עבור לתוכן

איזה thinkpad לקנות?

Featured Replies

פורסם

אני מתעניין בthinkpad, אבל קצת מבולבל.

אני מתלבט בין הסדרות SL, R ואולי להשקיע ב-T

הצרכים שלי הם ללימודים. צריך מחשב חזק ואמין שיחזיק כמה שיותר שנים.

לא מעניין אותי גרפיקה או משחקים.

האם SL יספיק לי או שכדאי להשקיע ב-R? האם R יספיק או להשקיע ב-T?

וגם - איזה מסך כדאי 14 או 15?

מצד אחד לא בא לי להסתכל כל הזמן על מסך קטן, ומצד שני אני אהיה כל היום בדרכים...

מה לקחת? האם יש הבדל משמעותי בנוחות בין מסך קטן לגדול?

תודה לכל מי שעונה...

פורסם

לחכות קצת ולקנות את ה-T400s. ה-Thinkpad

פורסם

בטח שיש אם לא שמת לב שממסך גדול העיינים מתעייפות פחות ויותר נוח לישומוש באופן כללי

מסך קטן זה ניידות רבה יותר כלומר הנייד עצמו קטן יותר ואפשר להכניס אותו לתיק קטן יותר והכי חשוב זה בעצם המשקל

נייד 13.3" יכול לשקול פחות מ 2 קילו ואילו מסך 15.4" לא ישקול פחות מ 2.5 ק"ג וזה דיי משמעותי במקרה ואתה הולך הרבה עם הנייד על הגב

פורסם
  • מחבר

T400s יקר מאד, ואני לא חושב שהמחיר יירד בקרוב...

פורסם

T400s יקר מאוד אבל שווה את מחירו.

לא ציינת שום דבר בנוגע מגבלות תקציביות, אז אם בכל זאת יש לך כאלה, תואיל בטובך, תערוך את ההודעה הראשונה ותציין את התקציב בכותרת, כנדרש לפי חוקי הפורום.

תודה.

פורסם

אם אתה לא מציין שום תקציב או מגבלה כספית בוודאי שימליצו לך על הטוב ביותר לצרכייך- וזה כרגע ה-T400s ללא ספק.

מבחינת עייפות העיניים במסך "קטן" או נוחות העבודה - הדבר כלל לא תלוי ישירות בגודל המסך אלא בשילוב של הגודל והרזולוציה. אני אישית חושבת שהחשש של אנשים מכתב קטן בדר"כ נוטה להיות מוגזם (בהנחה שאין לך בעיות ראיה חריגות) אבל אם זה מדאיג אותך מוטב שתתבונן בפונטים ברזולוציות וגדלים שונים ותחליט מה מתאים לך. מבחינת שטח העבודה - זה תלוי ברזולוציה בלבד וגודל המסך אינו רלוונטי לשאלה זו.

פורסם
  • מחבר

אין לי תקציב מוגדר, אבל אני מעדיף להוציא כמה שפחות כסף. אפשר היה להבין את זה מההודעה המקורית שלי.

השאלה שלי היא מה הבדלי האיכות בין הסדרות, בין SL ל-R, ובין R ל-T?

האם לדעתכם ההבדל במחיר שווה את ההבדל באיכות?

האם SL יספיק לי, אם אני צריך את המחשב רק לצרכי אוניברסיטה, אבל עם זאת מעוניין באמינות ובמחשב שיחזיק כמה שנים טובות.

פורסם

אין לי תקציב מוגדר, אבל אני מעדיף להוציא כמה שפחות כסף. אפשר היה להבין את זה מההודעה המקורית שלי.

אין כזה דבר אין תקציב מוגדר. אנשים שמעדיפים להוציא כמה שפחות כסף לא חושבים על Thinkpad בכלל. הם חושבים או על מחשבים זולים, או על מחשבים יד שניה (ואז אולי כן חושבים על Thinkpad).

השאלה שלי היא מה הבדלי האיכות בין הסדרות, בין SL ל-R, ובין R ל-T?

יש הבדל בפיצ'רים. במיוחד בין SL לשאר. SL הוא רק "חצי Thinkpad". יש הבדל בגימור, בעמידות החומרים לאורך זמן, בעובי ובמשקל. צריך לראות ולהרגיש כדי להבין. בין T ל-R אין מעשית שום הבדל ב-14", אבל יש הבדל ב-15".

האם לדעתכם ההבדל במחיר שווה את ההבדל באיכות?

כן.

האם SL יספיק לי, אם אני צריך את המחשב רק לצרכי אוניברסיטה, אבל עם זאת מעוניין באמינות ובמחשב שיחזיק כמה שנים טובות.

כל דבר יספיק לך. בגלל זה שואלים מראש מה התקציב. עד שלא תציין זאת, אני באמת לא רואה סיבה למה להמליץ על משהו חוץ מה-T400s. הוא באמת ה-Thinkpad המעניין היחיד שראיתי לאחרונה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים