עבור לתוכן

מבקש המלצה ליחידת קרור שקטה במיוחד למעבד AMD

Featured Replies

פורסם

שלום,

ברשותי מעבד AMD בתצורת S939 (זו שקדמה ל-AM2) אבל למיטב הבנתי יחידות הקרור הנפוצות בעלות תאימות לאחור (או שמכניזם האחיזה פשוט נותר זהה למרות המעבר לתצורה חדשה). המחשב ישן, ואני מאמין שיחידת הקרור שאקנה לא תוכל לשרת אותי במחשב שיחליף אותו בעתיד, אך מאחר ואין לי כוונות לרכוש מחשב חדש כעת ואני רוצה לשמור על שפיות, אין לי ברירה אחרת מלבד רכישה של יחידת קרור חדשה. הקריטריון הראשון והחשוב מכל הוא שקט; לביצועים חשיבות משנית. אף רכיב אינו מומהר. עלי להודות, הקרור במחשב אינו אופטימלי: מאוורר 120 מ"מ בודד שמכניס אוויר בחלק הקדמי התחתון של המארז ומאוורר בספק הכוח. בנוסף, אני מתאר לעצמי שגם חוסר הסדר בפנים המארז לא מניב תרומה חיובית. אני מתקשה להאמין שסידור הכבלים ו\או נקיון תקופתי ו\או הוספת מאוורר למארז יפחיתו במידה משמעותית את הרעש שיחידת הקרור המקורית מפיקה (היא משנה את מהירות המאוורר בהתאם לטמפרטורה הנרשמת) ולכן מעדיף להתחיל בהחלפתה. כמו כן, התקציב מינימלי - כ-150 ש"ח (פחות או יותר), שכן אין לי כל כוונות להשקיע כסף רב במחשב שמזמן אבד עליו הקלח.

ביצעתי חיפוש בפורום והגעתי למסקנה שה-Arctic Cooling Freezer 64 Pro מומלץ; אלא שאני מעוניין בשקט בלבד, אפילו על חשבון ביצועים. אשמח אם תוכלו לענות על השאלות:

האם ההמלצה עדיין קונקרטית?

האם זהו המוצר הכי מוצלח גם עבור הקריטריונים שלי? (מחפשי ההמלצות ביקשו המלצה על יחידת קרור שקטה וטובה, אני מבקש המלצה על יחידת קרור שקטה מאד גם אם בינונית מבחינת ביצועים)

האם לא עדיפה גרסאת ה-LP של אותו מוצר, המותאמת למחשבי HTPC? (אני משער שזו תהיה יחידה שהולמת יותר את הדרישות שלי, אבל אם הייתי יודע, לא הייתי שואל)

האם יהיה זול יותר ו\או טוב יותר לקנות רק מאוורר 80 מ"מ לצורך החלפת המאוורר המקורי, תוך שימוש בצלעות הקרור המקוריות?

האם גם כאשר המאוורר ביחידה הזו עובד במהירותו המקסימלית, הוא נחשב שקט יחסית למתחריו (כולל יחידת הקרור המקורית) כאשר גם הם עובדים במהירותם המקסימלית?

האם יחידת הקרור הזו עומדת במגבלות המשקל הרשמיות כפי שפורסמו ע"י AMD ו\או יצרני לוחות S939?

הלוח שלי אינו תומך ב-PWM. לא התעמקתי במיוחד בנושא, אבל אני רוצה לדעת: האם מגבלה זו תמנע מהמאוורר להתאים את מהירותו לפי "הוראות" המתקבלות מהלוח? לפי מיטב ידיעתי, הלוח תומך ב-Smart Fan Control ולכן אמורה להיות תמיכה פרמיטיבית כלשהי, בלי קשר לקיומה או אי קיומה של תכונת PWM.

תודה. :)

פורסם

הפריזר קירור מעולה. אין מה להתלבט בנושא :)

לגבי ה-PWM, מה הדגם המלא של הלוח?

פורסם
  • מחבר

Gigabyte GA-K8NF-9. יש לו יציאת 3-פין "קלאסית" עבור המאוורר למעבד.

כרגע, המאוורר של AMD (יוצר ע"י AVC כמדומני) מסתובב ב-6,000 סל"ד. למי שמכיר את המאוורר הזה (שווק עם מעבדי AMD לפחות בתחילת 2005), הוא מרעיש עד מאד במהירות הזאת. ברור לי שזה בגלל האיוורור הלוקה בחסר במארז; אני לא "פריק" של שקט, אבל זה ממש מוגזם. אני גם מניח שה-AC המוצע לא יסתובב במהירות המינימלית שלו כל עוד לא אדאג לאיוורור נאות במארז. אבל... האם אני יכול להיות בטוח שגם במהירות המאוורר המקסימלית שלו ה-AC יהיה שקט כמו שהמאוורר המקורי של AMD שקט ב-3,000 סל"ד?

זה לפחות מה שקריאת ביקורות גרמה לי להסיק.

פורסם

הייתי מציע לך לקחת את הנינגה של SCYTHE אם השקט הוא המטרה שלך

פורסם

אם אתה משווה את הAC לקירור סטוק בMAX..אז הוא בהחלט יהיה שקט יותר בMAX RPM..

בגדול אין צורך להשקיע (גם אם המטרה זה שקט יחסי) ביותר מהAC..

פורסם
  • מחבר

מלבד מאווררים על כרטיס המסך והלוח (שאת הרעש שלהם מעולם לא שמעתי בגלל שהוא מחוויר לעומת רעש המאוורר של המעבד), יש לי מאוורר 120 מ"מ של Antec ומאוורר בגודל דומה בספק כוח FSP 300W בסיסי. האם ה-AC יהיה מספיק שקט כך שיהיה ניתן לשמוע את אחד מאלו לדעתך? כי אם כן, זה יותר ממספק.

פורסם

הוא יהיה שקט מספיק..במיוחד אם אתה לא מבצע OC..מה גם שהמערכת שלך לא פולת חום בצורה קיצונית..הוא יעבוד על RPM ממוצע/נמוך.מה שמבטיח שקט יותר מהרגיל..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים