עבור לתוכן

רשת ביתית + שיתוף אינטרנט

Featured Replies

פורסם

שלום,

יש לי 3 מחשבים בבית. אני מעוניין לחבר 2 מהם בLAN, כאשר המשאבים יהיו משותפים (מדפסת, סורק), ושאני אוכל להעביר קבצים בין מחשב למחשב (לצורכי צריבות וכו'). אני מעוניין גם לשתף בין 2 המחשבים האלה את חיבור האינטרנט בכבלים שלי. המחשב ה-3 אינו נמצא בשימוש, ואפשר להפעיל עליו לינוקס (פנטיום 1 133 מגה).

כיצד אני אוכל לעשות את מה שאני רוצה? מהו הציוד הנדרש? כמה כל הסיפור יעלה?

בשני המחשבים המדוברים רץ windows 2000.

פורסם

בקשר לסורק לא נראה לי שזה אפשרי.

אתה יכול לחבר את שני המחשבים ע"י כבל מוצלב ואז לעשות שיתוף אינטרנט {בשביל שהמחשב השני יוכל לגלוש אז הראשון {בעל המודם} יהיה חייב להיות מחובר לאינטרנט}.

או {נראה לי} אתה יכול להפוך את המחשב החלש לראוטר ואז המחשב השני יוכל לגלוש ללא תלות במחשב הראשון. {נראה לי שתצטרך לקנות גם סויטצ'- יוצא יותר יקר}.

http://www.hwzone.co.il/guides.php?file=linuxrouter

פורסם
  • מחבר

אז מה שאני צריך זה:

מחשב ישן שיריץ את הלינוקס.

מודם יש לי. לאיפה אני מחבר אותו?

איזה כבלים אני צריך?

כמה כניסות רשת אני צריך בכל מחשב?

פורסם

את המודם על המחשב השרת, שמריץ את הלינוקס.

הוא יחייג לאינטרנט בעזרת המודם.

את שני המחשבים האחרים אתה צריך לחבר אליו.

יש שתי אופציות לחבר אליו את המחשבים האחרים:

1. לשים על המחשב השרת עם הלינוקס שני כרטיסי רשת, ואז לחבר כרטיס רשת לכל מחשב בעזרת כבל רשת מוצלב.

2. לשים על המחשב השרת עם הלינוקס כרטיס רשת אחד, לחבר את הכרטיס רשת הזה לרכזת (HUB/Switch) עם כבל רשת ישר, ואת כל שאר המחשבים גם לרכזת, עם כבל רשת ישר (אלא אם כן אתה מחבר אחד מהמחשבים ליציאת אפלינק ברכזת, ואז צריך כבל רשת מוצלב).

פורסם
  • מחבר

איזה מ-2 האפשרויות יותר זולה?

איזה יותר איכותית (מהירות\נפילות)?

פורסם

לדעתי הפתרון של שרת לינוקס מתאים רק ליודעים בדבר. ז"א אנשים שאוהבים להתעסק עם מערכת ההפעלה ויודעים לקנפג אותה כמו שצריך.

מערכת הפעלה Windows2000 לא כל כך רצוי לשים על מחשב ישן בסגנון P-I 133Mhz.

לא מה שזול יתן לך פתרון נוח ומתאים לתקשורת מודרנית ותעבודה יעילה של נתונים.

ולכן הפתרון של נתב + רכזת Switch מתאים בהחלט.

פורסם
  • מחבר

ההבנה שלי בלינוקס היא די טובה, וההבנה שלי ברשתות היא קצת פחות טובה.

אם אני אעשה נתב לינוקס, אני אצטרך לקנות HUB, וכבלים.

אם לא, אז צריך נתב, HUB, וכבלים. נכון?

מה ההבדל בין נתב לינוקס לבין נתב רגיל?

פורסם

נתב לינוקס פועל באמצעות תוכנה, ועם הבנה בנושא אתה יכול לעשות כמעט מה שאתה רוצה. כמובן שנתב מסוג שכזה דורש הפעלה 24/7 .

נתב חומרה רגיל מסתמך על חמורה ותוכנה שצרובה ברכיבים אלקטורניים. כמובן ששם האופציות הם פונקתיה של מחיר הנתב.

תקנה נתב ב-1000$ תקבל ניתוב + Firewall של Checkpoint ועוד 1001 תכונות שאני בעצמי לא מכיר.

תקנה נתב ב- 300 ש"ח תקבל נתב בסיסי, שבחלט מתאים לבית, ולמינימום Ip Filtering.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים