עבור לתוכן

שאלה כללית - הרכבת מחשב נגד מחשבי מותג

Featured Replies

פורסם

יש לי המון נסיון בתחום, ואני עדיין מתלבט - מה עדיף - להרכיב מחשב לבד או לקנות מחשב מותג (HP או DELL) ?

אני צריך לציין שבזמן האחרון חברות המותג (או היבואנים בארץ) מצמצמים את תקופת האחריות, אבל מצד שני, יש הרגשה שתמיד קונים אצלהם דור אחד אחורנית.

השאלה האמיתית - האם אפשר לסמוך על הרכבה של מפרט (Best of bread) של כל מיני חלקים ויצרנים, ולקוות למוצר סופי בעל אותה איכות ומינימום תקלות, בדגש גם על נושא הרעש (מחשב XW של HP הפתיע אותי בשקט שלו... כנראה שהמארז איכותי יותר ממארזי המדבקה...)

פורסם

עדיף להרכיב מחשב לבד.

רוב המחשבים המוכנים תחת המותגים לא ממש איכותיים, אתה משלם קצת יותר מהרגיל בגלל המותג מן הסתם וניתן להרכיב מחשב לבד, שיהיה איכותי יותר, מאוזן ועדיף מבחינת ביצועים.

לדוגמא ממש לפני שנה בערך חברת AMD הרכיבה מחשבים תחת המותג AMD GAME. כולם ציפו לזה, אבל בסופו של דבר המחשבים לא היו איכותיים, החלקים היו מיושנים (לדוגמא במערכות האקסטרים שלה, היא דחפה 2 כרטיסים של HD3850 אם איני טועה, במקום לשים כרטיס HD4870/50).

לכן בהחלט עדיף ללכת לאדם שמבין בחומרה ועדכני, ולבקש שיבנה מפרט טוב בהתאם לבקשות.

פורסם

לא מבין בכלל על מה אתה מדבר. מה נשמע לך יותר טוב מחשב שמורכב כולה ממותג אחד או מחשב שאתה מרכיז ובוחר לכל רכיב את המותג הטוב יותר.

למה שתיתן למישהו לבחור לך איזה מחשב מתאים לך אם אתה יכול לבחור לעצמך?

פורסם

נראה לי שיאיר התכוון לזה שתתיעץ עם מישהו בהרכבת המפרט.

ולבחור כל רכיב במערכת נשמע הרבה יותר טוב ממחשב מותג.

פורסם
נראה לי שיאיר התכוון לזה שתתיעץ עם מישהו בהרכבת המפרט.

:xyxthumbs:

עדיף ללכת למישהו אמין שיש לו ידע, ולהרכיב ביחד איתו מפרט מתאים (כמו שעושים בפורום הזה לדוגמא, רוב המחשבים שאנו מרכיבים פה הם ברמה הרבה יותר גבוהה ממחשבים מורכבים מראש/מותגים).

פורסם

גם כאשר מפורסם לרוב בקטלוגים מפרט עדכני של DELL/HP הוא יקר בעשרות אחוזים מאשר אותו מפרט בדיוק בהרכבה עצמית של חנות.

פורסם

מחשב מותג זה לאנשים טיפשים שכשתיהיה להם בעיה הם יתנו את המחשב לדל או HP או לא יודע והם יטפלו בבעיות בלי שהקונה יצטרך לשבור את הראש

פורסם

מחשבי מותג בכלל לא מיודעים למשתמש הפרטי שקונה מחשב אחד לבית אלא לארגונים שרוכשים עשרות ומאות מחשבים.

אתה יכו לקנות סדרה שלמה של מחשבים קונפיגורציה אחידה ויכולות אחזקה מתקדמות ואחריות כוללת.

למשל במחשבי IBM (היום Lenovo), לפני שנים אפילו, אפשר היה לשלוף דיסק קשיח מבלי להזיז את המארז רק בלחיצה על שני כפתורים ובמחשבי Dell אפשרת להשתמש ב image server שעובד דרך PXE כבר ב רמת הBIOS.

מדובר גם רכיבים לעבודה יותר מקצועית במיוחד בסדרות לתחנות עבודה ושרתים עם חומרה ייעדוית וסידור מוכן מראש מבחינת RAID ורישיונות שאתה רוכש ביחד.

פורסם

מחשב מותג זה לאנשים טיפשים שכשתיהיה להם בעיה הם יתנו את המחשב לדל או HP או לא יודע והם יטפלו בבעיות בלי שהקונה יצטרך לשבור את הראש

טוב שלא הגזמת. זה כמו שאני אגיד מוסכים מיועדים לאידיוטים שלא מסוגלים להחליף פילטר לבד. יש אנשים שאין להם ידע במחשבים וזה לא הופך אותם לטיפשים יותר מכבודו.

בנושא הדיון - מחשבי מותג מיודעים לאנשים שאין להם ידע במחשבים ורוצים לקנות מחשב איכותי בראש שקט. לדעתי אופציה זו עדיפה לאנשים מבוגרים חסרי ידע. אם אתה מבין במפרטים כמובן שעדיף להרכיב מחשב לבד.

פורסם

טוב שלא הגזמת. זה כמו שאני אגיד מוסכים מיועדים לאידיוטים שלא מסוגלים להחליף פילטר לבד. יש אנשים שאין להם ידע במחשבים וזה לא הופך אותם לטיפשים יותר מכבודו.

בנושא הדיון - מחשבי מותג מיודעים לאנשים שאין להם ידע במחשבים ורוצים לקנות מחשב איכותי בראש שקט. לדעתי אופציה זו עדיפה לאנשים מבוגרים חסרי ידע. אם אתה מבין במפרטים כמובן שעדיף להרכיב מחשב לבד.

1+ :xyxthumbs:

פורסם

אה לוחם הצדק

סליחה שפגעתי באזרחים התמימים שלא יכולים להרכיב מפרט ושאני חייזר מהחלל החיצון ולא בן אדם פשוט אם אני יכול והם לא

זה כמו לגו

ולא דיברתי על הארגונים והמוסדות, זה כן

אבל אדם שזורק פול כסף על מחשב מותג לבית כמו איזה AMD GAME או DELL XPS BLALBAK SHIT זה כבר טמטום

זה כמו השכן שלי שלא יכל לחכות יום והלך לאיזה חנות בשם צ'יפ מחשבים ועכשיו בוכה שיש לו מחשב מקרטע

פורסם

אני חושב שמחשבי המותג ללקוחות פרטים שנמכרים בארץ הרבה פעמים מאוד לא משתלמים עלות תועלת

גם לא אם מחשיבים את האחריות שיש מהחברה

חוץ מהמחיר יש גם את העניין המפוקפק להתקין את מערכת ההפעלה אם כל מיני תוכנות שהרבה מהם לא נחוצות למשתמש ורק מכבידות על המחשב

פורסם

המחשבים ה"מוכנים" שמוכרים זה בדרך כלל או זבל עם חרא רכיבים (ואז הישראלי הממוצע מתלהב שהוא קיבל אחלה דיל),או מחשבים יקרים רצח עם יחס עלות-תועלת ברצפה (ואז הישראלי הטחון שמח שהוא פינק את הילד שלו).

תבנה לבד,ותתייעץ עם אנשים בפורום. יצא לך יותר זול ויותר משתלם

פורסם
  • מחבר

טוב, קודם כל אני שמח על העצות.

אני דווקא מבין חומרה ברמה מאוד גבוהה.

אבל בסופו של יום, מכל המחשבים שהרכבתי, המחשב ששרד הכי הרבה זמן בלי תקלות

זה תחנת עבודה XW של HP, וזה מה שעורר את השאלה.

נראה כי השקיעו בה יותר במארז, בנושא הקירור והאוורור, ולמרות שלא היתה זולה, אני חושב שהיא נתנה את התמורה.

כי למרות שאין לי שום בעיה לפרק מחשב לגורמים ולהרכיב אותו מחדש, הזמן שזה מבזבז לא תמיד שווה את החיסכון.

הבעיה היא שלעוצמות המחשוב שאני צריך עכשיו ללכת על XW של HP (או בשמם החדש Z) כבר מעבר ליכולת התקציבית שלי.

והבעיה האמיתית ששוק הרכיבים בארץ לא משוכלל כמו בארה"ב, ולכן להרכיב מכונה טובה בארץ נראה לי גם לא כ"כ זול (בחו"ל לא הייתי חושב פעמיים).

פורסם

kdani תפריד בין השוק המקצועי לשוק הפרטי

אלו שני דברים מאוד שונים

ובנוגע לעמדות עבודה בדרך כלל הם נימכרות גם כשקטות וצריכת חשמל נמוכה

הרבה בגלל רכיבים בדרג נמוך יחסית (לא להתבלבל אם איכות )

לדוגמה כרטיס מסך מובנה שמין הסתם לא מתחמם הרבה ופחות חשוף לבעיות

מעבד דרג נמוך וכו

מחשב כזה אם הוא מורכב טוב יכול להחזיק הרבה שנים בכיף

בעמדות עבודה לשוק שכן צריך כוח חישוב כבר מדובר על רכיבים חזקים אבל קרור בהתאם

וכמו שאמרתה זה עולה הרבה

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים