשפעת קריאטין תפוג אתה תאבד את המים אבל מסת שריר האמיתית שהרווחתה בעת

האימונים תשאר, אבל אני אומר לך שממש לא כדאי לקחת את זה,קודם כל כיוון שזה

עובד על בסיס מילוי מסת הגוף במים אתה תצטרך לשתות בכמויות לא נורמליות

אתה תרגיש צמא כמו שאף פעם לא הרגשתה בחיים,מדבר על איזה 5-7 ליטר

מים ביום שזה המון,זה יגרום לך גם להרגיש כבד לפעמים וגם לא נוח

כאשר תתכופף ,לסיכום לא ממליץ על זה בכלל תתרחק כמו מאש

אגב קריאטין הוא חומר המצוי באופן טבעי בשלד אבל בכמויות קטנות

ואם אתה אלרגי ללקטוז אז תוודא שאין באבקת חלבון אם תקנה

פורסם

אני לא הולך להתכווח עם כל החסרי ניסיון מעלי.

במשקל שלך (ביחס לגובה), אם אתה הולך להתאמן באופן רציני (ולא 800 חוזרות של 3 ק"ג, מה שנקרא גם "חיטוב")

אתה חייב לקחת אבקה - אבקת חלבון, מה שנקרא גם "שייק".

לפי המשקל (שוב, ביחס לגובה) אפשר לקבוע אתה רזה.

ולכן זה מאד מומלץ, אם אתה רוצה לראות שינוי כלשהו.

בלי זה, פשוט לא תראה התפתחות כלשהי, אלא אם תאכל טונות וביצה כמו מטורף ..

אבל שניהם לא מומלצים לצריכה באופן קבוע. של

טונה - פעם ביום - לא יותר מ-3 פעמיים בשבוע.

ביצה פעם - פעם ביום - לא יותר מפעמיים בשבוע.

עם ה"אבקות" אין את הבעיה ההזאת.

שוב, לקשקשן מעליי, כל האבקות הזכרת באות בנוסף לאבקת חלבון,

שזה הבסיס של הכל, כמובן שגם כל שאר השטויות שפלטת כוללות חוסר דיוקים או\ו טעויות גמורות.

פורסם

איך החלטתה שאני חסר נסיון בדיוק? אתה לא מכיר אותי

בכלל אז לפי מה אתה קובע? ומה אתה מתנהג

כמו חכמולוג וטוען שיש חוסר דיוק במה שרשמתי? אם אתה

טוען שמישו טועה בקשר למשו לפחות תטרח להסביר את עצמך

אני לא אמרתי שאני 100% נגד אבקות

רק שאני לא ממליץ להשתמש במעבר לאבקת חלבון/גלוטמין

כמו כן כושר זה רק חלק מהמשוואה,אם רוצים לעלות

במשקל/מסת השריר צריך לשנות דיאטה וזה ידוע

פורסם

אני לא מבין גדול בעצמי, אבל למה כל אחד מכם בא וקובע עובדה נחרצת ומעליב את מי שמעליו? אנשים צריכים להתבגר טיפה מבחינת רמת דיון כאן.

לענייננו, עד כמה שאני מבין וקראתי ברשת, אבקות חלבון וקריאטין הם לא שטויות, בצריכה נכונה לא מסוכנות בשום צורה, ואפילו מקילים מאוד על המתאמן מבחינת גודל הארוחות כל יום. בנוגע לשאלה אם הם הכרחיים, אז ממש לא, ומדבר מנסיון!

אני 1.78 ושקלתי 66 ק"ג (די דומה לפותח ההודעה). התחלתי חדר כושר לפני חודשיים, והיום אני שוקל 70 ק"ג, עליתי 4 ק"ג. לא השתמשתי בשום אבקת חלבון או קריאטין וכו'.

מה שכן, קרעתי לעצמי את הצורה מבחינת אוכל! אכלתי פי 3 יותר ממה שנהגתי, ולשחיפים כמונו זה די קשה וצריך המון כוח רצון.

ולא, אל תאכל לי המון ביצים וטונה כל יום, זה לא סוג האוכל היחידי שקיים! פשוט תשלב פחמימות (לחם, אורז וכו'), חלבונים (פסטרמה, עוף, טונה, ביצים וכו') ומינרלים (ירקות) בכל ארוחה, ובין הארוחות ויטמינים (פירות). אל תצפה לשלוט בזה תוך חודשיים, אלא אם כן באמת יש לך כוח רצון מדהים. לי לקח כמה שנים, כשכל פעם הייתי מצטרף לחדר כושר ועוזב בגלל התייאשות מהתזונה.

כל מה שכתבתי נובע מנסיון אישי שלי, אין לי תואר בתחום ולא מתיימר להיות מבין גדול.

פורסם

אני לא מבין גדול בעצמי, אבל למה כל אחד מכם בא וקובע עובדה נחרצת ומעליב את מי שמעליו? אנשים צריכים להתבגר טיפה מבחינת רמת דיון כאן.

/////

כל מה שכתבתי נובע מנסיון אישי שלי, אין לי תואר בתחום ולא מתיימר להיות מבין גדול.

בהחלט מחזק אותך, זה לא לעניין.

אני שם לב שכל אחד מדבר פה מניסיונו האישי ולכן נמנעתי מזה והמלצתי לו ללכת לבן אדם מומחה . דיאטנית בחדר כושר או רופא משפחה .

אני חושב שזאת העצה הנכונה בינתיים מכיוון שכל אחד מגיח מכיוון אחר.

פורסם

אל תלך לדיאטנית של קופת חולים כללית! בזבוז זמן, המתנה של חודש ורובן מפגרות לגמרי! כשהייתי אצל אחת הפכה אותי לטבעוני :kopfpatsch:

יש לך אפשרות, אם אתה חבר בקופת חולים כללית, לקבוע תור לפרופסור מומחה שיבנה לך תפריט באחד מבתי החולים. מאוד שווה ומומלץ, כך אני התחלתי להתקדם.

ואני לא חושב שאתה צריך להימנע מלרשום את הדעה שלך,גם מנסיון אישי, בצורה נכונה פשוט. אם הבן אדם יקח את העצות מבלי לקרוא ולהבין את הנושאים, אפילו בצורה הכי בסיסית בעצמו, אז זאת די בעיה שלו והנזקים יהיו עליו.

פורסם

אבל למה כל אחד מכם בא וקובע עובדה נחרצת ומעליב את מי שמעליו? אנשים צריכים להתבגר טיפה מבחינת רמת דיון כאן.

יש לי נסיון אם הדברים האלה ודיברתי מתוך ידע ,אני לא העלבתי אף אחד

אלא ההפך (ראה תפוסט מעל תגובתי הקודמת) ,כן אתה בהחלט צודק בקשר למשפט האחרון

יש בפורום הזה לא מעט אנשים שצריכים לשפר תנימוסים שלהם

לענייננו, עד כמה שאני מבין וקראתי ברשת, אבקות חלבון וקריאטין הם לא שטויות, בצריכה נכונה לא מסוכנות בשום צורה, ואפילו מקילים מאוד על המתאמן מבחינת גודל הארוחות כל יום. בנוגע לשאלה אם הם הכרחיים, אז ממש לא, ומדבר מנסיון!

אתה צודק,אני לא טענתי שהם שטויות,רק ציינתי שבגלל האופן שקריאטין עובד הוא גורם

לצמא לא נורמלי שמחייב תבנאדם לשתות 5-7 ליטרים ביום וגורם להרגשה

של כבדות לפעמים ואי נוחות כאשר מתכופפים ולכן לדעתי ונסיוני האישי לא שווה

לקחת את זה עקב התופעות האלה , אבקת חלבון בהחלט גם רעיון טוב לקחת

רק לא אבקה לעלייה במשקל שמשלבת פחמימות מסוגים שונים וקריאטין

עדיף לשנות דיאטה

אני שם לב שכל אחד מדבר פה מניסיונו האישי ולכן נמנעתי מזה והמלצתי לו ללכת לבן אדם מומחה . דיאטנית בחדר כושר או רופא משפחה .

ראיתה אי פעם תוספי מזון לכושר/ספורטאים בבית מרקחת של

קופת חולים כלשהי? זה ממש לא תחום שרופאי משפחה בקיאים בו

עדיף כבר לשאול מומחה בחנות תוספי מזון אם כבר כמו בטבע ספורט

או ישראלבודי

פורסם

עדיף כבר לשאול מומחה בחנות תוספי מזון אם כבר כמו בטבע ספורט

או ישראלבודי

הייתי חייב להגיב על זה, מצטער :P.

אחד "המומחים" הראשונים שהלכתי אליהם היה הבחור מישראלבודי בראשל"צ. אני לא בא להשמיץ אותו, ויכול להיות שרק לי יש נסיון לא טוב מהפגישה, אבל תפריט התזונה שהוא נתן לי מתאים לפליט סומלי, כשציינתי במפורש שאני מעוניין בעלייה במסה. ולא רק זה, הוא דאג לדחוף לי כמה אבקות חלבון שלא התאימו לי בכלל (יש כמה סוגים הרי).

לא התמדתי בתפריט עצמו, כי בסוף הייתי נשאב לתוך אנורקסיה, אבל שמרתי אותו בארון לאורך השנים, וכשהראיתי אותו לאנשים שונים מהתחום (כולל הפרופסור מאסף הרופא) הם די צחקו עליי! אני לא מצליח למצוא אותו כרגע, הייתי מצרף שתראה. בכל אופן, בדקתי יותר לגביו, והוא לא מומחה בכלל, לקח איזה קורס אחד והתחיל לקרוא לעצמו תזונאי ספורט מומחה!

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התגובות .

ובאמת שאין צורך לריב .

דיברתי על האבקה הכי פשוטה של החלבונים .

בחדר כושר אני רוצה קצת לעצב את הגוף (בטן ידיים חזה וכו) .

אני לא רוצה לנפח את עצמי בעזרת כל מיני אבקות .

אמרו לי בגלל שאני רזה ואין כל כך מה לשרוף אז צריך לקחת כפית אחת של האבקה לפני האימון וכפית אחת אחרי , ואז בבית לאכול משהו .

וגם אמרו לי את המחיר של האבקה שזה איזה 400 שקל .

לכמה זמן האבקה מספיקה כי חשבתי לעשות עם חבר חצי חצי .

ואיזה אבקה צריך לקנות ? חלבונים עם עוד משהו רק חלבונים ?

פורסם

כפית אחת לפני וכפית אחת אחרי? נשמע לי קצת יותר מדי, אבל לא בטוח.

ומה השם של האבקה? כבר עשו כמה תחקירים (אנשים פרטיים) ולא כל האבקות מכילות את מה שצריך, ואת מה שמובטח על החבילה.

יש כמה חברות שעברו את הבדיקות וכדאי לקנות מהן, כמו ISS למשל, ולא מתקרבות למחיר של 400 שקלים.

פורסם

סליחה

אבל קריאטין זה בסט!

תוסף המזון שהוכח שהכי יעיל, יותר מאבקות חלבון וגלוטמין שגם ככה התזונה של אדם ממוצע מלאה בהם.

בעניין תוספי מזון

לפי דעתי הכי טוב לפי הסדר

קריאטין

חלבון

גלוטמין

כשהיום רוב אבקות החלבון מוסיפות לעצמן גלוטמין

חוץ מזה שלמתחילים עדיף קודם כל לפחות חודש חודשיים של עבודה בלי להשקיע בתוספים על מנת שהם יראו אם בכלל מתאים להם כל הקטע הזה של אימון, למה לזרוק כסף סתם. בהתחלה יש התקדמות רבה גם בלי תוספים. פשוט לזכור לאכול חלבון אחרי האימון. ולהתמיד, שזה הכי חשוב בפיתוח גוף![br]פורסם בתאריך: 12.07.2009 בשעה 13:21:05

אם אתה שחיף ו"חייב" אבקה אז לך כבר על אבקת חלבונים שיש בה גם פחממות, בכל מנה מומלצת יש איזה אלף קלוריות, אבל שוב, אני לא ממליץ לך לקנות שום אבקות עד שתתנסה קצת ובמכון גם תרכוש ידע על תוספי מזון אם תתעניין ולא תקנה חתול בשק. מחיר של אבקת חלבון נקייה בשוק הוא 350 שח בקירוב פלוס מינוס. קריאטין בין 200-250 תבדוק בגוגל.

תתאמן חודש אחרי זה תחשוב או שלא תחשוב על תוספים, קודם תראה אם זה מתאים לך בכלל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים