עבור לתוכן

האם ישנו אלמנט של תזמון מוצלח בעת ביצוע רכישה?

Featured Replies

פורסם

שלום,

שאלה שנדמה לפעמים שאין עליה תשובה, אבל אני מתעקש לנסות בכל זאת ומקווה שניתן יהיה לענות עליה לאור הפרוט לעיל. אתחיל בהקדמה: המסך מעולם היה הרכיב הוותיק ביותר במחשבים שלי הוא תמיד שימש אותי כ"מחשב וחצי" (כלומר, במשך כל התקופה עם מחשב אחד ולאחר מיכן תקופה מסוימת עם מחשב חדש, עד אשר הוא, המסך, מת); לפיכך זו קנייה משמעותית מאד בכל הקשור למסלול השדרוגים שאינו נגמר. ברור לי שהמעבר הבא לטובה הוא למסך דק וברור לי שהמסך הדק יגלה מעט מאד בלאי לעומת קודמיו העבים והכבדים שהחזירו את נשמתם לבורא אחרי מספר שנים שהיו בשימוש. כלומר, המסך הבא גם יחזיק יותר זמן מקודמיו, כנראה. בנקודה הזאת אני רוצה לציין שאני לא רואה את עצמי מוציא יותר מ-1,500 ש"ח על מסך, כאשר 2,000 ש"ח הם הרף העליון ההחלטי עבורי למוצר שהוא out of this world. כאן גם מגיעה השאלה: הדל 2209WA שדובר עליו כה רבות כאן זכה לתיקון מחיר אצל פנדה ונחשב היה לטוב מאד עוד במחירו הקודם. חיפוש בפורומים ברשת מראה שבארה"ב הדגם אינו במלאי או עומד לאזול ולקוחות שהזמינו וטרם קיבלו "מעודדים" ע"י דל לבטל את הזמנתם או לשנותה, בעיקר ע"י דחיית תאריך השילוח לכזה שאינו מתקבל על הדעת. כעת, אני חייב לומר שאני לא נמנה על החולים ב"שדרגת". אין לי בעיה לחכות עד שה-CRT הנוכחי שלי ימות גם הוא. אני מעריך שאם היה מובטח לי שהוא ימות בעוד כשנה, הרי שבטווח הזה יצוצו כנראה מוצרים טובים יותר בעלות זהה או נמוכה יותר ואז לא היה הדבר מטריד אותי במיוחד. אבל, אם הוא ימות תוך 3 חודשים, לא בטוח שתהיה אז אופציה טובה יותר מהדל הזה, שנדמה שלא יהיה זמין אז. האמת היא שלפני שנתיים ה-CRT הזה, שיחגוג עשור השנה, מת וקם לתחייה אחרי יומיים ומאז מתפקד ללא דופי. כלומר, הוא יכול למות מחר או בעוד שנים מספר... מה שאני מנסה לומר לקוראים הוא, שאני לא חושב שאפשר לבצע הערכה מושכלת לגבי תאריך פטירתו.

אז,מה דעתכם? האם כדאי לרכוש את המסך הזה מאחר וזו נקודת זמן טובה שלא תחזור או שאין דבר כזה תזמון "נכון" בעולם המחשבים מלבד זה הנוכחי שהרי תמיד ישנם חידושים מעבר לפינה? במילים אחרות, האם אלו שמכירים את עולם החומרה מקרוב חושבים שהתקדמות טכנולוגית רצינית - באם תצוץ - תצוץ בעוד זמן רב ו\או גם ככה תחרוג מהתקציב שלי למסך כך שכדאי לבצע רכישה כיום? האם העסקה הזו עשויה להוות שיא מבחינת עלות\תועלת שלא ישבר במשך זמן רב?

אשמח אם תשתפו אותי בתובנות שלכם.

פורסם

חפרת פה...

זה שכרגע במקומות מסוימים יש חוסר זמינות של מוצר, לא אומר בהכרח שבמקומות אחרים תהיה חוסר זמינות של המוצר ברגע שבו תחליט לקנות אותו.

לנסות לנבא צירוף של כל-כך הרבה גורמים (מות המסך הנוכחי שלך, זמינות של ה-2209WA, קיום של מוצר מקביל באיכות דומה ומחיר דומה באותה נקודת זמן) זה חסר טעם באופן מוחלט.

אם נראה לך שה-2209WA הוא מסך מתאים בשבילך, והמחיר מתאים ובא לך "להשתדרג" - קח אותו.

אם אתה מרוצה עם ה-CRT הנוכחי שלך ורוצה לסחוב איתו כל עוד תוכל - אין סיבה להוציא כסף סתם. תקנה כשתצטרך. בטוח יהיה משהו בשוק.

פורסם
  • מחבר

בטוח יהיה משהו בשוק.

אני מניח שהתכוונת לכך שיהיה משהו טוב לפחות כמו ה-2209WA. פתאם התחוור לי שאני מעלה את הסוגייה הזו בגלל הרכישה האחרונה - המצלמה הדיגיטלית שרכשתי הייתה פחות טובה מאחת אחרת שניתן היה לרכוש בזמן שהתכוונתי לרכוש מצלמה חדשה אך כשהכוונות קיבלו משנה תוקף, היא כבר לא הייתה זמינה; התמהמתי והפסדתי מוצר טוב יותר וכמובן גם את החודשים שיכולתי לעשות בו שימוש אם הייתי מממש את הקנייה בעת הפלת ההחלטה על רכישה ולא יושב על הגדר בהמתנה להתפתחויות שהסתבר שהיו לרעתי. אני פשוט רוצה להימנע מתסריט שבו אני צריך לרכוש מסך שילווה אותי ואת העיניים שלי הרבה שנים (לפחות כמו הנוכחי, אם לא יותר) ויתברר לי שהאלטרנטיבות שתהיינה אז בשוק נחותות יותר מה-2209WA. מה שאני שואל אותך בתור אדם שמעורה בתחום, האם האיכות הכוללת שהדגם הזה מביא לשולחן במחיר שלו היא יוצאת דופן בצורה שייתכן ויעבור זמן עד שניתקל בעסקה טובה לפחות כמוה או שזו הגזמה ובוודאות יש טכנולוגיה ממשמשת ובאה שתגרום לעסקה הזו להחוויר לעומתה?

ברור לי שאתה לא נביא, אבל אני חושב שתוכל להתאמץ קצת ולומר לי האם הדגם המדובר באמת מעמיד רף חדש בכל הקשור לעלות\תועלת (ואני יכול להביא לך דוגמאות למוצרים כאלו מתחומים אחרים שרכשתי בעצמי והתבררו כקניות פנטסטיות) או שיש hype מוגזם בקשר לכך.

פורסם

המצלמה הדיגיטלית שרכשתי הייתה פחות טובה מאחת אחרת שניתן היה לרכוש בזמן שהתכוונתי לרכוש מצלמה חדשה אך כשהכוונות קיבלו משנה תוקף, היא כבר לא הייתה זמינה

אני יכול להאמין שבזמן נתון מוציאים מוצר חדש שפחות טוב ממוצר וותיק יותר. אני גם יכול להאמין שבמקרים מסוימים דור ההמשך יכול להיות פחות טוב מהדור הקודם. אבל אתה רוצה להגיד שלא הייתה שום מצלמה אחרת שהייתה זמינה והייתה טובה כמוה או יותר? נראה לי תמוה.

מצד שני, אם יש איזו תכונה מסוימת שמאוד חשובה לך ואינה נפוצה, מצב כזה אפשרי. זה קרה לי עם מחשב נייד מסוים, ובסוף מצאתי את עצמי קונה מחשב כזה יד שנייה (דבר שבסופו של דבר יצאתי מאוד מרוצה ומורווח ממנו).

ברור לי שאתה לא נביא, אבל אני חושב שתוכל להתאמץ קצת ולומר לי האם הדגם המדובר באמת מעמיד רף חדש בכל הקשור לעלות\תועלת (ואני יכול להביא לך דוגמאות למוצרים כאלו מתחומים אחרים שרכשתי בעצמי והתבררו כקניות פנטסטיות) או שיש hype מוגזם בקשר לכך.

תלוי את מי תשאל. לדעתי - לא.

כלומר, זהו בפירוש דגם מעניין מאוד שממלא נישה שעד אליו הייתה ריקה (מסכי 22" עם פאנלים איכותיים במחיר שאינו מרקיע שחקים), ולכן יש סביבו אותו hype.

כבר היו מסכים שנתנו תמורה דומה במחיר דומה. היו מסכי 20" עם פאנל IPS שנמכרו בין 1700 ל-2000 שקלים (חלקם עדיין זמינים כרגע), היו מסכי 20" עם פאנל MVA בסביבות ה-1500.

יש גם מסכי 24" עם פאנלים איכותיים במחירים של 3-3.5K. זה כמובן הרבה יותר יקר, אבל לחלק יכול להשתלם.

בסופו של דבר האטרקטיביות של עסקה מסוימת תלויה גם ברף התקציב שכל אחד מציב לעצמו. גם יחס עלות/תועלת הוא סובייקטיבי בסופו של דבר.

לשאלתך, וודאי שיש סיכוי שהדגם הזה ייעלם מן השוק ויווצר ואקום בנישה שלו, לפחות לתקופה מסוימת.

כמו שייתכן גם שתקנה אותו מחר, ובעוד חצי שנה יהיה משהו יותר אטרקטיבי, ותקלל את עצמך שלא חיכית.

מה יותר סביר? פה אנחנו כבר נכנסים לתפקיד הנביאים.

בסופו של דבר, במחיר הנוכחי, אני סבור שמדובר בעסקה משתלמת מכל זווית, אם מסכים איכותיים עושים לך את זה, ואם הגודל של המסך נראה לך מתאים. כשאני אומר משתלמת מכל זווית, אני מתכוון, שגם אם ייצא משהו יותר טוב, לא תוכל להגיד שביצעת עסקה רעה. ולכן, אם כרגע התקציב שלך מאפשר, ואתה חושש מסיפור דומה למה שהיה לך עם המצלמה, אתה יכול לקנות את המסך בראש שקט ולהתחיל להנות ממנו כבר עכשיו.

אם אני מנסה לענות לשאלתך המקורית הכללית למדי, כפי שהוצגה בכותרת:

וודאי שיש אלמנט של תזמון מוצלח. אבל לרוב לדעת מהו אותו תזמון מוצלח אפשר רק בדיעבד.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים