עבור לתוכן

פרויקט גאמ"א

Featured Replies

פורסם

אז אתה לחלוטין "לא מתאים" לגאמ"א כיוון שאתה - "מיועד קרבי".

• תגובות 81
  • צפיות 16k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

כנראה הוא דפק משהו בראיון אישי

פורסם

איך דפקתי משהו בראיון אישי אם

קבא 56 דפר 90

זה דיי דבילי... הרי ידוע שיש אנשים עם פרופיל 97 בגאמא (אפילו דיברו על זה בתראד פה) אז למה 72 שהוא מיועד קרבי (אבל פחות) לא יקבל אפילו זימון מסכן

פורסם

כנראה הוא דפק משהו בראיון אישי

לא דפק כלום ושום דבר, פשוט יש לו פרופיל קרבי.

פעם הדוקטרינה הרווחת בצה"ל הייתה ש"מודיעין מעל הכל" ולכן היו שם גם המון "קרביים", היום הדוקטרינה הרווחת היא "קרבי מעל הכל"(אחד השינויים שגבי אשכנזי הכניס).

איך דפקתי משהו בראיון אישי אם זה דיי דבילי... הרי ידוע שיש אנשים עם פרופיל 97 בגאמא (אפילו דיברו על זה בתראד פה) אז למה 72 שהוא מיועד קרבי (אבל פחות) לא יקבל אפילו זימון מסכן

כמו שאמרתי, לא דפקת כלום ושום דבר בראיון האישי והנתונים האישיים שלך מצביעים על כך.

בקשר לאנשים עם פרופיל קרבי בגאמא, יכולות להיות לכך מספר סיבות:

א. בעיות ת"ש המונעות שירות קרבי

ב. בעיות "נפשיות" המונעות שירות קרבי(סעיפי קשיי הסתגלות[קה"ס] למינהם

ג. בן יחיד(הסיבה הנפוצה ביותר, למרות שאפשר להכניס את זה לקטגוריה של "בעיות ת"ש")

ד. מקרים מיוחדים אחושרמוטה

בקשר לד' - יש אנשים שאין להם שום ת"ש, שום סעיפי קה"ס למינהם והם בנים למשפחה בעלת 7 אחים ואחיות - עם פרופיל קרבי ובכל זאת הם בתפקידים עורפיים.

איך? לא ברור.

אבל שתבין שזה מעט מעט מאוד, פחות מאחוז.

רוב החבר'ה בעלי הפרופיל הקרבי בתפקידים העורפיים(ולדוגמא ניתן את גאמא או ממר"ם) שם בגלל שהם בנים יחידים.

אתה כנראה גם לא תקבל שום "זימון מסכן".

אם אתה לא מעוניין בשירות קרבי וחושב שלא תוכל לעמוד בו פיזית/נפשית, אני מציע לך ליצור קשר באופן מיידי עם לשכת הגיוס ולברר עניינים.

טרם הגיוס שלך יהיה לך הרבה יותר קל לעשות תהליכים כאלו.

בזמן השירות זה קשה מאוד עד בלתי אפשרי ורק יגרום לך לסבל רב(כמו מה שקורה אצלי כרגע, פרופיל 72 - הייתי בשריון, הוציאו אותי על רפואי ושכחו להוריד לי פרופיל ועכשיו אני מכונאי, תפקיד שגם אותו אני לא מסוגל רפואית לבצע).

בהצלחה.

פורסם

מישהו יודע לגבי מתי מתחילים המיונים של גאמא?

הצו ראשון היה בתחילת ינואר ומאז לא קיבלתי זמון לכלום... אני דיי בטוח שאני מתאים (קבא 56 דפר 90 פרופיל 72)

הקבא והדפר הם לא אמורים להיות סודיים? (=לא מספרים לחיילים)
פורסם

בעיקרון קיבלתי זימון אבל לא הייתי בו.. קיבלתי אותו ממש אחרי הצו ראשון (אני חושב שזה היה תלפיות... או משהו דומה)

הבעיה שלא הלכתי אליו עקב סיבה רפואית לילה לפני ומאז לא קיבלתי שום זימון

אני מנסה להשאר אופטימי ולהזכיר לעצמי שיש עוד 9 חודשים ו"יהיה בסדר" אבל כבר מזמן זה נשבר והתחלתי לשלוח פקסים ליחידת גיוס מודיעין (שלא ענו לי עליהם)

בעיקרון הפרופיל 72 דיי זמני, יש לי בעיה ברגל שכרגע בבדיקה ועד שלא נמצא מה גורם לה אי אפשר להגיד שזו בעיה רפואית... הבעיה היא שאם הפרופיל ישתנה מאוחר מדי נדפקתי בכל מקרה בתפקיד גרוע

החבר של האח של ההוא שמכיר מישהו... ;)

פורסם

החשיבה של "יהיה בסדר" רק תדפוק אותך, שמע לי - צא מנקודת הנחה שאם אתה מגיע עם הפרופיל הנוכחי עד לתאריך הגיוס, אתה נדפק.

עזוב אותך עכשיו תפקיד טוב / לא טוב, אלו שיקולים שאתה לא יכול להרשות לעצמך כרגע.

הפרופיל שלך כרגע דופק אותך ודופק אותך חזק (ושוב, בהנחה שאתה לא מסוגל לשירות קרבי, אחרת - אל תעשה כלום כמובן).

לשלוח פקסים ליחידות איתור זה נחמד ויפה, אבל כיוון שכבר קיבלת מנילה מירב הסיכויים שהעניינים האלו לא יקדמו אותך.

המסלול שצריך להנחות אותך הוא מסלול הפרופיל ולא מסלול התפקיד, כי כרגע אתה מיועד קרבי, נקודה.

שום פקס חביב ונחמד ליחידת איתור מודיעין לא תעזור לך בנושא.

הקב"א והדפ"ר הם נתונים אישיים(לכל חייל במערכת יש אותם) שבניגוד לפרופיל ולסעיפי ליקוי, לחייל לא אמור להיות מידע עליהם.

אממה - הנתונים האלו מופיעים ברוב מחשבי צה"ל וב99% מן המחשבים בלשכת הגיוס ובסיס תל השומר.

וכמו שRepaer אמר - תמיד יש איזה אח של חבר של החברה של הדודה שיכול לבדוק את הנתונים האלו בשבילך.

כל מה שהוא צריך זה מספר אישי/תעודת זהות והוא יכול לומר לך הכל.

בסוף השרשרת חיול שלי היה מישהו שאני מכיר והוא הראה לי את הנתונים האישיים שלי, זה נראה בערך ככה:

פרופיל -

משקל -

גובה -

קב"א -

דפ"ר -

קצונה -

עברית -

אנגלית -

משפט איבחון -

הפרופיל כמובן מכיל את הפרופיל, כך גם המשקל והגובה, אין צורך להרחיב עליהם.

שדה הקב"א מכיל את הקב"א והמקסימום שלו הוא 56(שכחתי מה המינימום, 48 נדמה לי?) שהוא מעין שיקלול של הדפ"ר ושל הראיון אישי עם מאבחן/מאבחנת.

שדה הדפ"ר מכיל את ה"דירוג פסיכוטכני ראשוני", שזה בעצם התוצאה של המבחנים הפסיכוטכניים שעברת בצו ראשון(המבחן הממוחשב), ציון המקסימום הוא 90 כאשר הקפיצות הן של 10(לא זוכר מה המינימום).

שדה הקצונה מכיל את הערכים 0/1/2 כאשר 0 מייצג חוסר תאימות לקצונה(קשה מאוד לצאת לקק"צ עם קצונה 0), 1 מייצג תאימות "רגילה" לקצונה ו-2 מייצג תאימות גבוהה לקצונה. כמובן שבד"כ ערכי דפ"ר וקב"א גבוהים ותאימות רגילה וגבוהה לקצונה באים ביחד.

עברית ואנגלית הם ציונים שנעים בין 1 ל-9 בקפיצות של 1 והם, כשמם כן הם, מייצגים את רמת הידע של המלש"ב/חייל באנגלית או בעברית. הציונים האלו נקבעים בעיקר בעקבות שלב "אימות הנתונים" בצו ראשון ונדמה לי שגם חלק מהדפ"ר הולך לשיקלול זה(אבל אני לא בטוח).

משפט איבחון - משפט קצר שנראה טיפה כמו מעין שיחת טלגרף, מעין סיכום של הרושם שהשארת על המאבחן/מאבחנת פסיכוטכני בשלב הראיון האישי בצו ראשון.

אצלי למשל זה נראה בערך ככה:

"

כריזמטי. מוביל בחברה. נעים אך רציני.

"

וואי, אני ממש מרגיש כמו "קו ייעוץ למתגייס" ><

פורסם

אז הפתרון היחידי הוא פטיש לברך? נהדר

פורסם

ריפר, הבריאות האישית שלך שווה יותר מכל העניין עם הצבא...

פורסם
ציונים האלו נקבעים בעיקר בעקבות שלב "אימות הנתונים" בצו ראשון ונדמה לי שגם חלק מהדפ"ר הולך לשיקלול זה(אבל אני לא בטוח).

לא ממש הבנתי מה רצית להגיד פה,

אבל אני יכול להגיד לך שהדפ"ר הינו ציון דפוס פסיכוטכני ראשוני והוא המבחנים הפסיכוטכניים שעושים במחשב בלבד.

ציון הקב"א נקבע על ידי צד"כ, דפ"ר, מתאם עברית, ריאיון ועוד שאני לא זוכר כנראה.

פורסם

ריפר, הבריאות האישית שלך שווה יותר מכל העניין עם הצבא...

שטויות במיץ.

פורסם

לא דפק כלום ושום דבר, פשוט יש לו פרופיל קרבי.

פעם הדוקטרינה הרווחת בצה"ל הייתה ש"מודיעין מעל הכל" ולכן היו שם גם המון "קרביים", היום הדוקטרינה הרווחת היא "קרבי מעל הכל"(אחד השינויים שגבי אשכנזי הכניס).

כמו שאמרתי, לא דפקת כלום ושום דבר בראיון האישי והנתונים האישיים שלך מצביעים על כך.

בקשר לאנשים עם פרופיל קרבי בגאמא, יכולות להיות לכך מספר סיבות:

א. בעיות ת"ש המונעות שירות קרבי

ב. בעיות "נפשיות" המונעות שירות קרבי(סעיפי קשיי הסתגלות[קה"ס] למינהם

ג. בן יחיד(הסיבה הנפוצה ביותר, למרות שאפשר להכניס את זה לקטגוריה של "בעיות ת"ש")

ד. מקרים מיוחדים אחושרמוטה

בקשר לד' - יש אנשים שאין להם שום ת"ש, שום סעיפי קה"ס למינהם והם בנים למשפחה בעלת 7 אחים ואחיות - עם פרופיל קרבי ובכל זאת הם בתפקידים עורפיים.

איך? לא ברור.

אבל שתבין שזה מעט מעט מאוד, פחות מאחוז.

רוב החבר'ה בעלי הפרופיל הקרבי בתפקידים העורפיים(ולדוגמא ניתן את גאמא או ממר"ם) שם בגלל שהם בנים יחידים.

אתה כנראה גם לא תקבל שום "זימון מסכן".

אם אתה לא מעוניין בשירות קרבי וחושב שלא תוכל לעמוד בו פיזית/נפשית, אני מציע לך ליצור קשר באופן מיידי עם לשכת הגיוס ולברר עניינים.

טרם הגיוס שלך יהיה לך הרבה יותר קל לעשות תהליכים כאלו.

בזמן השירות זה קשה מאוד עד בלתי אפשרי ורק יגרום לך לסבל רב(כמו מה שקורה אצלי כרגע, פרופיל 72 - הייתי בשריון, הוציאו אותי על רפואי ושכחו להוריד לי פרופיל ועכשיו אני מכונאי, תפקיד שגם אותו אני לא מסוגל רפואית לבצע).

בהצלחה.

אני מנסה להבין אם אתה כותב את מה שכתבת פה מטיפשות, מחוסר ידע או סתם מרצון לעשות רע לאנשים.

אני אומר לך שאני התקבלתי למחזור הקרוב של אחד הקורסים הטובים ביותר בגאמ"א(ולדעת רבים הטוב ביותר בו), עם פרופיל 97 לגמרי. בלי בעיות ת"ש, לא בן יחיד, לא כלום! במנילה שלי היה חי"ר, צנחנים, דובדבן, וכל הדברים הכי קרביים שיש. לצלם לך את המכתב קבלה של מודיעין על רקע המנילה שלי? נו באמת.

יחד איתי לקורס הולכים עוד המון אנשים עם פרופיל גבוה ולא בנים יחידים, עם פרופיל גבוה, בריאים כשור.

אולי די להנפיץ שטויות? אתה כותב בבטחון כל כך גדול ועושה מעצמך צחוק.

אתה באמת רוצה להוריד פה תקווה לאנשים? מה קרה? לא התקבלת לגאמא אז אתה מנסה לדפוק אנשים אחרים?

חלאס עם הגישה הילדותית הזאת.

לגבי ממר"ם - שם זה נכון. להגיע לשם אפשר רק עם פרופיל עורפי / לעשות יג'.

לאנשים פה שרוצים להתמיין - אני אומר לכם, הפרופיל לא משנה, תראו שיש לכם ראש על הכתפיים, חשיבה בריאה, ויכולת תכנותית טובה - ותגיעו למסלולים.

גם היום מודיעין מעל הכל מבחינת העדיפות.

וזהו. נקווה שתפסיקו עם השטויות האלה כבר, כי אתם לא מבינים שאנשים אשכרה מאמינים לטמטום שלכם.

פורסם

לא ממש הבנתי מה רצית להגיד פה,

אבל אני יכול להגיד לך שהדפ"ר הינו ציון דפוס פסיכוטכני ראשוני והוא המבחנים הפסיכוטכניים שעושים במחשב בלבד.

ציון הקב"א נקבע על ידי צד"כ, דפ"ר, מתאם עברית, ריאיון ועוד שאני לא זוכר כנראה.

בציונים אלו התכוונתי ל"עברית" ו"אנגלית", הם נקבעים בעיקר בשלב "אימות הנתונים".

הקב"א הוא בעצם המדד ה"חשוב" ביותר למלש"ב/חייל והוא אכן מהווה מעין שיקלול של הכל.

אני מנסה להבין אם אתה כותב את מה שכתבת פה מטיפשות, מחוסר ידע או סתם מרצון לעשות רע לאנשים.

אני אומר לך שאני התקבלתי למחזור הקרוב של אחד הקורסים הטובים ביותר בגאמ"א(ולדעת רבים הטוב ביותר בו), עם פרופיל 97 לגמרי. בלי בעיות ת"ש, לא בן יחיד, לא כלום! במנילה שלי היה חי"ר, צנחנים, דובדבן, וכל הדברים הכי קרביים שיש. לצלם לך את המכתב קבלה של מודיעין על רקע המנילה שלי? נו באמת.

יחד איתי לקורס הולכים עוד המון אנשים עם פרופיל גבוה ולא בנים יחידים, עם פרופיל גבוה, בריאים כשור.

אולי די להנפיץ שטויות? אתה כותב בבטחון כל כך גדול ועושה מעצמך צחוק.

אתה באמת רוצה להוריד פה תקווה לאנשים? מה קרה? לא התקבלת לגאמא אז אתה מנסה לדפוק אנשים אחרים?

חלאס עם הגישה הילדותית הזאת.

לגבי ממר"ם - שם זה נכון. להגיע לשם אפשר רק עם פרופיל עורפי / לעשות יג'.

לאנשים פה שרוצים להתמיין - אני אומר לכם, הפרופיל לא משנה, תראו שיש לכם ראש על הכתפיים, חשיבה בריאה, ויכולת תכנותית טובה - ותגיעו למסלולים.

גם היום מודיעין מעל הכל מבחינת העדיפות.

וזהו. נקווה שתפסיקו עם השטויות האלה כבר, כי אתם לא מבינים שאנשים אשכרה מאמינים לטמטום שלכם.

תרגיע את הטון, אני בטח לא מטומטם ובטח שלא אומר את מה שאני אומר מתוך רוע, אלא מתוך ניסיון וידע.

אם היית יודע לקרוא(נכון שזה נורא להכניס כזה, בקטנה, מהצד ככה - כזה עלבון?) אז היית רואה שכתבתי ש

"בקשר לד' - יש אנשים שאין להם שום ת"ש, שום סעיפי קה"ס למינהם והם בנים למשפחה בעלת 7 אחים ואחיות - עם פרופיל קרבי ובכל זאת הם בתפקידים עורפיים.

איך? לא ברור.

אבל שתבין שזה מעט מעט מאוד, פחות מאחוז."

אני מבין שאתה חלק ממחזור יחסית מיוחד, בו אחוז הקרביים שלא מתאימים לסעיפים א'/ב'/ג' הוא גדול.

זה עדיין ממש לא סותר את מה שאמרתי.

פורסם

בציונים אלו התכוונתי ל"עברית" ו"אנגלית", הם נקבעים בעיקר בשלב "אימות הנתונים".

הקב"א הוא בעצם המדד ה"חשוב" ביותר למלש"ב/חייל והוא אכן מהווה מעין שיקלול של הכל.

תרגיע את הטון, אני בטח לא מטומטם ובטח שלא אומר את מה שאני אומר מתוך רוע, אלא מתוך ניסיון וידע.

אם היית יודע לקרוא(נכון שזה נורא להכניס כזה, בקטנה, מהצד ככה - כזה עלבון?) אז היית רואה שכתבתי ש

"בקשר לד' - יש אנשים שאין להם שום ת"ש, שום סעיפי קה"ס למינהם והם בנים למשפחה בעלת 7 אחים ואחיות - עם פרופיל קרבי ובכל זאת הם בתפקידים עורפיים.

איך? לא ברור.

אבל שתבין שזה מעט מעט מאוד, פחות מאחוז."

אני מבין שאתה חלק ממחזור יחסית מיוחד, בו אחוז הקרביים שלא מתאימים לסעיפים א'/ב'/ג' הוא גדול.

זה עדיין ממש לא סותר את מה שאמרתי.

זה מאוד סותר את מה שאמרת.

מצטער על הטון, אבל אתה קובע פה שטויות בבטחון כל כך מלא, שאנשים עוד יכולים להאמין למה שאתה כותב בטעות.

אני לא חלק ממחזור מיוחד! זה העניין, אני בקשר עם אנשים ממחזור אר"מ הקודם, וגם ממחזור ממ"ס הקודם ועוד כמה קורסים של גאמ"א, ואחוז האנשים עם הפרופיל הקרבי עולה על אחוז האנשים עם הפרופיל העורפי.

לסיכום, לא בוצע שום שינוי ברמת הרמטכ"ל ושום שינוי אחר. למודיעין יש עדיפות חילית בגלל הקושי למצוא כוח אדם מתאים.

אחוז האנשים עם הפרופיל הקרבי עולה בקורסים הנ"ל על אחוז האנשים עם הפרופיל העורפי או משתווה לו. ממש לא אחוז אחד או משהו מונפץ כזה. וזה לא רק לגבי הקורס שלי השנה, זה לגבי כל הקורסים(אני בקשר עם המון אנשים שפגשתי במיונים), וזה לא נכון לגבי המחזור הנוכחי, כי אני בקשר טוב עם אנשים מהמחזורים האחרונים של מס' קורסים. זה סתם שטויות. מי שמתאים מתקבל, הפרופיל לא משחק כאן.

זה נכון גם לגבי שחקים אגב.

פורסם

אוקיי, אם יש לך מידע כ"כ מקיף "from the inside" אני לא באמת הולך להתווכח איתך על זה - כי לי אין כ"כ הרבה מידע פנימי על הנושא.

מה שכתבתי תקף ב167% לגבי ממר"מ ורוב התפקידים העורפיים, אם אתה אומר שזה לא תקף לגבי גאמא, שחקים תלפיות (שחקים ותלפיות אני יודע בוודאות שזה לא תקף, ולכן גם לא ציינתי את זה) אז אני נאלץ להסכים איתך מתוך חוסר ידע פנימי שלי בנושא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים