עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

עשיית מתח עם שבר מאמץ בגב

Featured Replies

פורסם

היי חברה

האם אפשר לעשות מתח כאשר יש שבר מאמץ בגב?

כלומר האם שעושים מתח מאמצים משהו מהגב? אני חושב שזה רק שירי הידיים והכתף אבל אני לא בטוח

תודה מראש

פורסם

אסור בהחלט, למעשה הגב פועל בצורה עקיפה בכל תרגיל גופני (אפילו בחיטוט באף)

ומתח כשגב היד פונה לכיוון הגב עובד בעיקרון על שריר הגב (ניראה לי קוראים להם כנפיים) ובדרך הוא לוקח גם את הביצפסים והחזה...

פורסם

avi2k3 :

:kopfpatsch:

דחוף ! אבל דחוף !!! שמישהו יקנה לך אבקת שכל ויכין לך איזה משקה . אתה במצב רע. תשאר בתוך המחוך ואל תצא.

זה עדיף לך על פריצת דיסק או להיות משותק בכיסא גלגלים.

אם הפחדתי אותך, טוב מאוד !!!

פורסם
  • מחבר

avi2k3 :

:kopfpatsch:

דחוף ! אבל דחוף !!! שמישהו יקנה לך אבקת שכל ויכין לך איזה משקה . אתה במצב רע. תשאר בתוך המחוך ואל תצא.

זה עדיף לך על פריצת דיסק או להיות משותק בכיסא גלגלים.

אם הפחדתי אותך, טוב מאוד !!!

אם לא הבנת,פתחתי פה נושא כדי לראות אם מותר או לא , זה לא שכבר עשיתי 30 סטים כל יום לפני ששאלתי...

אני כבר חצי שנה עם החרא הזה ולא נראה לי שזה הולך לעבור,אני תקוע בבית על המחשב[מה שמכביד על הגב בטוח] והדבר היחידי שאני יכול זה "ללכת"(כיפי אה?) או ללכת לבריכה.

רציתי להירשם לחדר כושר ושהמדריך ידריך אותי לעשות תרגילים שלא קשורים לגב,אתם אומרים שהכל קשור בדרך זו או אחרת אז נדפקתי.

פורסם

אם אתה עושה את התרגיל נכון אז אומנם יש על הגב עומס אבל הוא לא מסוכן, כשתלך לרופא לקחת אישור לחדר כושר תזכיר לו בקשר לשבר המאמץ. השאלה היא אם הוא יאשר...

שבר מאמץ עובר הרבה זמן, היה לחבר שלי שבר מאמץ ברגל והוא היה תקוע איתו 4 שנים עד שבא שבר אמיתי... היום יש לו 5% נכות כי הוא לא יכול לכופף את הרגל במלואה...

פורסם
  • מחבר

אם אתה עושה את התרגיל נכון אז אומנם יש על הגב עומס אבל הוא לא מסוכן, כשתלך לרופא לקחת אישור לחדר כושר תזכיר לו בקשר לשבר המאמץ. השאלה היא אם הוא יאשר...

שבר מאמץ עובר הרבה זמן, היה לחבר שלי שבר מאמץ ברגל והוא היה תקוע איתו 4 שנים עד שבא שבר אמיתי... היום יש לו 5% נכות כי הוא לא יכול לכופף את הרגל במלואה...

חחחח ממש מעודד אתה עם המשפט הסופי שלך :-\

בכל מקרה,אני חצי שנה עם זה ואני באמת מרגיש כמו סוג של נכה אין ספורט אין כלום,בדיוק שהתחלתי לעשות קצת...מה כן כדי לעשות? חוץ למרוח שטויות ולעשות עיסויים? בנתיים אני רק יודע על זה ששחייה מומלצת[כמובן רק סוגים מסוימים,צפרדע אסור ועוד כמה ששכחתי]

פורסם

בריכה זה מעולה. לך על זה. בשחייה ( לא מאומצת ) אתה כמעט ולא מפעיל לחץ או עומס על הגב.

רק בכניסה והיציאה מהבריכה ואת זה אפשר לעשות בזהירות.

תתייעץ עם אורטופד ומומחה לפגיעות אימונים וספורט.

שבר מאמץ בגב יכול לקחת בין 3 ל 12 חודשים לריפוי. תלוי בתזונה שלך ובעומס שאתה מפעיל על הגב.

בכל מקרה, אל תעשה מתח !!! ואם בכל זאת בא לך, תגיד לי לפני שאני אבוא ואתן לך כאפה. ;)

פורסם
  • מחבר

בריכה זה מעולה. לך על זה. בשחייה ( לא מאומצת ) אתה כמעט ולא מפעיל לחץ או עומס על הגב.

רק בכניסה והיציאה מהבריכה ואת זה אפשר לעשות בזהירות.

תתייעץ עם אורטופד ומומחה לפגיעות אימונים וספורט.

שבר מאמץ בגב יכול לקחת בין 3 ל 12 חודשים לריפוי. תלוי בתזונה שלך ובעומס שאתה מפעיל על הגב.

בכל מקרה, אל תעשה מתח !!! ואם בכל זאת בא לך, תגיד לי לפני שאני אבוא ואתן לך כאפה. ;)

הרופא שלי אמר שהשבר יכול גם לא להתאחות אף פעם ורק "להתחבר" ככה שלא בטוח שזה יתרפא,מאיפה אני אמור למצוא אורטופד ומומחה לפגיעות אימונים וספורט , ואם אנחנו כבר מדברים - כמה שבר מאמץ מוריד בפרופיל? ל 82? יותר?

פורסם

הרופא צודק. אם תעשה שטויות העניין לא יסתדר כמו שצריך.

בקשר לפרופיל ... לא יודע ... לא זוכר.

יעוץ אורטופדי

http://www.orthosport.co.il/staff.php

פורסם
  • מחבר

שאלה אחרונה almonime

שכיבות שמיכה אפשרי? כפיפות בטן נראה שיש שימוש בבטן,שכיבות שמיכה קצת פחות

פורסם

שאלה אחרונה almonime

שכיבות שמיכה אפשרי? כפיפות בטן נראה שיש שימוש בבטן,שכיבות שמיכה קצת פחות

גם לא רצוי אתה בכול זואת מפעיל לחץ על הגב בזמן הכפיפות ...

מה שלא תעשה כול פעילות יהיה לך לחץ על הגב השאלה עד כמה ...

רצוי לא לאצמץ את הגב בפעילות פיסית יותר מידי !!..

פורסם

אתה פשוט מושך ממני עקיצות ארסיות בכוח ... :nixweiss: ... בברררררר .

אח'שלי, כל סוגי האימונים, כרגע , הם מחוץ לתחום. צר לי ואני מבין את התיסכול אך זה המצב.

אם היה לך שבר ברגל או ביד, מילא, הרבה פחות נורא. בגב ? נדפקת ואתה לא רוצה לגרום יותר נזק.

שחייה כרגע היא האופצייה הכי בטוחה ( והיחידה ) בשבילך .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.