עבור לתוכן

אוניברסיטה פתוחה

Featured Replies

פורסם

בוקר טוב לכולם...

התעניינתי לאחרונה בלימודים באוניברסיטה פתוחה (הנדסת תוכנה).

בעיה שאני שוחה פה במים עמוקים, לא יודע על תנאי קבלה, איזה מבחנים/קורסים עליי לקחת לפני כן

(שלחתי להם מייל עם בקשה לפרטים, אבל כידוע, או"פ זה גוף כלכלי קודם כל שרוצה להרוויח כסף, לא בטוח שאקבל מידע רלוונטי).

איפשהו גם חפרתי וראיתי שצריך לעשות מבחן באנגלית או משהו... (אין לי פסיכומטרי)

תודה למי שיודע ויכול לעזור... :xyxthumbs:

* רק אל תגידו לי "חפש בגוגל" כי יש עומס מידע שרובו זה פרסומות ולא מוצא מה שצריך בעצם.

פורסם

תנאי הקבלה היחיד הוא שתרשם בזמן.

לגבי המבחן באנגלית - כנראה שאתה מדבר על מבחן אמי"ר (או אמיר"ם - הגרסא הממוחשבת), שנועד לקבוע את רמת האנגלית שלך ע"מ כן או לא לקבל פטורים מרמות שונות של אנגלית שנלמדות (בעיקרון יש 4 רמות אנגלית, כאשר כמה שהציון יותר גבוה אתה מתחיל מרמה גבוהה יותר, ו-234 זה פטור לחלוטין).

פורסם
  • מחבר

תנאי הקבלה היחיד הוא שתרשם בזמן.

לגבי המבחן באנגלית - כנראה שאתה מדבר על מבחן אמי"ר (או אמיר"ם - הגרסא הממוחשבת), שנועד לקבוע את רמת האנגלית שלך ע"מ כן או לא לקבל פטורים מרמות שונות של אנגלית שנלמדות (בעיקרון יש 4 רמות אנגלית, כאשר כמה שהציון יותר גבוה אתה מתחיל מרמה גבוהה יותר, ו-234 זה פטור לחלוטין).

תודה על התגובה,

אני בזמנו עשיתי 5 יחידות באנגלית והציון היה 80. הרמה שלי די גבוהה ויוצא לי לדבר הרבה ולעבוד רק עם אנגלית - במבחן הזה מתאפשר שימוש במילון?

מה עם מתמטיקה? (זו החולשה שלי... למדתי 3 יחידות, עם ציון 100 אבל עדיין) שקלתי להגביר ל-5 יחידות רק כדי שאהיה מוכן יותר ללימודים, או שזה מיותר?

פורסם

יש לך את כל הקיץ לפניך להשלמת חומר של 5 יח', כך את הספרים הנדרשים (אני בחרתי בבני גורן, בשבילי הם מתאימים) ותתמקד בנושאים:

חדו"א, טריגונומטריה ווקטורים.

לפי התיאור שלך נשמע שלא תיהיה לך בעיה עם האנגלית.

פורסם

^^

זה תוי מאוד מה הוא רוצה ללמוד. אפשר להבין שזה יהיה משהו מדע, אבל אם לא - אין שום צורך.

בקשר לאמי"ר - זה בלי מילון.

פורסם
  • מחבר

^^

זה תוי מאוד מה הוא רוצה ללמוד. אפשר להבין שזה יהיה משהו מדע, אבל אם לא - אין שום צורך.

בקשר לאמי"ר - זה בלי מילון.

בלי מילון זה לא טוב... הרבה מילים לא זוכר איך כותבים נכון עקב אי שימוש :-X

טוב נראה כבר... תודה על העזרה.

עריכה:

במבחן הממוחשב כל השאלות בסגנון אמריקאי... מי צריך מילון... חחחח

פורסם

ראיתי שהוא רשם שהוא מתעתד ללמוד הנדסת תוכנה, אני משאר שיש שם הרבה פחות מתמטיקה מבמדעי המחשב, לכן אני לא בטוח שהוא צריך ללמוד בכלל את החומר של 5 יח"ל, אך אני מציע שמישהו שמכיר את המסלול של הנדסת תוכנה יאשרר את הדברים.

פורסם
  • מחבר

ראיתי שהוא רשם שהוא מתעתד ללמוד הנדסת תוכנה, אני משאר שיש שם הרבה פחות מתמטיקה מבמדעי המחשב, לכן אני לא בטוח שהוא צריך ללמוד בכלל את החומר של 5 יח"ל, אך אני מציע שמישהו שמכיר את המסלול של הנדסת תוכנה יאשרר את הדברים.

להיפך.

הנדסת תוכנה זה התואר מהנדס כלומר "B.S.c" ואילו מדעי המחשב זה התואר ה"B.A", באוניברסיטה זה 4 שנים מול 3 שנים...

נכון, בגלל המתמטיקה בעיקר :smile1:

פורסם

להיפך.

הנדסת תוכנה זה התואר מהנדס כלומר "B.S.c" ואילו מדעי המחשב זה התואר ה"B.A", באוניברסיטה זה 4 שנים מול 3 שנים...

נכון, בגלל המתמטיקה בעיקר :smile1:

דבר ראשון: מדעי המחשב נלמד כ- B.S.c, והוא ידוע כתואר עם המון מתמטיקה.

דבר שני: אני לא מכיר אישית את המסלול של הנדסת תוכנה, ולכן אני לא יודע מהי כמות המתמטיקה הנלמדת, אם אתה טוען שנלמדת שם אותה כמות לפחות כמו במדעי המחשב, אזי רצוי שתלמד את החומר שהמלצתי לך עליו.

פורסם
  • מחבר

עשיתי מבחן לדוגמה (במסגרת הזמן בצורה חוקית...)

ציון שלי יצא 239 (75 נקודות)

לפי הטבלה זה די גבוה, כאשר 250 זה המקיסמום...

זה אומר שאם אקבל ציון דומה אהיה פטור מקורסי אנגלית או משהו?

בחלק הראשון והשלישי טעות אחת, בחלק השני שהיה קשה יותר לדעתי (בזמן המבחן הרגשתי שלא בטוח) היו לי 4 טעויות, אז יצא 26+23+26.

זה הקישור לבחינה

http://www.nite.org.il/scripts/txt.asp?pc=414384239&selFol=858736097&flag=1

פורסם

יואב כבר אמר לך שציון מעל 234 מעניק לך פטור מלא מאנגלית.

פורסם
  • מחבר

יואב כבר אמר לך שציון מעל 234 מעניק לך פטור מלא מאנגלית.

לא שמתי לב... תודה

אז זה מצוין, זה ציון בר השגה מבחינתי :smile1:

פורסם

אוקיי, אז באנגלית לא תיהיה לך בעיה, במתמטיקה אני ממליץ לך לחזור על הנושאים המדוברים, למרות שראיתי את תוכנית הלימודים ויש בה פחות מתמטיקה מבמדעי המחשב, בכל זאת זה בטוח לא יזיק.

פורסם
  • מחבר

אוקיי, אז באנגלית לא תיהיה לך בעיה, במתמטיקה אני ממליץ לך לחזור על הנושאים המדוברים, למרות שראיתי את תוכנית הלימודים ויש בה פחות מתמטיקה מבמדעי המחשב, בכל זאת זה בטוח לא יזיק.

הנדסת תוכנה

http://www.openu.ac.il/programs/BP.html

מדעי מחשב (חד חוגי)

http://www.openu.ac.il/programs/AF.html

בחלק של המתמטיקה בשניהם זה 34 נקודות זכות... (אבל צדקת, גם מדעי מחשב זה B.Sc)

לא רואה סיבה לא לעשות את התואר של הנדסת תוכנה (מבחינת רמת המתמטיקה זה זהה)

פורסם

שלום לכולם,

התוכנית להנדסת תוכנה היא תוכנית חדשה ועדיין לא פיתחו את כל הקורסי החובה שלה.

אין סיבה ללמוד הנדסת תוכנה,

בוגרי מדעי המחשב ובוגרי הנדסת תוכנה עובדים באותם התפקידים אחרי הלימודים, בפיתוח תוכנה.

בוגר מדעי המחשב + שנת ניסיון יהיה מבחינת המעסיקים בעמדה יותר טובה מאשר בוגר הנדסת תוכנה ללא ניסיון.

(לקחתי בחשבון שהמסלול של הנדסת תוכנה יוסיף רק עוד שנת לימודים אחת ולא יותר, למרות שבתכלס זה יהיה יותר משנה)

לימודי המתמטיקה בשני המסלולים זהים וקשים.

בהצלחה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים