עבור לתוכן

קצת כושר לפני הצבא...כדאי לעשות או להתחיל אחרי הגיוס?

Featured Replies

פורסם

אני כבר מת להתגייס פשוט לא מבין איך אנשים משתמטים מהצבא ולא משרתים את המדינה שהם חיים בה

ממש גועל נפש מה שאני רואה זה קורה אפילו בין החברים שלי גודלים במדינה תחת הגנה של אנשים טובים ששירתו בצה"ל

אבל לא מוכנים לעשות את זה בשביל הדור הבא אני פשוט לא מבין

א. רואים שעוד לא התגייסת.

ב. חיילים רבים המשרתים בצה"ל ממש אבל ממש לא "משרתים את המדינה", ברגע שיש לך אנשים שהם על תקן של מש"קי ממטרות או מש"קי כביש, תהיה בטוח שהם עולים הרבה יותר כסף וכאב ראש מאשר הם תורמים. לצה"ל יש Overflow מטורף של כוח אדם.

פעם הייתי בעד גיוס חרדים, היום אני מבין שזה פשוט ימוטט את המערכת מבפנים - אין מה לעשות עם כ"כ הרבה חיילים.

ג. רוב מוחלט של החבר'ה שלא עושים צבא(מסיבות רפואיות, נפשיות או אידיאולוגיות) עושים שירות לאומי, שלרוב כולל עבודה עם ילדים שבאים מרקע מאוד קשה וניסיון לעזור להם בלימודים ובדברים אחרים - תהיה בטוח שהם תורמים הרבה יותר ל"דור הבא" מאשר הפקידה השלישית של הרס"ר בבסיס שמשחקת סוליטר כל היום.

• תגובות 72
  • צפיות 3.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

וחן, ככל שתהיה מוטרד יותר מהצבא ותחשוש ככה הכאפה שלך בכניסה תהיה חזקה יותר

אין לך ממה לחשוש כי אנשים רבים מקבלים את הרושם (המוטעה מאוד) שכל השירות שלהם יראה כמו טירונות אחת גדולה.

פורסם

א. רואים שעוד לא התגייסת.

ב. חיילים רבים המשרתים בצה"ל ממש אבל ממש לא "משרתים את המדינה", ברגע שיש לך אנשים שהם על תקן של מש"קי ממטרות או מש"קי כביש, תהיה בטוח שהם עולים הרבה יותר כסף וכאב ראש מאשר הם תורמים. לצה"ל יש Overflow מטורף של כוח אדם.

פעם הייתי בעד גיוס חרדים, היום אני מבין שזה פשוט ימוטט את המערכת מבפנים - אין מה לעשות עם כ"כ הרבה חיילים.

ג. רוב מוחלט של החבר'ה שלא עושים צבא(מסיבות רפואיות, נפשיות או אידיאולוגיות) עושים שירות לאומי, שלרוב כולל עבודה עם ילדים שבאים מרקע מאוד קשה וניסיון לעזור להם בלימודים ובדברים אחרים - תהיה בטוח שהם תורמים הרבה יותר ל"דור הבא" מאשר הפקידה השלישית של הרס"ר בבסיס שמשחקת סוליטר כל היום.

א. אתה אומר את זה כאילו אין מצב שמי שכן עשה צבא יחזיק בדעה שכזו. ממש לא כולם סבלו בצבא, ממש לא את כולם הוא דפק בתחת, ועדיין יש בעולם מושג שנקרא אידאולוגיה.

ב. הצהרתך ריקה מתוכן כל עוד קיים המושג "ימי מילואים". לצבא יש בעיות בניצול הפוטנציאל הגלום בכוח האדם שיש לו, זה נכון - אבל מכאן ועד ההצהרה "יש עודף חיילים" המרחק רב מאוד.

ג. שטות מוחלטת. רוב אלה שאינם מתגייסים לא עושים כלום, לרבות שירות לאומי - ואני לא מדבר אפילו על החרדים (מלבד יחידי סגולה בנח"ל) שלא עושים לא את זה ולא את זה בהגדרה - ואחוז אלה שאינם מתגייסים שכן עושים שירות לאומי קטן מאחוז החיילים ש"משחקים סוליטייר כל היום".

פורסם

Judas Iscariot, אתה ראש אכ"א?

פורסם

א. אתה אומר את זה כאילו אין מצב שמי שכן עשה צבא יחזיק בדעה שכזו. ממש לא כולם סבלו בצבא, ממש לא את כולם הוא דפק בתחת, ועדיין יש בעולם מושג שנקרא אידאולוגיה.

ב. הצהרתך ריקה מתוכן כל עוד קיים המושג "ימי מילואים". לצבא יש בעיות בניצול הפוטנציאל הגלום בכוח האדם שיש לו, זה נכון - אבל מכאן ועד ההצהרה "יש עודף חיילים" המרחק רב מאוד.

ג. שטות מוחלטת. רוב אלה שאינם מתגייסים לא עושים כלום, לרבות שירות לאומי - ואני לא מדבר אפילו על החרדים (מלבד יחידי סגולה בנח"ל) שלא עושים לא את זה ולא את זה בהגדרה - ואחוז אלה שאינם מתגייסים שכן עושים שירות לאומי קטן מאחוז החיילים ש"משחקים סוליטייר כל היום".

א. אין שום קשר לאידיאולוגיה, וכן יש המון חיילים שהצבא עשה להם רק טוב - זה לא אומר שהם לא מסוגלים לפקוח את העיניים ולראות את הביזבוז ואת ההתנהלות הקלוקלת של המערכת בכל פינה ופינה.

ב. יש Overflow של חיילים בתפקידים "עורפיים", עכשיו בסדר?

ג. לא דיברתי על חרדים וערבים(=אוכלוסיות שלהן מוענק באופן אוטומטי "פטור" משירות צבאי), אלא על אנשים שיצאו ממסגרת הצבא על בסיס רפואי או נפשי. אני אישית מכיר כמה כאלו וכולם בדרך לשירות לאומי.

Judas Iscariot, אתה ראש אכ"א?

לא, כי אם הייתי הייתי אומר לך שכל גבר שלא מתגייס לקרבי הוא ביזבוז :)

פורסם

אני מניח שזאת אחת הסיבות שבגללה אתה לא ראש אכ"א. אתה פשוט לא מבין על מה אתה מדבר.

פורסם

יש overflow בעורף כי בבקום יושבים מאבחנים מטומטמים שמסתכלים על אנשים כשירים עם פרופיל 97 והרבה מוטיבציה לשרת בחיל רגלים ואז הם אומרים להם שהם לא כשירים ושולחים אותם לעורף

זה למה

פורסם

אז במה אני לא מבין? אולי תוכל להחכים אותי(ואני לא ציני).

פורסם

צודק אני מכיר בערך 4 אנשים שאין להם שום בעיה אבל השתמטו מהצבא ולא רוצים לעשות שום דבר ואם אתה מסתכל מהצד אתה רואה שמצידם

המדינה יכול ללכת "לעזאזל"..

פורסם

ואני מכיר6 אנשים שלא התגייסו/יצאו מהצבא והם עשו שירות לאומי/עוד מעט מתחילים שירות לאומי.

I win?

פורסם

אני רק אומר שיש אנשים שלא אכפת להם והם כמו עלוקות [ואני מדבר על הבריאים]

בטוח שיש אנשים שעושים שירות לאומי כי בעצם אכפת להם לתרום את החלק שלהם למדינה אפילו אם לא הגייסו לצבא

אבל אני חושב שרוב האנשים שלא רוצים ללכת לצבא הם בריאים וסתם מוציאים 21

פורסם

אז במה אני לא מבין? אולי תוכל להחכים אותי(ואני לא ציני).

לצה"ל יש Overflow מטורף של כוח אדם.

בתור ג'ובניק שמשרת בטכני אתה יכול להגיד את זה, אבל זאת תהיה טעות מטורפת. מספיק לפתוח את העיתון ולראות את כל נסיונות המרד שמתבצעות בגדודים הקרביים על ימין ועל שמאל. למה? בטח לא בגלל הOVERFLOW ה"מטורף" שיש בצה"ל. אתה יודע מה זה לשמור 2-2? או 4-4? בוא אני אסביר לך מה זה - זה לשמור שעתיים, ולנוח שעתיים. ולשמור שעתיים, ולנוח שעתיים. ככה שבוע/שבועיים/שלוש[מחק את המיותר]. אם היו יותר חיילים, פועל יוצא מזה היה שהיו יותר חיילים קרביים, ובעיות הסד"כ האלה היו יותר קלות לפתרון. אם היה OVERFLOW מטורף בצה"ל לא היה דבר כזה 21,28 וכו'. אתה אולי לא מודע לכך, אבל יש חיילים שטוחנים בצבא, ולא יושבים כל היום בבסיס ובוכים על מר גורלם עד 5 ואז הולכים הביתה[מכיר מישהו כזה?].

בנוסף, לצה"ל יש את כל מערך המילואים.... בשביל מה אנחנו צריכים מאות אלפי מילואימניקים[שאגב, מקבלים שכר על כל יום מילואים]? הרי יש OVERFLOW מטורף בצבא! אז לא, אין OVERFLOW מטורף של כוח אדם. יש מערכת כל כך גדולה שבהרבה מקרים היא לא מצליחה להוציא את המירב מכל פרט בתוכה. זאת הבעיה של צה"ל.

וזה לא נכון להגיד שיש OVERFLOW במערך העורפי גם. אמנם המצב לא קטסטרופלי ברוב המקרים, אבל ביחידה הקודמת ששירתתי בה כולם היו ג'ובניקים ועדיין עשו חצאים וטחנו תורנויות כמו מניאקים. אם הסד"כ של צה"ל היה גדול ב10% כל הבעיות האלה היו הרבה פחות חמורות. אני רוצה לציין גם שרוב החבר'ה הדתיים שאני מכיר שמשרתים בצבא עושים שירות משמעותי ובד"כ ביחידות קרביות ולעיתים גם במובחרות, לכן אני יכול להניח שאם חלק מהאוכלוסיה הזאת הייתה משרתת בצבא היא הייתה תורמת להפחתת הנטל מהלוחמים.

רוב מוחלט של החבר'ה שלא עושים צבא(מסיבות רפואיות, נפשיות או אידיאולוגיות) עושים שירות לאומי,

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

"רוב מוחלט של החבר'ה" ?!?! אל תצחיק אותי. רוב מי שעושה צבא מסיבה רפואית, לא כל שכן מסיבה נפשית, ממש לא עושה שירות לאומי. הייתי שמח להביא לך נתונים אבל למיטב ידיעתי אסור לי.

פורסם

ב. יש Overflow של חיילים בתפקידים "עורפיים", עכשיו בסדר?

יש Overflow של חיילים בבסיסים גדולים ומגושמים, כמו בסיסי הדרכה, בסיסי טירונים ומפקדות גדולות. וזה לא בגלל שהם מיותרים, זה בגלל שהם יודעים לבכות כמו ילדות קטנות.

בכל המקומות המבצעיים בצבא, יש מחסור מטורף, בדיוק בגלל אותם בכיינים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים