עבור לתוכן

כרטיס מסך לגרפיקה שרטוט ומידול ב 3D

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני בונה מפרט למחשב.

שימושים:

שרטוט וגרפיקה. תוכנות: ARCHICAD, AUTOCAD, PHOTOSHOP

תוכנות בשימוש מועט יותר : 3DMAX, SKETCHUP.

מעבד: ככול הנראה INTEL מאחר ולפי הפורום הוא מתאים יותר ל PHOTOSHOP

כ.מסך: התוכנה העקרית שבשימוש היא ARCHICAD ולפי היצרן נדרש כרטיס התומך ב OPEN GL

לפי המלצות בדיונים מקבילים ובמדריך להרכבת מפרט עבור תוכנת 3DMAX נדרש כרטיס

QUDRO של NVIDIA או FIRE PRO של ATI

עם זאת אני כמעט ולא עובד ב 3DMAX, האם יש כרטיסים נוספים שעובדים ב OPEN GL?

בכול מקרה דרישה מינימלית של 256K זכרון על הכרטיס

פורסם

כל הכרטיסים (גיימינג ומקצועיים) תומכים OpenGL, כאשר לרוב ישנה העדפה לכרטיסי Nvidia בתחום הזה, לפחות מבחינת תאימות ב-opengl.

תוכנות CAD/DCC תמיד ימליצו על כרטיסים מקצועיים (quadro/firegl) מהסיבות הבאות:

"Professional" vs. "Gaming" video cards

Graphic card manufacturers typically have different product lines targeted for "gamers" and "professional users". While the hardware setup is very similar in case of both cards, there are key differences in their firmware and driver. "Gamer" cards (such as Nvidia GeForce and Ati Radeon) are optimized for 3D games, where speed is more important than image quality. Typically a 3D model in a game contains a low number of polygons with textures applied to them, while in CAD polygon count is high, and the quality of the still image of the wireframe or shaded model is more important than navigation speed. Also, professional cards' memory usage is optimized for using multiple application windows, while in gaming this is not relevant. Another key difference between the two product lines is the way they are delivered and supported. Professional cards (such as Nvidia Quadro and ATi FireGL) are built according to the video chip manufacturer's references, so you can always be sure that the driver delivered by the video chip manufacturer (e.g. Nvidia or ATI) fits your card. The manufacturers of gaming cards (such as ASUS, Sapphire, Gigabyte, PNY, etc...) may diverge from the chip manufacturer's references, so their drivers may not be compatible with the chip manufacturer's reference driver. Also, the product life cycle and driver release cycles are much shorter in case of gaming cards.

אבל כרטיסי גיימינג לרוב יענו על הצרכים, כאשר החסרון שלהם לעומת כרטיס מקצועי יבוא לידי ביטוי בעיקר בעבודות מורכבות בתוכנות

3D CAD מקצועיות. אם אתה לא עובד הרבה וברמה מקצועית על 3dsmax, אני מניח שכרטיס גיימינג יספיק.

כל התוכנות שציינת תומכות opengl כך שתקבל האצת חומרה בסיסית עם כל כרטיס גיימינג נורמאלי.

ב-Autocad למשל, אבא שלי עובד לפרנסתו ומעולם לא התלונן עם כרטיסי גימינג של אנוידיה.

את Sketchup אני לא מכיר אבל מקריאה שלי בדרישות החומרה שלהם מצאתי את זה:

Historically, people have seen problems with ATI Radeon cards and Intel based cards with SketchUp. We don't recommend using these graphics cards with SketchUp at this time.

המפתחים של ARCHICAD ביצעו מבחני תאימות לכרטיסים מקצועיים וגיימינג מביתם של ATI ו-NVIDIA, כאשר ניתן לראות שכרטיסי הגימינג הנבדקים מבית NVIDIA תמיד עברו בהצלחה, בניגוד לכרטיסי ATI שנכשלו במס' תחומים.

http://www.archicadwiki.com/Video%20Cards%20for%20ArchiCAD%2012

אני לא יודע אם ניתן להשליך את התוצאות על שאר כרטיסי גימינג חדשים שלא נבדקו, בשילוב דריברים חדשים, אבל המלצתי אליך היא דבר ראשון

להתמקד בכרטיסים מבית NVIDIA, ליתר ביטחון, מה שכבר מצמצם לך את האפשרויות לחצי.

אתה צריך להחליט אם אתה הולך על כרטיס מקצועי או גיימינג, ולרשום את התקציב שלך, אם אתה רוצה המלצה ספציפית.

פורסם
  • מחבר

,תודה על ההתיחסות,

ככל הנראה אני אלך על NVIDIA QUDRO בתקציב של כ 950 ש"ח.

ככל הנראה זה הכרטיס המתאים ביותר לצרכים שלי.

הבעיה עם כרטיסי זכרון בסוג העבודות אותן אני מבצע היא בבצועי הכרטיס

כאשר מבצעים רינדורים למודלים.

פורסם

,תודה על ההתיחסות,

ככל הנראה אני אלך על NVIDIA QUDRO בתקציב של כ 950 ש"ח.

ככל הנראה זה הכרטיס המתאים ביותר לצרכים שלי.

הבעיה עם כרטיסי זכרון בסוג העבודות אותן אני מבצע היא בבצועי הכרטיס

כאשר מבצעים רינדורים למודלים.

אם לא מדובר על רנדר בזמן-אמת, אז חבל על הכסף.

לרנדר סופי, תשקיע במעבד חזק.

פורסם

urib כבר ניסית לרנדר עם gelato ? (אמרת שתנסה, מעניין אותי מה התוצאות)

פורסם

urib כבר ניסית לרנדר עם gelato ? (אמרת שתנסה, מעניין אותי מה התוצאות)

עדיין לא, אבל עכשיו יש לי התקנה נקיה של המערכת, אז אנסה.

ברגע שהיה לי מידע אעדכן אותך בשמחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים