עבור לתוכן

מישהו יודע איזה קצב ריענון צריך לשים במסך?

Featured Replies

פורסם

מישהו יודע איזה קצב ריענון צריך לשים במסך?

ל י יש כמה אפשרויות ורשום שם מיטבי איזה לשים?

פורסם

100 הרץ

פורסם

באיזה רזולוציה אתה?

פורסם

שים על מה שהכי נוח לך, לכל אחד מתאים קצב אחר שאיתו הוא אוהב לעבוד,

בעקרון, כדי לשמור על העיניים שלך, אז כדאי לך לכוון על 85Hz ומעלה מכיוון שזהו התקן.

פורסם

זה באמת תלוי ברזולוציה בה אתה עובד. אני עם מסך 19 אינץ' של סמסונג אוהב לעבוד ב - 864*1152 ואז אני יכול להגדיר קצב ריענון מירבי של 85Hz. ברזולוציה נמוכה יותר זה מגיע ל-100 ואפילו יותר.

פורסם

מה ? מסך משונה...

לא צריך יותר מ-85Hz, זה עלול טשטש את התצוגה, היא עלולה לאבד מהחדות שלה...

פורסם

"לא צריך יותר מ-85Hz, זה עלול טשטש את התצוגה, היא עלולה לאבד מהחדות שלה... "

?????!!! להפך. ככל שזה יותר גבוה זה פחות מטושטש והתמונה חדה יותר.

נסה לשים קצב ריענון 60Hz ואז 85Hz ותראה את הבדל. כעקרון הכי מומלץ זה 100Hz למי שהמסך שלו עומד בזה.

בקשא לשאלה: 85Hz זה המומלץ, זאת אומרת מינימום לעבודה נורמלית. כל רזולוציה שהמסך שלך מציג בפחות מ85Hz, זאת לא רזולוציה שכדאי לך לעבוד איתה. כעקרון כל רזולוציה שהיא 85Hz ומעלה היא טובה ואף מצויינת. 100Hz אפשר להגיע במסכים יקרים.

פורסם

100Hz אפשר להגיע במסכים יקרים.

בטח התכוונת לרזולוציות גבוהות, אבל אני אתקן בכל זאת...

ככל שהרזולוציה יותר נמוכה(גם במסכים בינוניים...) ניתן להגיע לקצבי רענון יותר גבוהים(100Hz ומעלה).

פורסם

"בטח התכוונת לרזולוציות גבוהות, אבל אני אתקן בכל זאת...

ככל שהרזולוציה יותר נמוכה(גם במסכים בינוניים...) ניתן להגיע לקצבי רענון יותר גבוהים(100Hz ומעלה). "

כן, התכוונתי לרזולוציות גבוהות. זה לא חוכמה להגיע עם 640*480 ל100Hz.

פורסם

מה זה קצב ריענון למסך?

פורסם
פורסם

מה זה קצב ריענון למסך?

שאלה טובה אבל בשביל להבין את התשובה עליה צריכים לדעת את התיאוריה שעומדת מאחורי עיקרון הפעולה של מסך טלויזיה.

כדי לסכם את זה הכי קצר שאפשר אני אכתוב רק, שהתמונה שאתה רואה על מסך של מחשב או טלויזיה היא לא תמונה רצופה אלא אוסף של תמונות שפשוט מופיעות יותר מהר ממה שהעין שלך מסוגלת להבחין והמוח מחבר את הרצף הזה למה שנראה לך כתמונה אחת רצופה. בטלויזיה זה נקבע לפני הרבה שנים לפי התדירות של רשת החשמל שבארץ היא 50Hz (כלומר, האות של מתח החשמל מתחלף 50 פעמים בשניה, זה גל סינוס). במסך של מחשב השיטה שונה (והוא גם הרבה יותר איכותי ממסך טלויזיה רגיל במקרה שלא שמת לב), וגם הרזולוציות שעובדים בהן גבוהות יותר מאלו של מסך טלויזיה רגיל. במסך מחשב אם נקבע שקצב הריענון יהיה 50Hz(או חמישים פעמים בשניה) התמונה תהבהב בצורה כזו שיהיה לנו ממש קשה לשבת מול המסך ולעבוד. ב-60Hz התמונה כבר יותר יציבה אבל עדיין רואים היבהובים. בקצבי ריענון של עד 80Hz עלולים לקבל כאב ראש כי העיניים מתעייפות מהריצוד שנותר מאותו היבהוב שרואים בקצבים נמוכים יותר, ורק בתדר של מעל 80Hz מתקבלת כבר תמונה יציבה מספיק כדי למנוע את התופעה הזאת (כי אז התמונה מתחלפת על המסך כל כך מהר שהעין כבר לא רגישה לזה).

פורסם

לפני כמה זמן היה נושא שבו מישהו (לא זוכר מי זה) נתן קישור להורדה של תוכנה ששנה את הhz של המסך

עד אז עבדתי עם 85 הר ועכשיו אני עם 101

זה הגיוני?

תוכנה חיצונית באמת יכולה לעשות את זה?

אבל גם הkhz שלי התשנה

עכשי הוא 81.8

מה זה בדיוק אומר khz

האם 81.8 זה הרבה?

פורסם

hz אומר כמה פעמים בשנייה מתרעננת התמונה שמופיעה במסך. במחשב די טוב זה צריך להיות בין 85 ל100.

לא הבנתי למה אתה מתכוון בkhz, איפה אתה רואה את זה?

פורסם

ככל שאני מעלה את קצב הריענון אצלי התצודה נעשית מרוחה יותר, ב-60 הרץ רואים כל נקודה ונקודה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים