עבור לתוכן

פרויקט גאמ"א

Featured Replies

פורסם

אוקיי, אם יש לך מידע כ"כ מקיף "from the inside" אני לא באמת הולך להתווכח איתך על זה - כי לי אין כ"כ הרבה מידע פנימי על הנושא.

מה שכתבתי תקף ב167% לגבי ממר"מ ורוב התפקידים העורפיים, אם אתה אומר שזה לא תקף לגבי גאמא, שחקים תלפיות (שחקים ותלפיות אני יודע בוודאות שזה לא תקף, ולכן גם לא ציינתי את זה) אז אני נאלץ להסכים איתך מתוך חוסר ידע פנימי שלי בנושא.

אחלה :)

לגבי ממר"מ(או יותר נכון קורס תוכניתן בבסמ"ח) זה לגמרי נכון. למען האמת בכל מחזור יש בדיוק תקן אחד לאדם עם פרופיל גבוה :) ואליו בד"כ מגיעים בקומבינות רציניות מאוד.

לגבי גאמ"א - מאה אחוז כמו שחקים.

• תגובות 81
  • צפיות 16k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מה עם חבצלות ?

אני ממש בשוק ממה שאתה מספר לי. כשאני התגייסתי , היה לי קב"א 53 או 54 לא זוכר ופרופיל 97. לא משנה מה עשיתי לא נתנו להתגייס לחמן אלא רק לחמן קרבי לשם הגעתי בסוף.

כנראה שינו גישה ב 6 השנים האחרונות (וזה טוב, כי חבר שלי שהתקדם היום בתפקידי אבטחת מידע ליועץ אבטחה בכיר יצא מצה"ל לאחר שבשבוע החיול הראשון שלחו אותו להיות טכנאי קשר... שתבין, הבן אדם פירק PERL ו FREEBSD כמו כלום כבר בגיל 15 איתי בחדר בפנימייה.

פורסם

אלכס, אני עדיין מחזיק בדעתי שמדובר יחסית במיעוט.

אני כמעט בטוח גם שאם נגיד יש שני מועמדים לגאמא, שניהם עם קב"א ודפ"ר מקסימליים - ואחד מהם בעל פרופיל עורפי והשני בעל פרופיל קרבי - תינתן עדיפות לבחור עם הפרופיל העורפי והקרבי יישלח לתפקידים קרביים למינהם.

מה שעוד יכול להיות, שהתוכניות האלו, מטבען האקסקלוסיבי והאיכותי - עושות מעין sweep taking של הכמה עשרות מועמדים הראשונים המופיעים להם במחשב ומתוכם עושים את תהליך המיון.

ואז כל השאר כביכול "נופלים בין הכיסאות", כמו במקרה שלך, שלי ושל המון חברים שלי שהפרופיל הקרבי כביכול שלהם מנע מהם אפילו להיות "חותך עוגות" בקרייה.

או כמו שאמרת שהקצין מיון אמר לך "עם הפרופיל שלך אני חייב לשלוח אותך לתפקיד קרבי".

פורסם

מה עם חבצלות ?

אני ממש בשוק ממה שאתה מספר לי. כשאני התגייסתי , היה לי קב"א 53 או 54 לא זוכר ופרופיל 97. לא משנה מה עשיתי לא נתנו להתגייס לחמן אלא רק לחמן קרבי לשם הגעתי בסוף.

כנראה שינו גישה ב 6 השנים האחרונות (וזה טוב, כי חבר שלי שהתקדם היום בתפקידי אבטחת מידע ליועץ אבטחה בכיר יצא מצה"ל לאחר שבשבוע החיול הראשון שלחו אותו להיות טכנאי קשר... שתבין, הבן אדם פירק PERL ו FREEBSD כמו כלום כבר בגיל 15 איתי בחדר בפנימייה.

אין בעיה עם חבצלות. פתוח לכל פרופיל.

אגב, אלכס, אני לא יכול להגיב לך בפרטי, משום מה זה לא נותן לי לשלוח הודעות פרטיות

פורסם

תגיב 5 תגובות בפורומים האחרים שתיספרנה לך 5 הודעות במונה כמו אצל כולם מתחת לשם. בפורום כללי ואקטואליה לא נספרות הודעות שלא יהיה SPAM.

לך תעזור ל5 אנשים ותוכל להגיב :)

פורסם

זה חוק מוזר דרך אגב.

פורסם

זה למניעת MASS PM של בוטים

----------------------------------

לסיכום!

האם יש עדיין אפשרות שאני לא אהיה טנקיסט?

פורסם

לסיכום!

בטח שיש סיכוי.

וחשוב לי מאוד להדגיש - מכיון שהפורום הזה עוסק בעיקר בחומרה ופחות בתכנות - חשוב לי להדגיש שיש מסלול שלם בגאמא שמתעסק רק ברשתות! ואפשר להגיע אליו ללא ידע בתכנות כלל....

אז לא לוותר, ללכת להבחן!

פורסם

לסיכום!

אתה מיועד להתגייס במחזור גיוס הקרוב של יוני-אפריל (שכבר התחיל), למחזור גיוס זה כבר אין יותר מיונים לחמ"ן בכלל ולגאמא בפרט. המיונים שנערכים בימים אלו (שלב השאלון באינטרנט לפי ת'רדים שרצים בפורומים) הם למחזור גיוס הבא = ילדים שעולים לי"ב. כנראה שאתה הולך לקרבי, ככה זה. יש בפניך שתי אפשרויות אם חשקה נפשך בג'וב כזה או אחר: הראשונה היא להוריד פרופיל, מה שלא יעזור לך יותר מדי מכיוון שהמיונים הקדם-צבאיים לגיוס מרץ מתחילים עכשיו, עד שהבירוקרטיה תעשה את שלה אתה כבר תפספס את המיונים ותתגייס לכלל צהלי. השנייה היא לדחות גיוס בדרך-לא דרך למחזור גיוס הבא - משמע תתגייס במקרה הטוב ביותר ביוני-יולי '10, ואז אולי תוכל להתמיין לחמ"ן, או למסלולים עם מיון קדם צבאי אחר (תכניתן לדוגמה) במידה ויהיה לך פרופיל עורפי. אני חייב לציין שהסיכוי שלך לרדת מחזור גיוס שואף ל-0 וכדאי שתתכונן נפשית לשירות קרבי.

פורסם

לא דפק כלום ושום דבר, פשוט יש לו פרופיל קרבי.

פעם הדוקטרינה הרווחת בצה"ל הייתה ש"מודיעין מעל הכל" ולכן היו שם גם המון "קרביים", היום הדוקטרינה הרווחת היא "קרבי מעל הכל"(אחד השינויים שגבי אשכנזי הכניס).

כמו שאמרתי, לא דפקת כלום ושום דבר בראיון האישי והנתונים האישיים שלך מצביעים על כך.

בקשר לאנשים עם פרופיל קרבי בגאמא, יכולות להיות לכך מספר סיבות:

א. בעיות ת"ש המונעות שירות קרבי

ב. בעיות "נפשיות" המונעות שירות קרבי(סעיפי קשיי הסתגלות[קה"ס] למינהם

ג. בן יחיד(הסיבה הנפוצה ביותר, למרות שאפשר להכניס את זה לקטגוריה של "בעיות ת"ש")

ד. מקרים מיוחדים אחושרמוטה

בקשר לד' - יש אנשים שאין להם שום ת"ש, שום סעיפי קה"ס למינהם והם בנים למשפחה בעלת 7 אחים ואחיות - עם פרופיל קרבי ובכל זאת הם בתפקידים עורפיים.

איך? לא ברור.

אבל שתבין שזה מעט מעט מאוד, פחות מאחוז.

רוב החבר'ה בעלי הפרופיל הקרבי בתפקידים העורפיים(ולדוגמא ניתן את גאמא או ממר"ם) שם בגלל שהם בנים יחידים.

אתה כנראה גם לא תקבל שום "זימון מסכן".

אם אתה לא מעוניין בשירות קרבי וחושב שלא תוכל לעמוד בו פיזית/נפשית, אני מציע לך ליצור קשר באופן מיידי עם לשכת הגיוס ולברר עניינים.

טרם הגיוס שלך יהיה לך הרבה יותר קל לעשות תהליכים כאלו.

בזמן השירות זה קשה מאוד עד בלתי אפשרי ורק יגרום לך לסבל רב(כמו מה שקורה אצלי כרגע, פרופיל 72 - הייתי בשריון, הוציאו אותי על רפואי ושכחו להוריד לי פרופיל ועכשיו אני מכונאי, תפקיד שגם אותו אני לא מסוגל רפואית לבצע).

בהצלחה.

די כבר לחרטט, עם פרופיל 97 בלי אף אחת מהבעיות הללו קיבלתי בשנה החולפת זימונים למיונים בהמון יחידות, הרוב במודיעין (כולל השלב האחרון של אחד המסלולים בגאמא), ואני לא מקרה מיוחד, יש לי הרבה חברים שיכולים להעיד על אותו דבר

פורסם

לסיכום!

אם אתה מסוגל פיזית לשירות קרבי בשריון, בתור מישהו שהיה שם שבועיים(ויצאתי עקב כך שאני באמת לא עומד בזה פיזית/רפואית) - אין לך ממה לחשוש, זה כיף חיים. זה אנשים מעולים.

זה לא הסטיגמה של שריון של פעם.

רוב החבר'ה שם הם ביינישים מקסימים, התנאים בשיזפון יחסית לא רעים. חוץ מהאוכל והחום והמרחק.

נבנו מגורים חדשים לטירונים, 8-9 מיטות בחדר, שירותים ומקלחות מצוחצחים כמו בטיול שנתי בבית ספר, שקע חשמל ומנורה ליד כל מיטה(זה פינוק אדיר בצבא, אל תזלזל בזה), מזגן, בקושי יש יתושים.

שהמ"מ שלי הודיע לי שאני צריך לעלות על א' ולעלות לאוטובוס ושאני לא חוזר, אני מצד אחד מאוד שמחתי כי ידעתי שאני לא עומד בתפקיד הזה פיזית, אבל מצד שני מאוד התבאסתי - וזה היה רק אחרי שבועיים.

שוב - אם אתה יכול, זה ממש סבבה. הרבה יותר טוב מתותחנים או נ"מ.

אם אתה לא יכול, מסיבות כאלו ואחרות(ממש ממש ממש לא שופט אותך), אז תתחיל תהליכים כבר עכשיו ובאגרסיביות, אין שום דרך אחרת ואם התהליכים האלו יימשכו עד תאריך הגיוס אתה תדפק חזק.

אני שלושה וחצי חודשים בצבא, וחוץ מטירונות כל"צ אני בעצם עוד לא עשיתי כלום ושום דבר בשירות שלי ואני תקוע בסבך בירוקרטי רפואי ועכשיו גם נפשי. לא כדאי, לא שווה.

Revertigo - אם היית טורח לקרוא את כל הדיון ולא נעצר בהודעה הזו היית רואה שכבר אמרתי שאני מושך את מה שאני אומר לגבי גאמא.

אני כן עומד על כך שזה נכון לגבי 99% מהתפקידים העורפיים, גם אלו הנחשבים, כדוגמת ממר"ם.

פורסם

Judas - אתה צודק חלקית. להמון תפקידים עורפיים בצבא אי אפשר להגיע עם פרופיל קרבי (חוץ מיוצאי דופן כמו בנים יחידים, בעיות ת"ש, בני משפחות שכולות וכדומה). למרות זאת ישנם תפקידים רבים שאפשר להגיע אליהם גם עם פרופיל קרבי כגון תפקידים מגוונים בחיל המודיעין (מסלולי הערבית למיניהם, פרויקט גאמא, שחקים, אופק) או עתודה.

פורסם

יופי, אתה ממשיך עם הסטטיסטיקות בגרוש שלך. רק מראה כמה אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

TheReaper - אל תדאג, בחודשים הקרובים אתה תקבל הרבה זימונים למיונים, גם לגאמא.

פורסם

Judas - אתה צודק חלקית. להמון תפקידים עורפיים בצבא אי אפשר להגיע עם פרופיל קרבי (חוץ מיוצאי דופן כמו בנים יחידים, בעיות ת"ש, בני משפחות שכולות וכדומה). למרות זאת ישנם תפקידים רבים שאפשר להגיע אליהם גם עם פרופיל קרבי כגון תפקידים מגוונים בחיל המודיעין (מסלולי הערבית למיניהם, פרויקט גאמא, שחקים, אופק) או עתודה.

לא טעיתי בכלום חוץ מהשכיחות.

מסתבר שכמות החבר'ה בעלי הפרופיל הקרבי שאין להם "בעיות אחרות" המונעות מהם שירות קרבי ונמצאים בתפקידים עורפיים גדולה ממש שחשבתי.

יופי, אתה ממשיך עם הסטטיסטיקות בגרוש שלך. רק מראה כמה אתה לא יודע על מה אתה מדבר.

TheReaper - אל תדאג, בחודשים הקרובים אתה תקבל הרבה זימונים למיונים, גם לגאמא.

תשאל כל בחור ובחורה שאי פעם היו בממר"מ, כמה חבר'ה שם הם בעלי פרופיל קרבי ובלי שום הגבלות אחרות על השירות שלהם. יאללה, תשאל.

ותרגיע עם טון הדיבור שלך.

הסיכוי שהוא יקבל בחודשים הקרובים זימונים למיונים די נמוך, אני לא אומר שזה לא קיים - אבל כמו שTHE R.E כבר הסביר, הוא מיועד למחזור הגיוס הקרוב יחסית והוא כבר קיבל מנילה קרבית ומילא אותה(או שאמור למלא אותה בזמן הקרוב).

הוא מיועד קרבי, נקודה.

אין שום דבר בצבא שהוא בטוח ב100%, ולכן אני לא אומר שאין שום סיכוי שהוא יקבל עכשיו עשרות מיונים לעשרות יחידות, אבל מירב הסיכויים הם שהוא מיועד לשירות קרבי בחילות השדה(לא חי"ר).

בדיוק כמו שאני הייתי בזמנו.

בדיוק כמו חבר שלי גם בעל 97 56 90 ששלחו אותו למשטרה צבאית

בדיוק כמו חבר שלי גם בעל 97 55 90 ששלחו אותו להיות מ"כ

אז אני מציע לך להירגע עם הטון שלך.

פורסם

זה כבר common knowledge שממר"מ מקבלים רק פרופיל עורפי או בפרוטקציות.

עם זאת במודיעין\עתודה\תלפיות לא עושים לך פרצוף עקום כשאתה אומר שאתה פרופיל 97, אבל ממה שאמרת השתמע שכן.

מה שכן, אם TheReaper סיים בית ספר (חשבתי שהוא עולה לי"ב), יכול להיות מאוד שהוא פספס את המיונים. זה כבר פאק של הצבא שזימנו אותו מאוחר מדי לצו הראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים