עבור לתוכן

קצת כושר לפני הצבא...כדאי לעשות או להתחיל אחרי הגיוס?

Featured Replies

פורסם

בדיוק. ולפי כתבה שקראתי לפני כמה זמן, ראש אכ"א החדש הפליץ איזה תוכנית לשנות את זה ולהעביר הרבה חיילים עורפיים משלושת בסיסי הג'ובניקים הגדולים[קריה,תל השומר וצריפין] למקומות שבהם הם יכולים לתרום יותר. נראה.

• תגובות 72
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

יש Overflow של חיילים בבסיסים גדולים ומגושמים, כמו בסיסי הדרכה, בסיסי טירונים ומפקדות גדולות. וזה לא בגלל שהם מיותרים, זה בגלל שהם יודעים לבכות כמו ילדות קטנות.

בכל המקומות המבצעיים בצבא, יש מחסור מטורף, בדיוק בגלל אותם בכיינים.

לך תגיד את זה למאבחנים הדפוקים בבקום כשבצו ראשון שואלים אותי מה אני רוצה לעשות אז אני אומר רק חיל רגלים ואז הם מחליטים שאני פסיכי

פורסם

לא נשמע אמין במיוחד. אולי בגלל שאתה מספר לנו "חצאי אמיתות ושקרים שלמים" ?

פורסם

שו חצאי אמיתות וקשרים שלמים?

באתי בצו ראשון עשיתי בדיקות רפואיות נקבע לי 97 אמרתי יש, אחר כך עשיתי מבחן כזה במחשב ואחרי זה מישהי ראיינה אותי ושאלה אותי כל מיני שאלות וכל הזמן אמרתי כמה שאני רוצה לשרת בחיל רגלים

אחר כך זימנו אותי לצו שני והקב"ן אמר לי שהם מצטערים אבל עם כמה שאני רוצה הם החליטו שהם רוצים אותי במערך העורפי

איפה אני משקר בדיוק?

פורסם

שו חצאי אמיתות וקשרים שלמים?

באתי בצו ראשון עשיתי בדיקות רפואיות נקבע לי 97 אמרתי יש, אחר כך עשיתי מבחן כזה במחשב ואחרי זה מישהי ראיינה אותי ושאלה אותי כל מיני שאלות וכל הזמן אמרתי כמה שאני רוצה לשרת בחיל רגלים

אחר כך זימנו אותי לצו שני והקב"ן אמר לי שהם מצטערים אבל עם כמה שאני רוצה הם החליטו שהם רוצים אותי במערך העורפי

איפה אני משקר בדיוק?

איך הגעת לקב"ן?

פורסם

אתה לא יודע לקרוא? שלחו לי צו שני

פורסם

בתור ג'ובניק שמשרת בטכני אתה יכול להגיד את זה, אבל זאת תהיה טעות מטורפת. מספיק לפתוח את העיתון ולראות את כל נסיונות המרד שמתבצעות בגדודים הקרביים על ימין ועל שמאל. למה? בטח לא בגלל הOVERFLOW ה"מטורף" שיש בצה"ל. אתה יודע מה זה לשמור 2-2? או 4-4? בוא אני אסביר לך מה זה - זה לשמור שעתיים, ולנוח שעתיים. ולשמור שעתיים, ולנוח שעתיים. ככה שבוע/שבועיים/שלוש[מחק את המיותר]. אם היו יותר חיילים, פועל יוצא מזה היה שהיו יותר חיילים קרביים, ובעיות הסד"כ האלה היו יותר קלות לפתרון. אם היה OVERFLOW מטורף בצה"ל לא היה דבר כזה 21,28 וכו'. אתה אולי לא מודע לכך, אבל יש חיילים שטוחנים בצבא, ולא יושבים כל היום בבסיס ובוכים על מר גורלם עד 5 ואז הולכים הביתה[מכיר מישהו כזה?].

בנוסף, לצה"ל יש את כל מערך המילואים.... בשביל מה אנחנו צריכים מאות אלפי מילואימניקים[שאגב, מקבלים שכר על כל יום מילואים]? הרי יש OVERFLOW מטורף בצבא! אז לא, אין OVERFLOW מטורף של כוח אדם. יש מערכת כל כך גדולה שבהרבה מקרים היא לא מצליחה להוציא את המירב מכל פרט בתוכה. זאת הבעיה של צה"ל.

וזה לא נכון להגיד שיש OVERFLOW במערך העורפי גם. אמנם המצב לא קטסטרופלי ברוב המקרים, אבל ביחידה הקודמת ששירתתי בה כולם היו ג'ובניקים ועדיין עשו חצאים וטחנו תורנויות כמו מניאקים. אם הסד"כ של צה"ל היה גדול ב10% כל הבעיות האלה היו הרבה פחות חמורות. אני רוצה לציין גם שרוב החבר'ה הדתיים שאני מכיר שמשרתים בצבא עושים שירות משמעותי ובד"כ ביחידות קרביות ולעיתים גם במובחרות, לכן אני יכול להניח שאם חלק מהאוכלוסיה הזאת הייתה משרתת בצבא היא הייתה תורמת להפחתת הנטל מהלוחמים.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"רוב מוחלט של החבר'ה" ?!?! אל תצחיק אותי. רוב מי שעושה צבא מסיבה רפואית, לא כל שכן מסיבה נפשית, ממש לא עושה שירות לאומי. הייתי שמח להביא לך נתונים אבל למיטב ידיעתי אסור לי.

ענית לי יפה אז אני אענה לך יפה.

אם תשים לב, תיקנתי את עצמי לכך שיש overflow של אנשים בתפקידים עורפיים - העדות הטובה ביותר לכך תהיה כל התקנים המומצאים של מש"קי ממטרות/נהגי בוס/מש"קי כביש(בכניסה לבסיס צה"לי חביב שלא אזכיר את שמו יש כביש באורך של 90 מטר, עליו אחראים שלושה "מש"קי כביש" שאחראים לניקיונו - באים ב10 וחוזרים ב14).

המערכת הצבאית לא תוכל להתמודד עכשיו עם עוד מיליון וחצי מתגייסים חדשים.

אתה לא יכול להגדיל סד"כ, גם במערך הלוחם, בלי להגדיל בצורה אקספונינטאלית את מערך הלוגיסטיקה, המנהלה, הרפואה והת"ש.

ויצא לי במשך יומיים לעשות 4-4 בזמן הטירונות בשריון, אז אל תתנשא מעליי - אני הלכתי לקרבי עם כל הרצון והמחוייבות שיש בעולם - אך לצערי תחזיות ונבואות הרופאים האזרחיים התגשמו ואני בקושי מסוגל לפעילות פיזית.

מסקרן אותי אם תאמר דבר דומה לאדם בכיסא גלגלים, שהוא "יושב ובוכה".

עוד בקשר ליושב ובוכה - אתה צוחק עליי, נכון?

אני מת עליכם, מצד אחד אתם אומרים "יא אפס, מה אתה יושב ובוכה בזמן שאחרים טוחנים?!" ומצד שני אתם אומרים "אתה איידוט! יש אנשים שהיו מתים לשרת ככה, לבוא כל יום ולחזור בחמש הביתה".

וכן, אני בוכה - אני מודה בזה.

אני ממש לא גאה בזה ואני מתבייש בעצמי מאוד שהרשתי למערכת הקלוקלת הזו להביא אותי למצב הזה, אבל זה לא בא מכלום ואין לך שום זכות להטיף לי מוסר.

ואני רק אומר שאחת הסיבות העיקריות שאני מרגיש רע מאוד(פיזית ונפשית) בזמן שאני "סתם יושב וחוזר הביתה בחמש" היא שאני לא יודע מה קורה איתי, אני כל יום מתחנן בפני המפקדים שייתנו לי כבר איזושהי תשובה לגבי מה קורה איתי, אבל במקום זה אני לא עושה כלום ושום דבר.

אני משרת בערך שלושה וחצי חודשים וחוץ מטירונות עוד לא התחלתי באמת את השירות - זה, בעיקר מה שמפריע לי כרגע.

בקשר למערך המילואים - שוב, דיברתי על overflow של כ"א בעורף.

בקשר למילואים, חוץ מאימונים, משתמשים בהם בעיקר במצבי חירום(מלחמה). אל תכניס לי מילים לפה, לא אמרתי שמערך המילואים מיותר בשום צורה.

גם לא אמרתי שום דבר רע או טוב לגבי האוכלוסייה הדתית, סה"כ אמרתי שיש אוכלוסיות, כמו החרדים וערבים, שמקבלות "פטור" אוטומטי משירות.

בקשר לשירות לאומי - הייתי שמח מאוד אם היית מביא נתונים בעניין - בכל מקרה הנקודה שלי לא הייתה שמי שלא משרת הוא אדם נעלה - אלא שלא כל אדם שלא עושה שירות הוא "עלוקה מוצצת דם" ש"לא מבינה את חשיבות השירות" ושאר דברים.

כל האנשים שאני מכיר שלא התגייסו, עשו/עושים/בדרך לעשות שירות לאומי - מתוך תחושת שליחות עמוקה ורצון כנה ואמיתי לעזור, ואצל רובם זה חזק הרבה יותר מאותו נהג בוס או מאבטח מתקנים.

בטוח שאין נתונים בעניין הזה, אבל יש אחוז נכבד של חיילים שעושים את השלוש שנים שלהם רק בגלל שזה חוק והם חוששים מההשלכות העתידיות של אי שירות צבאי - אתה לא מסכים איתי כאן?

יש Overflow של חיילים בבסיסים גדולים ומגושמים, כמו בסיסי הדרכה, בסיסי טירונים ומפקדות גדולות. וזה לא בגלל שהם מיותרים, זה בגלל שהם יודעים לבכות כמו ילדות קטנות.

בכל המקומות המבצעיים בצבא, יש מחסור מטורף, בדיוק בגלל אותם בכיינים.

זה ברור כשמש שחלק גדול מהבעיות של צה"ל נובעות מאיכות החיילים בו, אבל זה לא "שורש" הבעיה.

יש המון תפקידים שכבר ציינתי כמה פעמים, שלא צריך להתבכיין יותר מדי בשבילם, והם בעיקר בשביל "שיהיה לחייל מה לעשות". ואתה לא יכול לומר שזה בגלל שהם מיותרים, יש המון חיילים מיותרים במערך העורפי - זו טבעה של כל מערכת גדולה, מסואבת וממשלתית.

פורסם

אתה לא יודע לקרוא? שלחו לי צו שני

הפירוש של קב"ן השתנה מאז שהשתחררתי (אני יודע שהפירוש הוא קצין בריאות הנפש)?

לרוב אנשים לא מגיעים לקב"ן אלא אם הם מתעקשים להגיע אליו...

פורסם

ובחיל האוויר שחושבים שהם מנותקים מצה"ל קוראים לזה קפ"ס שהוא הגירסה הנעימה של הקב"ן שבא לעזור לך לפתור את הבעיות הפסיכולוגיות שלך

אבל בואו נגיד שבצו שני שלי הם השתמשו בקב"ן בתור אחד שרק מוסר לי הודעה וזה ממנו כדי שהיא תשמע מוצדקת

מר קב"ן שמעת על טלפון?

פורסם

אולי הוא רצה לבחון את התגובה שלך.

פורסם

הפירוש של קב"ן השתנה מאז שהשתחררתי (אני יודע שהפירוש הוא קצין בריאות הנפש)?

לרוב אנשים לא מגיעים לקב"ן אלא אם הם מתעקשים להגיע אליו...

יש שלושה מקרים שבהם מגיעים לקב"ן:

1. החייל מבקש פגישה

2. המפקדים מחליטים כי הוא זקוק לטיפול וקובעים לו פגישה

3. מקרה חירום(ניסיון התאבדות/משחק תכוף בנשק וכו')

בטירונות שריון היה לי חבוב בפלוגה שהמ"פ בא אליו אישית וליווה אותו לקב"ן, שאמר לו שהוא מוציא אותו על משחקים בנשק... משהו שלא היה ולא נברא(הסתבר שאיזה חייל אחר שהוא הלך איתו מכות המציא עליו דברים).

נתן לו סעיף של קה"ס.

פורסם

בתור ג'ובניק שמשרת בטכני אתה יכול להגיד את זה, אבל זאת תהיה טעות מטורפת. מספיק לפתוח את העיתון ולראות את כל נסיונות המרד שמתבצעות בגדודים הקרביים על ימין ועל שמאל. למה? בטח לא בגלל הOVERFLOW ה"מטורף" שיש בצה"ל. אתה יודע מה זה לשמור 2-2? או 4-4? בוא אני אסביר לך מה זה - זה לשמור שעתיים, ולנוח שעתיים. ולשמור שעתיים, ולנוח שעתיים. ככה שבוע/שבועיים/שלוש[מחק את המיותר]. אם היו יותר חיילים, פועל יוצא מזה היה שהיו יותר חיילים קרביים, ובעיות הסד"כ האלה היו יותר קלות לפתרון. אם היה OVERFLOW מטורף בצה"ל לא היה דבר כזה 21,28 וכו'. אתה אולי לא מודע לכך, אבל יש חיילים שטוחנים בצבא, ולא יושבים כל היום בבסיס ובוכים על מר גורלם עד 5 ואז הולכים הביתה[מכיר מישהו כזה?].

בנוסף, לצה"ל יש את כל מערך המילואים.... בשביל מה אנחנו צריכים מאות אלפי מילואימניקים[שאגב, מקבלים שכר על כל יום מילואים]? הרי יש OVERFLOW מטורף בצבא! אז לא, אין OVERFLOW מטורף של כוח אדם. יש מערכת כל כך גדולה שבהרבה מקרים היא לא מצליחה להוציא את המירב מכל פרט בתוכה. זאת הבעיה של צה"ל.

וזה לא נכון להגיד שיש OVERFLOW במערך העורפי גם. אמנם המצב לא קטסטרופלי ברוב המקרים, אבל ביחידה הקודמת ששירתתי בה כולם היו ג'ובניקים ועדיין עשו חצאים וטחנו תורנויות כמו מניאקים.

אם הסד"כ של צה"ל היה גדול ב10% כל הבעיות האלה היו הרבה פחות חמורות.
אני רוצה לציין גם שרוב החבר'ה הדתיים שאני מכיר שמשרתים בצבא עושים שירות משמעותי ובד"כ ביחידות קרביות ולעיתים גם במובחרות, לכן אני יכול להניח שאם חלק מהאוכלוסיה הזאת הייתה משרתת בצבא היא הייתה תורמת להפחתת הנטל מהלוחמים.

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"רוב מוחלט של החבר'ה" ?!?! אל תצחיק אותי. רוב מי שעושה צבא מסיבה רפואית, לא כל שכן מסיבה נפשית, ממש לא עושה שירות לאומי. הייתי שמח להביא לך נתונים אבל למיטב ידיעתי אסור לי.

זה הרבה יותר מורכב מזה. העניין הוא שהצבא לא יודע לנהל את כח-האדם כמו שצריך גם מבחינת קביעת פרופילים בצו-ראשון. לפני הגיוס, הרבה יותר קל להוריד את הפרופיל וכך להמנע מראש מלהתגייס ליחידה קרבית (אובדן גדול מאוד של כח אדם לטובת יחידות אלו). שאתה נמצא בתוך המערכת זה כבר נהיה עסק טיפה יותר מסובך. הגיוס ליחידות החי"ר (המסתייעות) מתחיל מפרופיל 82 ומעלה. ליחידות כמו שריון, תותחנים, נ"מ פרופיל 72 ומעלה. כח אדם רב שיכול היה ללכת ליחידות חי"ר "התבזבז" והלך ליחידות "המסייעות" לדוגמא: קבלתי פרופיל 72 בצו-ראשון על אלרגיה לאבק. בסה"כ הצהרתי בצו ראשון על האלרגיה, לא הראיתי שום מסמכים וישר הורידו לי את הפרופיל - לצורך העניין מדובר באלרגיה עונתית ממש לא רצינית. - הרופא שטיפל בי בקופ"ח אמר שזה מקסימום מוריד ל- 82.

אני התגייסתי לתותחנים - נחשפתי לאבק, לשטח, לחול, משקלים כבדים (סחיבת פגזים) ... אין שום דבר חריג ביחידות החי"ר ביחס לתותחנים למשל שלא הייתי מסוגל לעשות. הדבר היחיד שמנע ממני להתגייס לשם הוא הפרופיל ולא שום דבר אחר.

מצד שני - המדיניות של צה"ל היא לא להסתכן ולקחת אחריות.

אם לצבא באמת היה חסר כח אדם ביחידות הקרביות בצורה רצינית - אני מאמין שהוא כבר היה מגייס רטרואקטיבית חיילים מתל-השומר/קרייה/צריפין לכל אחת מיחידות השדה.

מבחינת סד"כ אני לא יודע באמת מה המצב ביחידות החי"ר למיניהן, אבל אצלינו (ברוב הפעמים לפחות) בהחלט היה סד"כ כמו שצריך (ע"ע ביינישים) .

לאף אחד לא היה קל לצאת משם, לא מבחינה רפואית-פיזית ולא רפואית - נפשית.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים