עבור לתוכן

המאגר הביומטרי, בעד ונגד?

Featured Replies

פורסם
חברים יקרים, קוראים נכבדים.. זו לא אבטחת מידע. זו בדיחה! שוב, אין לי מושג אם המשטרה מקבלת מלשכת התעסוקה או ממשרדים אחרים את סריקות האצבע, אבל הקלות המבהילה בה ניתן לשנות סריקת אצבע צריכה היתה להדליק נורות אדומות בראש כל חברה שכתבה את התוכנה ובגוף שהכין את המפרט והשיטה לסרוק ו/או לשנות סריקת אצבע, ואם לא ישנו את השיטה בקרוב, לא יקח זמן רב עד שעבריינים יתפסו את הפואנטה והזיופים יתחילו.

:s05:

בשביל מה ללשכת התעסוקה צריכה טביעות אצבעות, נראה לי שהם פשוט מישמים את החוק

פרצו ל - symantec:

http://unu123456.baywords.com/2009/11/23/symantec-exposed-passwordsserials-sql-injection-full-database-access/

http://countermeasures.trendmicro.eu/symantec-hacked-full-disk-and-databse-access/

למה אני מפרסם את זה פה?

כדי להראות שהדבר אפשרי אם פרצו לחברה שאמונה על הגנת המידע (אגב זה לא הפרצה הראשונה לשרתים של חברות האבטחה), זה לא מן הנמנע שיפרצו למאגר

ואם מסתכלים איך הם באמת מגינים (או יותר נכון הגנו) על המידע האישי אז זה כבר נהיה מפחיד עוד יותר...

• תגובות 351
  • צפיות 30.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה

משתתפים בולטים בדיון

פורסם

יש שם תגובה שמאוד אהבתי:

2. "מה הצעקה גם ככה בצבא אוספים טביעות אצבעות"- המטרה להפחית התנגדות. ברור שהטיעון בעייתי, כי בצבא נתונים אלו לא נשמרים במחשב.

אז איפה הם נשמרים? על כרטיסי ניקוב?

פורסם

אני כבר רואה את העתיד-קבוצה של בדלנים שלא רוצים שהפרטים שלהם ישמרו במאגר יוצאים נגד החוק/הנוהל בהפגנות ומה לא.הממשל יקרא להם טרוריסטים וכו'---כאן הכוונה לא למה שיש היום(משתמטים/ערבושים) אלה הזויים לגמרי,כל קשר שלהם למציאות הוא מקרי בהחלט...

יש מלא סרטים כאלה לא?כמו ההוא של V-וונדטה

משהו כאן ייתן את הפרטים שלו למאגר?ואם לא, יקראו לך עבריין?מה תעשה אז?תחשבו על זה

יכול להיות מצב ש50% מאזרחי המדינה יפכו לעבריינים ביום אחד?

למה בכלל הם לחוצים להעביר את החוק כל-כך מהר?

אישית אני בחיים לא ייתן את הפרטים שלי(אם כבר לא לקחו בלי שאני יידע)

פורסם

אם יש לך רישיון נהיגה בר תוקף

אבל שוב , הבעיה איננה הפרטים הביומטרים הבעיה הינה מאגר של פרטים שכאלו .

כלומר יש להבדיל בין שיטת האיבחון לבין האגירה , פרטים ביומטרים צריכים להיות מוחזקים אך ורק בידיי הבעלים שלהם , כלומר , טביעת האצבע של האזרח יכולה לשמש כאימות לתעודה שלו אבל היא חייבת להיות שמורה אצלו , המדינה יכולה לצרף פרטים משלה כגון מספר וכו אבל אסור לה לחבר בין הרישום שלה לבין המידע של הפרט הביומטרי ולאגור את המידע הזה .

אולי אני צריך מעט יותר להרחיב אבל כרגע כבר מאוד מאוחר בלילה ונעשה זאת בעז"ה מחר אינשאללה .

פורסם

היי, עכביש וחבורתו ... ( גם אני בחבורתו, רק אלמונימי ) ... מה אתה זועק וצועק ?

אתה מפחד ממאגרצ'יק קטנצ'יק ?

מה אכפת לך ... תראה מה קורה בחו"ל ... אוטוטו בישראל ( הלוואי אמן ואמן טפו טפו לא בימינו ולא במהרה )

ה DNA שלך -> שלנו !!

לצערי, ולאור ידיעתי של ההיסטורייה האנושית ותרבויות שונות ושילטון וכוח ( כמה אני מלומד ולא יודע כלום ),

המאגר יגיע גם יגיע. או ישר אלינו לפרצוף, או דרך דלתנו האחורית ( ההאאממ ההאאממ ) .

אנשים, הסרט כבר התחיל מזמן.

פורסם

לא בטוח

המאגר הינו דבר שמאוד סופי כל עוד יש רוח של חופש בנפש האדם , יש מצב שלא יגיע המאגר , ראה ליכאורה את האבסורד , אלו שיש להם משטרים טוטאליטריים אין להם ( בעיקרון ) את הטכנולוגיה ואלו שיש להם את הטכנולוגיה אין להם משטר טוטאליטרי , נושא המאגר הוא בדיוק לקיים מן מצב דואלי בלתי אפשרי שכזה .

המאגר יהיה , אכן הוא יהיה , אבל אני תקווה שזה יהיה בעידן בו רוח האדם תהיה מסוגלת לנשב במחוזות נוספים למעט תאוות השילטון של בני האדם , או בצורה פחות פואטית , המאגר יוקם כאשר האדם יהיה מעט יותר נאור ויתעלה מעל הרצון לשלוט באדם האחר .

אישית אני רואה את המאגר כתחילה של כליאה ודיכוי של רוח האדם , באם דבר כזה יקרה זה יהיה תחילת הסוף של זן האדם מפני שקידמה דורשת חופש , יתכן שנעבור פזה , יתכן שנהיה סוג אדם אחר שמכוון לכיוון ומקובע לתכלית מסויימת , אולי , בבהחלט יכול להיות , אבל עידן האדם הפרימיטיבי זה שירד מהעצים , יכלה , ממש כמו בסיפור גן העדן , מרגע שאדם התחיל לקרא לחיות בשם זה כבר היתחיל להיות הסוף שלו קרי "גירוש מגן עדן " אני יודע שהמאגר יגיע אך כמו שאמרתי , אני מקווה שלא ( כלומר אני יכול לראות דרך בה המאגר לא מגיע , אבל סתם תחשוב אם "נכבוש" את הגלקסיה והאדם יתחיל לעבור בין פלנטות , הרי נהיה צריכים לסמן מי הוא מי ) ( אבל עד אז , אני חושש שהמאגר מיותר וישמש רק לדיכוי ) בזמן הקרוב מהסיבה שהאדם עדיין איננו מוכן לכך , ממש כמו לתת כלי נשק בידיים של ילד .

הבעיה של האדם שהמחשבה שלו יותר מהירה מהבטן שלו .

פורסם

ראה, יכולה להיות לו לאדם, כמה רוח חופשית שתרצה.

ברגע שאותה הרוח מחוברת לטימטום ו/או לעצלנות ו/או לפסיביות, היא שוות ערך לנאד מסריח ולא יותר.

תקוותך היא תקווה ספרותית, יעני, אתה מתבטא כמו רומנטיקן אך אבוי, האמת הכואבת היא, שאתה תתבדה.

( ואין לך צל של מושג כמה אני רוצה להיות טועה בעניין )

הנשק כבר ניתן ( או נלקח ), כוון, נידרך ורק ממתין ללחיצה על ההדק. והוא לא בידיים של בני החופש.

בני החופש הם האנשים החושבים, אלה מתי המעט שמפעילים את החומר האפור בגולגולת, ואלה חביבי,

יש להם שני אויבים עתיקים ואימתניים -> רוח תאוות השלטון והשליטה והטימטום הכללי של העמך ( ג'ו וחבורתו ).

שני אלה חברו ביחד, יותר נכון, הראשון נכנס באחורית של השני ( כמו תמיד, שוב ושוב ) ובני החופש אכלו אותה ( שוב :facepalm: )

כי את הטימטום של העמך ( שהוא הרוב הדמוקרטי ) אפשר לתמרן ולהוליך כמו חמור אחרי הגזר .

פורסם

אכן כן

קרא ביתר עיון את דברי

כלומר אני יודע שיהיה מאגר

אני רק מקווה שזה יהיה כאשר נהיה צריכים אותו ולא כאשר הממשלה רוצה אותו , מובן ?

( צריכים מלשון צורך שימושי לטובת האנושות ואת מה שהממשלה רוצה אתה מבין לבד )

( אם יקרה שהממשלה תדכה את האזרחים הרי זה ידכה את חופש היצירה ואז מה יהיה על האדם ? )

פורסם

קראתי, קראתי. :hat: ואני חוזר,

אני רק מקווה שזה יהיה כאשר נהיה צריכים אותו ולא כאשר הממשלה רוצה אותו , מובן ?

תקוותך היא תקווה ספרותית, יעני, אתה מתבטא כמו רומנטיקן אך אבוי, האמת הכואבת היא, שאתה תתבדה.

מה יהיה על האדם ? כמו תמיד, במחזור קבוע :

-> דיכוי זמני ( קצר או ארוך ) -> הפיכה ( טבע האדם ) -> חופש זמני ( קצר או ארוך ) -> שיכחה ( טבע האדם ) ->

כך מסתובב לו גלגל ... שוב ושוב.

פורסם
מה יהיה על האדם ? כמו תמיד, במחזור קבוע :

-> דיכוי זמני ( קצר או ארוך ) -> הפיכה ( טבע האדם ) -> חופש זמני ( קצר או ארוך ) -> שיכחה ( טבע האדם ) ->

כך מסתובב לו גלגל ... שוב ושוב.

לרוב זה דיכוי - ולהרבה (מאוד!) זמן

חופש - לזמן קצר מאוד

מהסיבה שמחופש מאוד קל להגיעה לדיכוי אבל מדיכוי מאוד קשה (עד בלתי אפשרי) להגיעה לחופש

פה ושם יש יוצאים מן הכלל כמו תמיד...

פורסם

מסכים יותר עם רפי

האנושות כמו כל יותר זקוקה לזמן עיבוד ממש כמו זרע שנטמן באדמה שצריך פרק זמן עד שמתבצעים התהליכים של ההיתעורות ועוד דגמאות שכאלו אם תרצה שינה וכו' ,

אני לא חושב שאתם מעוניינים שאני אכנס לפילוסופיה של העיניין , אבל זה יגיע כאשר זה צריך להגיע מבחינת התהליכים האוניברסלים , אני רק קיוותי שזה יהיה כאשר נצא מתחום מערכת השמש שלנו , זה הכל . ( כלומר בזמן שיותר נוח למטרות האישיות שלי על פי תפיסתי הגלאקסופוליטית ) ( סתם מושג שלי במקום קוסמופוליטית )

פורסם

תגידו, אין לצהל כבר מאגר כזה שמכיל את כל טביעות האצבע של כל האנשים שעברו דרכו, שזה די הרבה?

ולא זכור לי שהוא דלף..

אז מה הפאניקה?

פורסם

תגידו, אין לצהל כבר מאגר כזה שמכיל את כל טביעות האצבע של כל האנשים שעברו דרכו, שזה די הרבה?

ולא זכור לי שהוא דלף..

אז מה הפאניקה?

המאגר הזה לא נשמר במחשב עד כמה שידוע לי

פורסם

אי אפשר ממש להסביר למישהו משהו שהוא איננו מבין , אם היה יכול להבין היה מבין לבד .

אכן בעיה באם יש לצה"ל מאגר כזה , אבל , צה"ל איננו הממשלה כשמו אמור להיות הוא צבא הגנה לישראל , המאגר יהיה בשליטה של אנשים "מתחלפים" כלומר השר יהיה אדם פוליטי , אדם שבראש סדר העדיפויות שלו זה הוא עצמו והאינטרסים של מי ששלח אותו כלומר התומכים הכלכליים שלו ו / או מיגזר בחברה , עכשיו קצת יותר ברור לך הנושא ?

בוא נגיד ככה , מה ימנע מהשר האחראי להשתמש במאגר לצורכי ההישרדות הפוליטית שלו ? הרי היושרה איננה נחלתם של ניבחרי הציבור , החוק ? הם אינם שמים קצוץ על החוק , הם משקרים מרמים וגונבים ומשרתים את האינטרסים שלהם עד כה , מה ימנע מהם להשתמש בזה ? ואל תהיה טיפש ותגיד לי לא כולם , מספיק אחד ואנחנו יודעים שיש יותר מאחד שהוא פושע בין ניבחרי ציבורינו ! מה תוכנה מנצחת ? הרי התוכנה הזו נשמרת בידיי בני אדם !

המאגר באים יש בצה"ל לא ניפרץ ואולי כן רק אנחנו לא יודעים זאת נשמר מהסיבה הפשוטה , אין לאף שיש לו גישה אינטרס עדיין זה לא גוף פוליטי .

פורסם

מה גם שתחשוב אם תלמד עכשיו כל פקיד בכל מוסד ממשלתי להתשמש נכון בסיסמאות וכל החרא הזה, זה הוצאות עצומות למדינה, ולכן הסיסמאות תיהיינה לרוב 54321 וכדומה, הציטוט שהבאתי מהבלוג למעלה זה דוגמא מעולה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים