עבור לתוכן

פרויקט גאמ"א

Featured Replies

פורסם

א. תלפיות דורשים פרופיל קרבי.

ב. עם נתונים שכאלה [55 90 97 וכו'] למה לא ניסו לטיס? או שהם כן כן ופשוט לא הזכרת זאת?

• תגובות 81
  • צפיות 15.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

עשיתי את הצו ראשון ב30 לדצמבר 08

יומולדת 17 הייתה בנובמבר 28 08

מאז קיבלתי זימון אחד

עכשיו האם זה אפשרי בכלל שמדצמבר 08 עד עכשיו (או עד מרץ 10) היה רק מיון אחד שאני קביל אליו? לא נשמע הגיוני בכלל

פורסם

ריפר, סיימת יב' או יא'?

ולא, זה קצת מוזר שכל השנה למעשה לא קיבלת כלום.

פורסם

יש איזושהי טעות שרווחת בקרב מלש"בים. בעלי פרופיל קרבי לא מקבלים "סתם" זימונים. לרוב הם לא יקבלו זימונים בכלל. יוצאי הדופן שאני זוכר כרגע הם:

- טיס

- יום סיירות

- חובלים\צוללות - איתור צדדי

- גיבוש צנחנים דובדבן

- עתודה

- תלפיות

- מסלולי חמ"ן למיניהם

- מסלול ייעודי לקצונה בחיל חימוש\לוגיסטיקה\ווטאבר (אם הבעת רצון במנילה)

- מסלולים שיפה השתיקה להם

ריפר, כיוון שאתה לא מתאים לטייס, לסיירות, לחובלים\צוללות או לצנחנים (מפאת הפרופיל) לא קיבלת זימון לאף אחד מהם.

עתודה אני מעריך שקיבלת את אלפי העלונים שהם שולחים בדואר. תלפיות אמרת ששלחו לך משהו (מה גם שהם נוטים לפספס בצורה שיטתית את ילידי נובמבר דצמבר), מה שמשאיר רק זימונים מחמ"ן. קורה לעיתים שאיתור חמ"ן מפספס אנשים, ובמקרה הזה, אין מה להגיד, shit happens.

פורסם

אז מה שלי יש להגיד הוא תתקשר לאיתור חמ"ן, הם יבקשו ממך פקס,

אתה תשלח פקס ואם הנתונים הצהליים שלך מתאימים גם אתה תקבל את השאלון שיש למלא דרך האינטרנט.

איתור חמ"ן מפספסים לא מעט פעמים, והרבה מהמקרים הם מקבלים את אלו ששלחו פקסים.

בהצלחה.

פורסם

ב. עם נתונים שכאלה [55 90 97 וכו'] למה לא ניסו לטיס? או שהם כן כן ופשוט לא הזכרת זאת?

עד כמה שאני זוכר אפשר אפילו 64 עם אישור כלשהו בתלפיות

פורסם

מה עם חבצלות ?

...

אני בפנים, לא חושב שיש מישהו עם פרופיל מתחת ל-64.

פורסם

סיפורים טרגים אחד אחד.

חבר אחד עשה פסיכומטרי, התקבל לעתודה ולחיל מודיעין, שלח תוצאות לשלוש אוניברסיטות, העברית שלחה לו פרטים וטופס שיכין לעצמו כרטיס סטודנט, הוא התכונן לעשות בדיוק זאת ואז הוא קיבל הודעה מצה"ל שהוא לא רשאי להתחיל לימודים באוניברסיטה כיוון שהוא לא התקבל למסלול האקדמי בו הוא רצה.

הקטע הוא... שהוא כן התקבל.

הרבה חילופי פקסים ושיחות אח"כ, הצבא אכן הודה ואמר ש"התרחשה טעות מצידנו" אבל הבעיה היא, כמובן שלו :)

אז עתודה ירד מן הפרק.

אז הוא דיבר עם חמ"ן והם הודיעו לו שעבר יותר מדי זמן ו"שיהיה לך גיוס נעים".

ביום הגיוס קציון המיון אמר לו "עם פרופיל קרבי אני מחוייב לשלוח אותך ל"תפקיד קרבי", ברוכה הבאה לקורס מכ"ים".

חבר שני עבר מיונים בחמ"ן, משהו שקשור בערבית - היה בעל הציונים הגבוהים ביותר וכן קיבל את ההודעה הסופית שהוא התקבל.

לאחר מספר ימים הוא קיבל הודעה שהוא לא התקבל. מחבר אחר שמשרת במשרד שבודק את המיונים והכל, הסתבר שלא רק שהוא התקבל ועבר הכל - אלא שהוא היה בעל הדירוג הגבוה ביותר.

אבל מה? היו יותר מדי חבר'ה במיונים ויותר מדי חבר'ה עברו את המיונים, אז לא לקחו את כולם.

ואיזה מפקד בכיר במ"צ "התחלק בשלל" ומשך אליו יחד עם החבר, עוד שניים שלושה חבר'ה בעלי התוצאות הטובות ביותר והנתונים הגבוהים ביותר.

"ברוכים הבאים למ"צ".

יש איזושהי טעות שרווחת בקרב מלש"בים. בעלי פרופיל קרבי לא מקבלים "סתם" זימונים. לרוב הם לא יקבלו זימונים בכלל. יוצאי הדופן שאני זוכר כרגע הם:

- טיס

- יום סיירות

- חובלים\צוללות - איתור צדדי

- גיבוש צנחנים דובדבן

- עתודה

- תלפיות

- מסלולי חמ"ן למיניהם

- מסלול ייעודי לקצונה בחיל חימוש\לוגיסטיקה\ווטאבר (אם הבעת רצון במנילה)

- מסלולים שיפה השתיקה להם

ריפר, כיוון שאתה לא מתאים לטייס, לסיירות, לחובלים\צוללות או לצנחנים (מפאת הפרופיל) לא קיבלת זימון לאף אחד מהם.

עתודה אני מעריך שקיבלת את אלפי העלונים שהם שולחים בדואר. תלפיות אמרת ששלחו לך משהו (מה גם שהם נוטים לפספס בצורה שיטתית את ילידי נובמבר דצמבר), מה שמשאיר רק זימונים מחמ"ן. קורה לעיתים שאיתור חמ"ן מפספס אנשים, ובמקרה הזה, אין מה להגיד, shit happens.

בדיוק כמוני, פרופיל 72 הוא בסופו של דבר פרופיל מזעזע.

הוא "נמוך מדי" לתפקידי חי"ר וסיירות למינהם אך "גבוה" מדי לתפקידים עורפיים נחשבים כמו ממר"ם.

כיוון שמבחינת הפרופיל אינני מתאים לכל הסיירות וכד', קיבלתי זימון לקצונה ייעודית בחיל התקשוב(קשר"ג), מיונים בהם נפלתי עקב בעיותיי הרפואיות(שוב אחזור ואומר - הפרופיל שלי שגוי ואני סובל רבות עקב כך) ולאחר מכן דיבר איתי ברנש נחמד והציע לי קצונה ייעודית בחיל חימוש.

כיוון שבאותו זמן כבר הכנתי עצמי מנטלית(וניסיתי גם פיזית) לשירות קרבי כהלכה, ביקשתי ממנו כמה ימים לחשוב על זה ולאחר מכן השבתי בנימוס כי אינני מעוניין.

ריברטיגו - מדבריי לא משתמע שום דבר ממה שהזכרת, למזלך הרב יצא לך לחזות בעיקר בצדדים הנעימים והחביבים של המיונים הצבאיים.

לומר למישהו עם פרופיל 72 ומיועד קרבי(כפי שנלמד מתאריך הגיוס שלו והמנילה) ש"אל תדאג, בטוח תקבל זימונים למיונים" זה מבחינת חוסר אחריות.

אז כן, כנראה שטעיתי עם הנתונים הסטטיסטים וכל גאמא ומודיעין מפוצצים בחבר'ה בעלי פרופיל 97 שיושבים כל היום מול המחשב בזמן שלחבר'ה בעלי פרופיל 72 נותנים לתפעל טנק.

זה עדיין לא אומר שטעיתי.

"ייעוד קרבי" עולה כמעט על הכל, רוב הזמן.

לא אמרתי תמיד, לא אמרתי כל הזמן.

רוב הזמן.

פורסם

ריפר, סיימת יב' או יא'?

ולא, זה קצת מוזר שכל השנה למעשה לא קיבלת כלום.

סיימתי יב

נשלח... אפילו ניסיתי להתקשר אבל הטלפון שם לא ממש פעיל (זה שכתוב באתר של מודיעין)

פורסם

איתור חמ"ן - 035693519

מהניסיון שיש לי איתם (והניסיון ארוך עד מאוד) הם עונים תמיד, לעיתים צריך לחכות מעט. אני ממליץ לך לנסות אך לא לצפות ליותר מדי, כמו שכבר הזכרתי די פסספת את סבב המיונים...

פורסם

זה המספר שהתקשרתי אליו ולא היה צלצול של חיוג (יותר כמו צלצול של ניתוק)

ננסה

פורסם

נסה להתקשר אליהם בשעות "רגילות" יותר, בין 10 בבוקר ל14 בצהריים.

פורסם

ריברטיגו - מדבריי לא משתמע שום דבר ממה שהזכרת, למזלך הרב יצא לך לחזות בעיקר בצדדים הנעימים והחביבים של המיונים הצבאיים.

לומר למישהו עם פרופיל 72 ומיועד קרבי(כפי שנלמד מתאריך הגיוס שלו והמנילה) ש"אל תדאג, בטוח תקבל זימונים למיונים" זה מבחינת חוסר אחריות.

אז כן, כנראה שטעיתי עם הנתונים הסטטיסטים וכל גאמא ומודיעין מפוצצים בחבר'ה בעלי פרופיל 97 שיושבים כל היום מול המחשב בזמן שלחבר'ה בעלי פרופיל 72 נותנים לתפעל טנק.

זה עדיין לא אומר שטעיתי.

"ייעוד קרבי" עולה כמעט על הכל, רוב הזמן.

לא אמרתי תמיד, לא אמרתי כל הזמן.

רוב הזמן.

זה לא חוסר אחריות ולא בטיח. אני מצטער, אבל זו בעיה של הצבא שעשו לו צו ראשון כזה מאוחר, והוא פספס את המיונים ככל הנראה.

פורסם

זה חוסר אחריות לתת עצה כזו, זו הייתה כוונתי.

הוא צריך להתחיל לפעול ותהליכים ומה שלא יהיה, "לשבת ולחכות" לזימונים לדברים כאלו ואחרים - מירב הסיכויים שינחית אותו בשיזפון.

פורסם

היו 2 אפשרויות - או שהוא עולה לי"ב ואז העצה שלי נכונה, או שהוא מסיים י"ב ואז זה לא רלוונטי כי בין כה וכה נגמר סבב המיונים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים