עבור לתוכן

מחשב נייד רותח גם לא תחת עומס וללא שום תבנית הניתנת להסבר

Featured Replies

פורסם

שלום, יש לי מחשב נייד טושיבה סטלייט מלפני שנתיים לערך. לאחרונה שמתי לב לתופעה מוזרה: לפעמים האויר היוצא מפתח הקרור שבצד המחשב פשוט רותח! בדקתי עם SPEEDFAN (המעבד הוא DUAL CORE ולא C2D אז REALTEMP ודומיה לא עובדות) ואכן, המעבד מגיע בכיף ל64-65 מעלות.

ועכשיו לחלק המוזר: מילא אם זה היה קורה תחת עומס - אבל לפעמים זה קורה כאשר אין על המחשב שום עומס, למשל כאשר הוא במצב שינה או סתם בדסקטופ בלי שום תוכנות שרצות ברקע, באופן אקראי לחלוטין. האם זה הגיוני שהקרור מכבה את עצמו לגמרי כאשר המעבד קר ומפעיל את עצמו מחדש רק כאשר המעבד כבר הגיע לטמפרטורת רתיחה? למיטב ידיעתי הקרור הניידים הוא בכלל פסיבי ועל כן אין מה לכבות...

פורסם

מה זה קרור פסיבי ?

מאוור בניד עובד לפי מה הגדרת לו. זה בשביל רעש וגם בשביל לשמור בטריה יותר זמן.

אחרי 2 שנים מחשב בטח מלא אבק/ואו מאורר שלו עייף.

תקנה ספריי אוויר דחוס ודרך גרילים שבמחשב תוציא כל האבק ממנו.

פורסם
  • מחבר

זה עדיין לא מסביר למה המעבד מחליט להתחמם בזמנים אקראיים, ושומר על טמפרטורות הגיוניות שאר הזמן (כאשר אין עומס). אם היתה בעייה בקרור עצמו אז הוא היה מתחמם יותר משהוא אמור אבל באופן עקבי, לא?

פורסם

קודם תנקה

טאוריות - רק אחרי נקוי של אבק.

פורסם
  • מחבר

תשמע, תודה על העזרה, ואני מסכים שניקוי אבק לא יזיק - אבל אני לא אוהב לעשות דברים בלי שכל. היות וזה בעיה שפעם יש ופעם אין, אזי האבק הוא ממש לא הבעיה העיקרית, וניקויו יהווה לכל היותר "טיפול סימפטומלי".

אם אין לך הסבר זה לא יוריד מכבודך אם תודה בכך. אני אשמח לדעת אם למישהו יש. אגב, ההגדרות הנוגעות לעניין בביוס נבדקו ונמצאו במצבן הרגיל, כלומר ברירת המחדל, בו הן היו מאז ומעולם.

פורסם

אתה צודק

אל תנקה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים