עבור לתוכן

מחשב עריכת וידאו דיגטלי בתוכנת אדיוס+גיימינג 6500 שח +- ללא ציוד הקפי+חוות דעת

Featured Replies

פורסם

1.השימוש המרכזי של המחשב הוא עריכת וידאו עם תוכנת אדיוס והשימוש המשני הוא משחקים (ברזולוציה גבוהה)וכמובן סרטים באיכות hd ואינטרנט .

חשוב לי לציין שאין לי ידע רב בקשר לחומרת מחשבי עריכה ואשמח לקבל הסבר.רצוי הסבר מקיף אם יש סבלנות... לגבי ההרכבים והחלקים החשובים במערכת עריכה

ולצורך העניין ספציפית לגבי מחשב-עריכה שעובד עם תוכנת אדיוס(הבנתי שיש הבדל בין הדרישות של תוכנות העריכה השונות,לכן חובה שיהיה תאימות בין החומרה-תוכנה!)

-אשמח אם מישו יכוין אותי בשאלות כמו:איזה כרטיס מסך יש לבחור?geforce או Quadro וכו'..? כרטיס מסך בייתי או להשקיע במקצועי? כמה מגה בכרטיס מסך?256?512?...כמה ביטים(bit) בכרטיס מסך?128?256? איזה מעבד?12 מגה או מספיק 8?איזה זיכרון לבחור?DDR2?DDR3? וכמה זיכרון?256?512?או יותר...?

2.קיבלתי מפרט בסך 5500 שח(במזומן).אשמח אם תתנו לי עליו חוות דעת מקיפה לאור הדרישות שלי למעלה.כולל כדאיות המחיר.

3.בעיון בפרטי הכרטיס מסך שמתי לב שהזיכרון של הכרטיס(DDR2) שונה מסוג הזיכרון שבמחשב(DDR3).האם נתון זה אמור להפריע ואם זה אומר שהכרטיס מיושן ועלי לשדרגו?

4.במידה והמפרט אכן מתאים לדרישות ,ב1000 שח הנותרים אני צריך המלצה ועזרה במה להשקיע.האם כדאי לי להשקיע בזיכרון מוגדל או בכרטיס מסך טוב יותר?בהעמדת כדאיות השקעה בין הגדלת זיכרון (הגדלה מ 3 ג'יגה ל6 = השקעה של בערך 350 ש"ח )לבין שידרוג כרטיס מסך (מ- nVIDIA QUADRO FX-570 ל- nVIDIA GeForce Quadro FX1700 512MB = השקעה של 1200 ש"ח נוספים) במערכת עריכת וידאו שפועלת עם תוכנת אדיוס, במה כדאי להשקיע כדי שהתוכנה תרוץ באיכות הגבוהה ביותר?

5.דבר נוסף ואחרון,המחשב אמור לשמש אותי לדברים נוספים כמו משחקים ברזולוציה גבוהה,סרטים באיכות hd וכו' מלבד השימוש העיקרי שלו כמחשב עריכה.אשמח לקבל המלצות לכרטיס מסך שיענה על כל הדרישות אבל שלא יבא על חשבון העריכה( שזה השימוש המרכזי בו) עד 2500 שח.

להלן המפרט:

מעבד

Intel Core i7-920 Quad 2.66-GHz x 4 Quad Core + 8 Threads 8MB Cache

קירור מעבד

Low Noise Variable Speeds Advanced CPU Cooler

לוח אם

Intel X58 Express Main Board

קירור גשר צפוני פסיבי

Passive North-Bridge Heatsink - Silent

זיכרון

3GB (1048x3) DDR3 1333MHz (Triple-Channel Compatible)

כרטיס מסך

PNY nVIDIA GeForce Quadro FX1700 512MB

כרטיס קול

8-Channel (7.1) Audio Codec (+Optical)

דיסק קשיח (מערכת)

250-GB 7200-RPM SATA-II +16-MB Buffer (Single Platter)

דיסק קשיח (דגימה ופרויקטים)

500-GB 7200-RPM SATA-II +16-MB Buffer (Single Platter)

צורב

SATA DVD-RW x20 / x48 +/- Dual Layer Compatible

מארז

Low Noise Modded Midi Tower ATX

קירור מארז שקט

120-mm Silent Rear Fan - Low Noise

ממשק FireWire PCI-E

Texas Instruments IEEE 1394A (400) Firewire DV I/O

ממשק USB 10 USB2 Devices (Expandable to 12).

התקן רשת GigaBit Lan 10/100/1000

ספק כוח

Low Noise 500W True Power Supply - 80 Plus Program

תודה מראש.....

פורסם

יש מקום לשיפורים.

הייתי בודק לעומק (לא רק אתרי יצרנים) את אופי השימוש בכרטיס ה-Quadro והאם התוכנות שאתה עובד איתן מרוויחות משהו מהשימוש בכרטיס הנ"ל.

על כל פנים אם אתה מחליט לקחת כרטיס Quadro אתה יכול לשכוח ממשחקים ברזולוציה גבוהה.

ערוך חיפוש מקיף לגבי כל התוכנות שאתה עובד איתן ובעיקר על התוכנה ה"ראשית" שציינת (אדיוס) ובדוק מהן דרישות המינימום\מומלצות.

אם עריכת הוידאו היא לשימוש חובבני בלבד ולא למטרות רווח (עבודה) שקול קניה של מחשב מבוסס Quad ולא Core i7 שכן המערכת יקרה משמעותית ונותנת שיפור ביצועים משמעותי רק למי שזמני העריכה חשובים לו יותר מכל דבר אחר.

פורסם
  • מחבר

1.תודה יותם,הצורך המרכזי במחשב,כמו שאמרתי,הוא לעריכת סרטים.אני עובד בזה על בסיס יומי.והמשחקים הם במקום השני.2.עדיין אני זקוק למענה מפורט יותר על השאלות ששאלתי למעלה(לגבי חוות דעת על המפרט ודרישות החומרה לתוכנת אדיוס 5)אשמח לקבל עזרה מבעל נסיון בתחום לגבי תשובות מפורטות יותר!תודה

פורסם
  • מחבר

"יש מקום לשיפורים"

על איזה שיפורים אתה מתכוון ומדוע?

פורסם

הרעיון הטוב ביותר הוא לגשת לפורום "תוכנה" ולהתייעץ שם לגבי התוכנה הספציפית הנ"ל.

אח"כ יהיה הרבה יותר קל להרכיב מפרט מתאים.

פורסם
  • מחבר

פירסמתי בפורום "תוכנה" לגבי תוכנת אדיוס, אך אין תגובות.משמע אף אחד באמת לא יודע משו עליה....

אשמח לקבל תשובות לשאלותי(למעלה) בכל זאת במידה ומישו יודע מה התאימות חומרה האופטימלית לתוכנה זאת.

פורסם

בתקווה שהנתונים שלקוחים מאתר הבית של החברה נכונים:

http://desktop.grassvalley.com/products/EDIUS/index.php

התוכנה לא דורשת מחשב על כלשהו ומעבד כפול יכול להספיק ללא ספק בהנחה שהעבודה על התוכנה אינה למטרת רווח (עבודה) אלא למטרות חובבניות בלבד.

אני לא רואה גם דרישה לכרטיס Quadro בכלל ולכן אני מציע ככה:

מערכת מבוססת על ה-E6300 החדש

לוח מבוסס P43

קיט של זיכרון בנפח הגדול ביותר שנכנס בתקציב.

כמו שזה נראה התקציב שלך גדול מידי לדרישות התוכנה ושוב כל זה בהנחה שאתה לא עובד עם התוכנה למטרות תעסוקה אלא למטרות חובבניות עד כבדות יחסית.

אם אתה עובד עם התוכנה למטרות רווח וכל שניה חשובה לך כמובן שמערכת מבוססת Core i7 תפיק את המירב אך גם תעלה הרבה יותר.

לכן, את הבחירה באיזו מערכת להשקיע אתה צריך לעשות כתלות באופי השימוש בתוכנה.

אגב, בגלל חוסר בנצ'ים מוחלט אי אפשר לקבוע איפה מעבדי AMD המשולשים עומדים ביחס למעבדי אינטל למרות שבבירור בתוכנות עריכת וידאו מעבדי אינטל עדיפים בדר"כ.

אני עדיין בחיפוש אחרי בנצ'ים של התוכנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים