עבור לתוכן

פרוייקט הוידאו ה-II שלי. ירושלים של זהב (עמוד2)

Featured Replies

פורסם

רקע

אז ככה. *אני כותב מחירים וחנויות לחסוך שאלות.

עברתי מצילום סטילס לצילום וידאו. אני חושב שיש בזה הרבה יותר רגעים מעניינים שאפשר לתפוס ורגעים שלא ניתן לתפוס כלל בצילום סטילס כמו הדוגמה הזאת.

קניתי מצלמה ביתית למקדמים Sony HDR-XR520 מהדור האחרון של Sony עם שבב ה-Exmor, ה-CMOS החדש שלהם עם אפס רעש בתמונות לילה.

*6500 ש"ח

הוספתי בשבילה את כל סוגי האביזרים שקיימים (הסיסמה של סוני נכונה: "בלי אביזרים, זו סתם מצלמה"):

בארץ: פנס כפול 10 או 20W עם סוללה נטענת המספיקה לשעתיים (750 ש"ח בפוטופילם), מיקרופון GUN (כ-700 ש"ח בקאמרהמיה).

הזמנות מ-B&H בניו-יורק (דרך ארליך מעבדות): פילטר מקטב, פילטר ND, עדשה מרחיבה 0.7, עדשה מכפילה 1.7). הכל יחד 1900 ש"ח.

התקנתי את תוכנת Sony Vegas PRO 9 ולמדתי טיפה במדריכים פנימיים איך לגזור, להדביק,לשנות פס קול ולשים טקסט התחלה וסיום.

זה מה שאני יודע עד כה.

אז להלן הפרוייקט הראשון שלי.

המטרה

הצבתי לעצמי מטרה

1) לצלם את תנועת הירח בלילה צלול יחסית אך עם מעט עננים שיעברו בדיוק על רקע הירח וייתנו לזה אפקט דרמטי יותר

2) למצוא ולצרף שיר מלווה מתאים.

הביצוע

חיכיתי ללילה מתאים (שהגיע אתמול), שמתי את המצלמה על חצובה, חיברתי את העדשה המכפילה, צילמתי במשך כ-15 דקות, ערכתי והעליתי ל-YouTube.

התוצאה

- יש שני קטעים בהם הירח נעלם עקב עננים ומופיע לאחר מכן.

- הוידאו הואץ מ15 דקות והושווה ל-3.5 של אורך השיר, כך שתנועת הירח תיראה מהירה יותר מבמציאות.

מה דעתכם ?

*לחצו מייד על HD בפינה הימנית תחתונה כדי לראות באיכות HD.

http://www.youtube.com/watch?v=7pAAR8AaZgE

• תגובות 30
  • צפיות 2.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

לטעמי הירח נעלם לפירקי זמן ארוכים מידיי ( גם רבים מידיי במספר הפעמים וגם ארוכים מידיי מבחינת הזמן של כל העלמות )

בחירת השיר מצויינת הן מבחינת התוכן ( מילים ) והן מבחינת הקצב ( תנועתי כמו נסיעה ) ( מה שמתנגש בתחושה של התנועה כאשר הירח נעלם לך , אתה נשאר עם שיר קיצבי של תנועה בלי ירח שנע , הרגשה לא נעימה )

מבחינת פרק הזמן אני חושב ש 5 דקות הם פרק זמן ארוך מידיי להתרשמות וקצר מידיי ל"סאטלה " ( כאן אני חושב שזה תלוי בקהל היעד ) .

האיכות של הסירטון טובה מאוד .

אני הייתי בוחר בזמן ו / או בזווית אחר לצילום הירח כלומר בזמן הזריחה שלו או השקיעה כדי שיהיו נקודות יחס ( ריכסי הרים , צמרות עצים , דרך אגב אם היית מצליח לתפוס ציפורים שעוברות במעוף איטי בין המצלמה והירח זה היה מעולה בדרך כלל בזמן הנדידה שלהן ) לתנועה של הירח ( ולא רק מסגרת התמונה / מסך )

היה חסר לי התחושה של העננים הם היו כמו צל ולא כמו ענן ( נכון שזה צילום אוטנטי אבל התחושה שמתקבלת היא של צל או הפרעה בנושא ולא של ענן )

בכללי מאוד יפה ומוסיקה טובה , אממה מה יכול להיות יותר יפה .

סיכום במילה , בוסר .

פורסם

* אין לי שום ידע מיקצועי, אני נותן חוות דעת ממה שנראה לי *

לדעתי אין שום דבר מיוחד בתמונה.. כלומר אין קאצ' או משהו שבאת מרהיב להסתכל עליו ..

סה"כ ירח שזז.. לוקח 20 שניות לעשות דבר כזה בכל תכנת אנימציה הכי זולה שקיימת ..

אם היית תופס דווקא את הכוכבים ומצלם אותם בתזוזה זה היה הרבה יותר מרהיב לדעתי ..

יש אין ספור "אפקטים" שאפשר לעשות עם מצלמת וידאו שבאמת באמת נחמד לצפות

(כמו לקחת את המצלמה קדימה ולעשות זום אחורה או הפוך.. נותן אפקט ממש יפה)

פורסם

אם באפקטים עסקינן אז בשביל מה לכוון בכלל את המצלמה לירח , המטרה הייתה לצלם , בו נגיד "באופן טיבעי " כך אני חושב לפחות , הרי הגבול עובר בחדר העריכה בצילום .

פורסם

יפה מאד, אני דווקא חושב שזה שהירח נעלם מדי פעם רק מוסיף.

קניתי מצלמה ביתית למקדמים Sony HDR-XR520 מהדור האחרון של Sony עם שבב ה-Exmor, ה-CMOS החדש שלהם עם אפס רעש בתמונות לילה.

הוספתי בשבילה את כל סוגי האביזרים שקיימים (הסיסמה של סוני נכונה: "בלי אביזרים, זו סתם מצלמה"):

בארץ: פנס כפול 10 או 20W עם סוללה נטענת המספיקה לשעתיים (750 ש"ח בפוטופילם), מיקרופון GUN (כ-700 ש"ח בקאמרהמיה).

הזמנות מ-B&H בניו-יורק (דרך ארליך מעבדות): פילטר מקטב, פילטר ND, עדשה מרחיבה 0.7, עדשה מכפילה 1.7). הכל יחד 1900 ש"ח.

אבל את ההכי חשוב שכחת, כמה עלתה המצלמה? :s05:

פורסם

משעמם מידי

:nixweiss:

פורסם
  • מחבר

ערכתי והעליתי גרסה 2.

השיר הוקפץ לאיכות גבוהה יותר (הגבירו ווליום) והקטעים בהם אין ירח נמחקו ועכשיו התנועה זורמת.

אין לי מה לעדכן בוידאו מכיוון שזה אמור להראות תנועה זורמת של ירח עם עננים החולפים על פניו.

דעתכם ?

http://www.youtube.com/watch?v=K9MdWsD_qqY

*אני מעלה עוד כמה דקות פרוייקט שני של צילום נוף ירושלים.

פורסם

לא מצאתי משהו מיוחד, חסר משהו ברקע שיתן פרספקטיבה לתזוזה, אולי עץ או בניין, ככה זה נראה כמו סרטון פלאש ב2 שניות.

תצלם מאקרו, זה נראה לי הרבה יותר מגניב

פורסם
  • מחבר

מה כבר יכולתי לשים כפרספקטיבה, את האיש על הירח ? זה צולם בזום של X20 בערך.

אם הייתי עובד ללא זום ושם בית,עץ או משהו אחר, היית רואה את הירח כנקודה קטנה.

אבל אני עדיין פתוח לרעיונות איזה אובייקט קטן (שייכנס לתמונה כמו צמרת עץ או משהו) אפשר היה לשים כרקע לסרטון.

פורסם

איך אני יכול לדעת שלא צילמת את הירח בסטילס, שמת רקע שחור,

ופשוט גררת אותו בציר קבוע? כי זה די נראה ככה..

* עריכה: נ.ב אלכס, יש לך הוכחה חותכת שמישהו ראה ברציפות את כל ה-9:33 האלה ?

פורסם
  • מחבר

אתה רציני, אתה לא שם לב לרעד המצלמה ב 5:15 לדוגמה ובסוף שהירח זז לפינה, המצלמה איבדה פוקוס והייתי חייב לתקן אותו ידנית ?

אני אעלה אותו מחדש. משום מה נוסף קטע שחור בסוף הסרטון. מוזר אבל 30 שניות שחורות בסוף הסרטון אצלי במחשב, הופכות ב-YT ל3 דקות (!).

יש הסבר לתופעה ?

פורסם

זה די ברור שאלכס הסריט את זה. זה ממש לא סטילס.

פורסם

זה די ברור שאלכס הסריט את זה. זה ממש לא סטילס.

אני די רמזתי שזה "לינרי" מדי, בלי קאץ'.

פורסם
  • מחבר

איך אני יכול לדעת שלא צילמת את הירח בסטילס, שמת רקע שחור,

ופשוט גררת אותו בציר קבוע? כי זה די נראה ככה..

האמת שלא הבנתי אפילו על מה דיברת. יש לך סרטון שמראה את הטכניקה הנ"ל ?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים