עבור לתוכן

התלבטות בין קירור לכרטיס לבין קירור למאר&#1494

Featured Replies

פורסם

אהלן :)

הקיץ.. אחח הקיץ.. אני [tt]שונא[/tt] את הקיץ!

"בזכותו" ה4850 שלי עם קירור הסטוק שלו, אשר נמצא בANTEC 300, מת מחום.

במנוחה הטמפ'(עם מאוורר על 45%) מגיעה לכ85 מעלות(!), דבר אשר מביא לקריסה של משחקים מעט כבדים(לא בדקתי לאיזו טמפ' הוא מגיע במאמץ, חבל לי על הלב שלי).

סידור הכבלים באנטק לא רע, יש בו את הפריזר XTREME ועוד 3 מאווררים שהגיעו עם המארז(שמתי על מדיום בגלל החום הכבד).

בחורף כמובן לא היו בעיות.

עכשיו אני מתלבט בין 2-3 מאווררים לבין קירור לכ. מסך+אולי מאוורר צדדי.

אגב, לפי REAL TEMP טמפ' המעבד שלי(E7200) היא בסביבות ה36 במנוחה ובמאמץ הטמפ' נשארת באיזור הבטוח.

אני צריך עזרה לא רק בבחירת המוצר, אלא גם בבחירת החנות(לרשותי כרטיס אשראי :cool2:).

תודה, דניאל.

פורסם

איך מסודרים המאווררים ? וקירור יעודי או העלה של הRPM יעשו את העבודה הכי טוב..

פורסם
  • מחבר

תיקון- עם המארז הגיעו 2 מאווררים: אחד 140 מ"מ שוכן למעלה והשני 120 מ"מ מאחורה.

העלאת RPM לא באה בחשבון- המחשב מאוד קרוב למיטה.

המטרה בקניית הקירור הינה הפחתת הRPM של המאווררים.

אני אשמח אם תספר לי עוד על הקירור היעודי..

דגם+חנות+קושי הרכבה יחסית לכרטיסים אחרים.

antec300-case.jpg

גם על הדלת ישנה אופציה להתקין מאוורר, לא רק בקדימת המארז.

פורסם

נראה לי שהוספת 2 מאווררים שיכניסו אוויר תוריד את הטמפ' של המעבד \אחד מקדימה ואחד על הדלת

וגם יזרוק אוויר על הכרטיס מסך

אם השקט חשוב אז סדרת AF של ARCTIC COOLING יעשו עבודה טובה ובשקט

פורסם
  • מחבר

אני חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאם הכ.מ. פולט כל כך הרבה חום, עדיף לקנות לכרטיס עצמו קירור יותר טוב(ובאותה הזדמנות למרוח שכבה חדשה של משחה טרמית).

יחד עם הורדת הטמפ' של הכרטיס--> תרד הטמפ' של רוב החלקים--> תרד הטמפ' של החדר(נורא קטן)-->תרד הטמפ' שלי..

אז עוד פעם,

אני אשמח אם תספר לי עוד על הקירור היעודי..

דגם+חנות+קושי הרכבה יחסית לכרטיסים אחרים.

פורסם

השאלה היא איך הוא פלט את החום? לתוך המארז\החוצה מאחורה

פורסם

מאוורר בקידמת המארז אני ממליץ לך בלי שום קשר לקירור של הכרטיס מסך..שכן ככה תקבל סירקולציה מינימלית..שתוריד לך מעלות מכובדות..

אחרי שתתקין אותו..תשקול את הוספת הקירור לכרטיס מסך..

פורסם

לא ציינת איזה קירור יש לכרטיס המסך שלך, אבל מן הטמפרטורה הגבוהה, מתבקש שזה קירור REFERENCE. אני הייתי מחליף אותו. או ב:

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=105

שהייתו מוסיף עליו את הTURBO MODULE או מאורר 12CM (כמו אצלי).

או ב:

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=256

גם ישקיט את המערכת וגם יוריד משמעותית מאד את הטמפרטורה של כ.המסך.

פורסם

או את Accelero TWIN TURBO שיהיה מצויין..בכל אופן פותח התרד איזה קירור יש לך בדיוק ? REF ?

פורסם

אני חשבתי על זה והגעתי למסקנה שאם הכ.מ. פולט כל כך הרבה חום, עדיף לקנות לכרטיס עצמו קירור יותר טוב(ובאותה הזדמנות למרוח שכבה חדשה של משחה טרמית).

יחד עם הורדת הטמפ' של הכרטיס--> תרד הטמפ' של רוב החלקים--> תרד הטמפ' של החדר(נורא קטן)-->תרד הטמפ' שלי..

אז עוד פעם,

איפה היית בשיעור פיזיקה?

גוף קירור לא יגרום לחדר שלך להיות פחות קר - בדיוק ההפך - כמובן לא בצורה משמעותית וממש מורגשת אלא רק עקרונית !

הכרטיס מסך פולט תמיד את אותה אנרגיה שגורמת להתחממות - הכרטיס מסך פשוט יוצר את החום במעבד עקב פעילות חשמלית עם זרמים גבוהים (ובהתאם ההספק)האנרגיה מועברת לגוף הקירור - יש גופי קירור עם תפוקה גבוהה שמעבירים במהרה את החום אליהם והלאה אל האויר במארז - ויש כאלה שפחות.

כמובן שהחום יעבור אל אויר המארז שכן יחמם לך את שאר החלקים יותר ומשם אל חדר - משמע יתחמם החדר יותר !

רוצה שיהיה חדר פחות חם יש המצאה מ-ד-ה-י-מ-ה אשר גם אני רכשתי לארחונה לחדרי - מזגן !

מה שכן יותר חשוב לסדר את עניין החימום יתר שלך כי זה תוקע את המחשב.

שים לב שאם שני המאווררים מכניסים אויר - מומלץ בחום רב לשים גם לפחוץת אחד שגם יכניס אויר דבר שבמקרים רבים משפיע משמעותית !

לי אגב יש 6 מאוורים 3 מכניסים 3 מוציאים.

פורסם
  • מחבר

לא ציינת איזה קירור יש לכרטיס המסך שלך, אבל מן הטמפרטורה הגבוהה, מתבקש שזה קירור REFERENCE. אני הייתי מחליף אותו. או ב:

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=105

שהייתו מוסיף עליו את הTURBO MODULE או מאורר 12CM (כמו אצלי).

או ב:

http://www.arctic-cooling.com/catalog/product_info.php?cPath=2_&mID=256

גם ישקיט את המערכת וגם יוריד משמעותית מאד את הטמפרטורה של כ.המסך.

בהחלט REFERENCE(כתבתי קודם סטוק).

"בזכותו" ה4850 שלי עם קירור הסטוק שלו, אשר נמצא בANTEC 300, מת מחום.

איפה היית בשיעור פיזיקה?

גוף קירור לא יגרום לחדר שלך להיות פחות קר - בדיוק ההפך - כמובן לא בצורה משמעותית וממש מורגשת אלא רק עקרונית !

הכרטיס מסך פולט תמיד את אותה אנרגיה שגורמת להתחממות - הכרטיס מסך פשוט יוצר את החום במעבד עקב פעילות חשמלית עם זרמים גבוהים (ובהתאם ההספק)האנרגיה מועברת לגוף הקירור - יש גופי קירור עם תפוקה גבוהה שמעבירים במהרה את החום אליהם והלאה אל האויר במארז - ויש כאלה שפחות.

כמובן שהחום יעבור אל אויר המארז שכן יחמם לך את שאר החלקים יותר ומשם אל חדר - משמע יתחמם החדר יותר !

רוצה שיהיה חדר פחות חם יש המצאה מ-ד-ה-י-מ-ה אשר גם אני רכשתי לארחונה לחדרי - מזגן !

מה שכן יותר חשוב לסדר את עניין החימום יתר שלך כי זה תוקע את המחשב.

שים לב שאם שני המאווררים מכניסים אויר - מומלץ בחום רב לשים גם לפחוץת אחד שגם יכניס אויר דבר שבמקרים רבים משפיע משמעותית !

לי אגב יש 6 מאוורים 3 מכניסים 3 מוציאים.

המאוורר העליון מוציא והאחורי מכניס.

מאוורר בקידמת המארז אני ממליץ לך בלי שום קשר לקירור של הכרטיס מסך..שכן ככה תקבל סירקולציה מינימלית..שתוריד לך מעלות מכובדות..

אחרי שתתקין אותו..תשקול את הוספת הקירור לכרטיס מסך..

אוקיי, אם אפשר, הייתי רוצה לדעת אילו דגמים כדאי לי לרכוש ואיפה(מאוורר וקירור לכ.מ.).

ACCELERO S1, TWIN TURBO, L2 PRO..

אגב, איך אני מחבר לS1 מאווררים? בעזרת אזיקונים?

פורסם

קודם כל תהפוך את האחורי שיוציא אוויר.

זה ממש לא יעיל לשים שני מאווררים שאחד מכניס והשני מוציא צמודים אחד לשני.

אין תזוזת אוויר בשאר המארז.

פורסם
  • מחבר

תודה, רעיון טוב.

אני זז לבצע.

עריכה: ביצעתי. טמפ' הכרטיס ירדה בכמה מעלות. טמפ' המעבד נשארה זהה.

פורסם

ניקית אבק ?

אני במקומך הייתי מוסיף מאוור מקדימה או שניים שיכניסו אוויר.

הייתי מוודא כי יש זרימת אוויר מקצה לקצה , והייתי דואג שהעליון והאחורי יוציאו.

אגב אתה בOC ?

פורסם
  • מחבר

המארז מתוחזק, אין בו אבק. :hat:

אני לא בOC.

אני מתכנן לקנות מאוורר אחד וקירור לכ.מ.

אבל אני צריך לדעת את הדגם ומאיפה כדאי..

נ.ב.

COD4 התחיל להיתקע כשהחום התחיל, היום, אחרי ששיניתי את כיוון האוויר של המאוורר האחורי נכנסתי למשחק והייתי בשוק- המשחק עבד ללא רבב.

אני מאמין שיש קשר בין הדברים.

תודה RALF :yelclap:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים