עבור לתוכן

ספרי עיון מומלצים

Featured Replies

פורסם

לאחר שמאסתי מספרי קריאה - (מד"ב בעיקר)

מומלצים: המקרה המוזר של הכלב, המשחק של אנדר, הצל של אנדר

החלטתי לעבור לקרוא ספרים בסגנון אחר.

לאחר שיטוט באינטרנט תפסו אותי שני ספרים, שעושים רושם טוב - לא רציונאלי ולא במקרה , תורת המשחקים. (אתמול קניתי את שניהם)

איך התרשמתם מהם? לדעתכם הם שווים קריאה?

על איזה ספרים בסגנון אתם יכולים להמליץ?

פורסם

אתה מתכוון לספר "שיחות על תורת המשחקים" של חיים שפירא?

קראתי אותו לא מזמן, ספר מומלץ בהחלט (אני מכיר את חיים שפירא והוא מרצה מעולה). החסרון שלו הוא שהוא נוטה לעבור מנושא לנושא ולא נשאר ממוקד מדי.

פורסם

יש לי את הספר הזה(תורת המשחקים) והוא ספר טוב רק על תתרכז יותר מדי במדברים שלא מעניינים אותך. אני דילגתי קצת על חלק מההסברים אני חושב בעיקר על החלק של הלהיות בלתי צפוי (עם הדוגמאות של הטניס) הבנתי בגדול את הרעיון אבל לאחרונה חזרתי לבדוק את הפרק. יש שם הרבה מאוד דוגמאות טובות שמסבירות את העקרונות של תורת המשחקים.

אני בזמן האחרון חזרתי לספר כדי לקרוא כל מני דברים שכבר קראתי בעבר. בסך הכל ספר מעניין לאנשים שמתעניינים באסטרטגיה ופוליטיקה. הוא עוזר מאוד להבין את מה שקוראים בחדשות ולמה זה קורה.

פורסם

סודות ההצפנה / סיימון סינג

המפץ הגדול / סיימון סינג

הכלכלן הסמוי / טים הרפורד

פרפטום מובילה / רן לוי

המשפט האחרון של פרמה / סיימון סינג

ספרים מצויינים :P

פורסם

רוב הספרים האלו מסבירים עיקרון אחד או שניים על פני עשרות ( אם לא מאות ) של דפים ,

בסוף הספר אתה ( אני ) נשאר עם משפט אחד או שניים של תובנה .

בעקרון אני ממליץ להיכנס לחנות של אופיס דיפו ( כן , כן ) ובדרך כלל יש להם שולחן עם מבצעים על הספרים האלו ( שרובם מסתכמים במשפט של אוייש עלה לי שמונים שח' להבין מה שכבר ידעתי ושכחתי ) אני בדרך כל בוחר ספרים שתופסים את העיניין שלי ( האחרונים , אומנות המילחמה , התנהגות אסרטיבית ומדריך למשתמש במוח ) ולא משלם עליהם כל כך הרבה כלומר קונה אותם במבצע .

פורסם

יש אלוהים? - סטיבן דוקינס (ספוילר - אין).

פורסם

הספרים של ברברה טוכמן - "מצעד האיוולת", "ראי רחוק", "המגדל הגאה", "תותחי אוגוסט"/"אוגוסט 1914" (שני שמות לאותו ספר). כולם מעולים.

פורסם

קראתי פעם ספר חביב בשם "הכובען המטורף ואייזק ניוטון". זה ספר עיון שמספר על כל מיני מחלות נפש שונות.

פורסם

נשמע כמו ספר מתסבך.

פורסם

1984 ועולם חדש מופלא,אחלה ספרים

פורסם

קראתי ואהבתי את "שיחות על תורת המשחקים" והכלכלן הסמוי" שהוזכרו כאן

הרכש משבוע הספר האחרון (טרם יכול להעביר חו"ד):

יש הגיון בחיים (מהכותב של הכלכלן הסמוי)

הברבור השחור

האם שימפנזים חושבים על פרישה

פורסם

מלכוד 22

אם יש גן עדן

פורסם

מלכוד 22

אם יש גן עדן

מה הקשר??

תורת המשחקים מתחיל להיות טרחני לקראת הסוף.

המפץ הגדול מעולה.

שמעתי שגם המשפט האחרון של פרמה שווה קריאה - אבל עדיין לא יצא לי לקרוא.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים