עבור לתוכן

פרוייקט הוידאו ה-II שלי. ירושלים של זהב (עמוד2)

Featured Replies

פורסם

אני לא מתיימר להיות מקצוען, אז לא אבקר את הצילום עצמו, אני כן יכול להגיד שהעננים כן נתנו תחושה של תנועה, והיה יפה איך שהם "ליטפו" את הירח. בכל מקרה, התרשמתי מאיכות המצלמה, היא מראה את הירח בפירוט טוב ובחדות יחסית לזום כזה, ובנוסף עומק השחור שהיא מספקת מרשים.

תתחדש. ;)

• תגובות 30
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האמת שלא הבנתי אפילו על מה דיברת. יש לך סרטון שמראה את הטכניקה הנ"ל ?

הסרטון שלך מראה את הטכניקה בצורה מושלמת ;)

אובייקט (כמעט) קבוע, שזז על ציר קבוע, וכך מדמה "סרטון"..

עריכה: מחזק את מה שאמר AMD@ATI -

ומוסיף - אפילו הבחירה לשיר רקע, לא רעה בכלל.

פורסם

יסלחו לי הצלמנים ...

אבל זה נראה משעמם כזה ... שום דבר לא נוחת עליו , אין פיצוצים , אין עלילה , הוא הגיע מנקודה א' לנקודה ב' ...

שסביר להניח שהוא היה עושה את זה גם בלי הצילום .

אלכס , לפרוייקט הבא תחפש משהו יותר דינאמי ומעניין . :xyxthumbs: .

פורסם
  • מחבר

העליתי את פרוייקט מספר 2: ירושלים של זהב.

הייתי בירושלים ועצרתי ל-5 דקות של תצפית וצילום במטרה לשמור החומרים ולעשות מהם משהו לאחר מכן.

לא הייתה לי חצובה לצילום פנורמה מקצועי ויציב אז דחפתי את המרפק למעקה שהיה שם וניסיתי להיות כמה שיותר יציב.

כלים חדשים שלמדתי בוידאו הזה:

אפקטים (הזהב במעבר הפריימים, התפריט בהתחלה עם ההצללה).

*לגבי השיר, בחרתי את הגרסה של עפרה חזה לשיר הזה (דרמטי יותר).

קצת הסברה עולמית:

- קראתי לוידאו "ירושלים, הבירה של ישראל" שכולם בחו"ל יבינו מה נכון ושזו לא הבירה של פלשתין ושום ירקות.

- בסוף הסרטון יש חותמת לאומית (הערבים שייראו את זה קצת יתבאסו). לא נורא :)

דעתכם ?

http://www.youtube.com/watch?v=esq8X3uNuKk

פורסם

ירושלים עיר מדהימה, סה"כ סרטון מעולה ואפשר להגיד מרגיע, כמובן שעם חצובה ובלי רעידות היה יכול להיות יותר טוב. (תשתדל לעשות תנועות וזום יותר איטיים)

פורסם

הרבה קברים

זרוע מסוקסת

עריכה , עריכה , עריכה , הייתי מתחיל את הסירטון מהדקה השלישית .

מבחינה מוסיקלית עם שיר כזה צריך נושאים מעט יותר מגוונים או יותר יהודיים

כמו כן יותר בתי אבן ופחות קברים ובינינים .

סביר חסרה עריכה , לדעתי יש כאן אולי ( אולי פחות ) דקה אחת טובה .

מזכיר לי משהו שמישהו אמר לי ליד שולחן הבלאק ג'ק כשרציתי לעשות ספליט לשתי תמונות :" עדיף יד אחת טובה משתי ידיים גרועות "

לדעתי עריכה היא מפתח שהייתה מנפה ארבע דקות מהחומר .

לסיכום סביר רק לא ערוך ,

אהבתי את התקריבים ולא אהבתי את הקברים ( יותר מידיי של כלום )

פורסם

בהחלט נוף מהמם, שמועבר היטב בוידאו (אם כי קצת באופן חובבני, בהתחלה)

לא הבנתי למה סביבת את המצלמה בסוף ובשאר סתם הזזת מהר מדי.

ולסיכום, תגיד לי, אין לך פרקינסון נכון?!

פורסם
  • מחבר

דבר ראשון תודה על התגובות, אני לומד מכל מה שאתם אומרים וגם מסכים. בשביל לעשות צילומים כמו בסרטים צריך חצובות מקצועיות עם ראש נוזלי שזז לפי פקודה שלט ולא לפי תנועת יד.

אני בהחלט שוקל לקנות חצובה כזאת , היחידה של SONY. נראה עד כמה אני ארצה את זה בסוף כי היא יקרה.

לא, אין לי פרקינסון, פשוט ככל שהזום גדול יותר (וכאן זה זום גדול של X12 בלי המכפיל בו השתמשתי בוידאו עם הירח) הרעידה הכי קטנה נראית חזק יותר.

שוב, זה נפתר עם חצובה ראויה.

סובבתי את המצלמה כי אני לא מכיר את ירושלים ומלבד מוזיאון רוקפלר בו ביקרתי באותו יום, לא הכרתי בעיר שום אתרים מלבד שני המסגדים כמובן אז חיפפתי.

סה"כ אני לומד כעת לערוך. לצלם דורש ציוד מיוחד שאת חלקו קניתי ואני אשתמש בו בעתיד.

עוד עצות ? איפה אני יכול ללמוד את מושגי הצילום וטכניקות שונות, "שורט", "לונג" אם אני זוכר נכון וכאלה ?

פורסם

לא חבל על הכסף? קנה חצובה רגילה + וזה כבר יהיה טוב. (אלא אם השקעת בישראמקו בחצי השנה האחרונה ;D)

פורסם
  • מחבר

חצובה רגילה תיתן לי צילום יציב בקו קבוע קדימה. ברגע שארצה להזיז ימינה, התנועה אמנם תהיה מאוזנת, אך לא זורמת כי עדיין זה יהיה תלוי ביד האנושית שלי ובעצבים וכו שכידוע אינם מסוככים כמו FLUID BEARING אוטומטי.

אני רוצה אותה:

http://www.bhphotovideo.com/c/product/376824-REG/Sony_VCT1170RM_VCT_1170RM_Tripod_with_Two_way.html

376824.jpg

פורסם

סירטון בהחלט יפה ,אבל אני מסכים שלצלם את הירח עם איזה ביניין כזה בפינה בצד היה יכול להיות הרבה יותר יפה ואמיתי .

אגב זה דיי מדהים האיכות שיש למצלמה הזו בזום ,נכון שזה לא השיא ,אבל למצלמה ביתית(עם כי מיתקדמת).

ועוד ,עם יש לך מספיק מקום במצלמה ,ואתה יכול לחבר את המצלמה לשקע ,יהיה יפה לצלם כך מהשקיע את הזריחה ,פשוט יצא מדהים ,כמו הצילומים של ng .

או ובסירטון של ירושלים את קצת רועד ;)

פורסם
  • מחבר

רציתי להצטרף לטיול לסין שארגנה האגודה הישראלית לאסטרונומיה אבל שני חבר'ה מהמשרד כבר תכננו חופשות לקיץ והצוות שלי היה נשאר בלי מהנדסים אז פספסתי.

כל כך רציתי לצלם את ליקוי החמה שיהיה ב-22 ביולי :'(

ואתה יכול לחבר את המצלמה לשקע ,יהיה יפה לצלם כך מהשקיע את הזריחה ,פשוט יצא מדהים ,כמו הצילומים של ng .

הממ . . . :xyxthumbs:

פורסם

רציתי להצטרף לטיול לסין שארגנה האגודה הישראלית לאסטרונומיה אבל שני בר'ה מהמשרד כבר תכננו חופשות לקיץ והצוות שלי היה נשאר בלי מהנדסים אז פספסתי.

כל כך רציתי לצלם את ליקוי החמה שיהיה ב-22 ביולי :'(

הממ . . . :xyxthumbs:

הייתי מת לטייל בסין , אחת הארצות (מבחינת יופי ,אבל בעיקר באזורים הכפריים),אחריי שראיתי את התוכניות של Charley Boorman אני כולי חולם להגשים כזה מסע ,וסין היא אחת המטרות העיקריות ;D .

ובקשר לרעיון שלי ,עם כבר אישרתה את זה ,אז מתיי ניראה את זה מבוצע ?

נ.ב בשביל צילום כזה חצובה תהיה מעולה .

בהצלחה :xyxthumbs:

פורסם

Olives mountain :lol:

אתה לא אמור לתרגם שם של מקום, אתה כותב אותו כמו שהוא, Har Hazetim או אנערף.

הוידיאו יפה והיית יציב למרות שלא הייתה לך חצובה.

אבל שוב כמו בקטע עם הירח חסר לי משהו מענין, זה מתאים בתור 10 שניות לפני סרטון בר מצווה בכותל, אבל לא בתור פרויקט לדעתי.

אולי מישהו שלא מכיר את ירושלים וממש ירצה לראות אותה יהנה מאוד מהסרטון שלך.

פורסם

רעיון לצילום

"ביום שלישי הזה, ה-7 ביולי, בין השעות 20:55 לשעה 21:00 תעבור תחנת החלל הבינלאומית מעל שמי ישראל בבהירות שעוד לא נראתה כמותה מעולם בישראל. היא תיראה כמו כוכב בוהק מאד שטס במהירות גבוהה בשמיים (כמו מטוס) מדרום מערב לצפון מזרח. ראו תמונה מצ"ב

הסיבה לכך שהמעברים בשעות שלאחר שקיעת השמש הינן השעות הטובות ביותר לצפיה במעברי התחנה ושאז הם הבהירים ביותר נעוצה בעובדה שעל הקרקע אנו רואים שהשמש כבר מתחת לאופק ואולם בגובה השיוט של התחנה היא עדיין מעל האופק ומאירה במלוא עוצמתה את מתקן המתכת."

http://www.hayadan.org.il/wp/iss-to-pass-in-peek-briteness-0607093/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים