עבור לתוכן

זמן סוללה ב- T400

Featured Replies

פורסם

שלום,

קניתי את המחשב אחרי שקראתי כמה ביקורות בחו"ל על זמן סוללה מעולה, לדוגמא הביקורת הזאת:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=4569

הבעיה- אני לא מתקרב למה שתיארו בביקורות. שם מתואר זמן עבודה של 6 שעות בעבודה עם wireless פעיל, כרטיס משולב, מסך על 60% וסוללה של 6 תאים.

אצלי ה- power gauge מראה שיש 3 שעות ו- 50 דקות אחרי שהבטריה מלאה, למרות שהמסך ב- 20%. ביטלתי ב- vista את ה- aero, כונן הדיסקים כבוי, שאר ההגדרות הם על זמן בטריה מקסימלי ועדיין הצריכה שלי היא באזור ה- 13 watts (בניגוד ל- 8.5 watts שמתואר בביקורת)

מה עושים?

פורסם

תבדוק האם יש תהליכים כלשהם שפעילים ברקע וגוזלים זמן CPU, מה שדורש מהמעבד להעלות את התדר ולצרוך חשמל.

פורסם

שים לב שבביקורת ב-Notebookreview מדובר על מסך LED - זהו גורם עיקרי לחסכון בזמן הסוללה.

אם קנית דגם בלי מסך LED - אז תשכח מלהגיע למה שמפורט בבקורת.

ועכשיו לחדשות הרעות - גם אם קנית מחשב עם מסך LED - רוב הסיכויים שהוא לא באמת כזה. רוב ה-T400 שנמכרים בארץ כביכול עם מסכי לד (שמיוצרים החל מ-2007 עבור לנובו על ידי LG) הם למעשה עם פנל של סמסונג משנת 2005 - זהה למסכים של ה-T61 הוותיק.

פורסם
  • מחבר

מעניין מה שאתה אומר, אבל נראה לי ששלי זה LED אמיתי.

הוא נקנה עבור האוניברסיטה ע"י חברת שח-טופז, ויובא מארה"ב (ראיתי את המדבקות על הקופסא).

כשאני שם על מקסימום בהירות הוא ממש מסנוור- הרה יותר מה- T42 הקודם שלי.

מה שכן, באמת יש עליו הרבה תהליכים, אבל לא מיותרים. הם תופסים בערך 1.4 GB (מתוך 4) ב- Win VISTA. ב- XP הרבה פחות.

פורסם

שים לב שבביקורת ב-Notebookreview מדובר על מסך LED - זהו גורם עיקרי לחסכון בזמן הסוללה.

לא ממש. יש הבדל, אבל לא הבדל כזה גדול. של חצי-שעה אולי.

פורסם

מעניין מה שאתה אומר, אבל נראה לי ששלי זה LED אמיתי.

הוא נקנה עבור האוניברסיטה ע"י חברת שח-טופז, ויובא מארה"ב (ראיתי את המדבקות על הקופסא).

כשאני שם על מקסימום בהירות הוא ממש מסנוור- הרה יותר מה- T42 הקודם שלי.

אם הוא LED אז הרווחת. הלוואי עלי.

לגבי היישומים - שים לב מה אומר QTTP

תבדוק האם יש תהליכים כלשהם שפעילים ברקע וגוזלים זמן CPU, מה שדורש מהמעבד להעלות את התדר ולצרוך חשמל.

וויסטה היא זללנית - אבל אם היישומים שרצים ברקע לא זוללים CPU אז יש לזה פחות השפעה על זמן הסוללה - אל תאשים אותם.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים