עבור לתוכן

המלצה על דגם macbook לרכישה בחו"ל - עד 1500 דולר

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני סטודנטית שהחליטה סוף סוף לרכוש macbook (מודעת למחיר הגבוה ביחס לתמורה, אבל נחושה בהחלטתי :-).

השימושים המרכזיים שלי הם כמובן אופיס וגם עריכת תמונות + וידיאו, וכמובן מולטימדיה (סרטים, שירים וכיו'ב)

אשמח לקבל המלצה על דגם macbook עדכני - אלומיניום כן/לא, air או רגיל, אילו תוכנות כדאי להוסיף אם בכלל וכיו'ב.

תודה מראש!

מיקי

פורסם

המחיר גבוהה וגם התמורה מאוד גבוהה ככה שבסופו של דבר זה יכול להיות די משתלם רק חבל שבארץ לוקחים עליהם מחיר כפול ומכופל

הם מתחילים מ 5500שח בערך תגידי מה התקציב המקסימלי שלך ואולי אנשים ידעו על מדובר.

פורסם
  • מחבר

צודק! סליחה על השמטת הפרט החשוב הזה...

התקציב הוא בסביבות ה-1500 דולר, פלוס מינוס כאשר הכוונה היא לרכוש אותו בחו"ל, מכר יביא את זה איתו.

פורסם

המחיר גבוהה וגם התמורה מאוד גבוהה ככה שבסופו של דבר זה יכול להיות די משתלם רק חבל שבארץ לוקחים עליהם מחיר כפול ומכופל

הם מתחילים מ 5500שח בערך תגידי מה התקציב המקסימלי שלך ואולי אנשים ידעו על מדובר.

איזה תמורה בדיוק...?

פורסם

מיקי, ברוכה הבאה לפורום. :hi:

תערכי בבקשה את כותרת הדיון ותוסיפי לשם את התקציב וכן תצייני שהמחשב מיועד לרכישה בחו"ל.

לאחרים,

אל תהפכו את האשכול הזה לעוד ויכוח על MAC ואיזו תמורה הם נותנים או לא נותנים. אני כבר מודיע שאני מוכן ומזומן לחלק אזהרות על ספאם ולמחוק הודעות אם צריך. :nono:

ונחזור למיקי,

אם נצא מנקודת הנחה שהחלטת סופית ללכת על Macbook, תהיינה הסיבות אשר תהיינה, הייתי אומר שללא ספק, הגרסה האחרונה - Macbook Pro 13" הוא המועדף מבין כולם.

יש כמה ביקורות טובות שאפשר לקרוא ברשת, ונראה שהתייחסו בדגם זה למספר חסרונות שהיו בגרסאות קודמות, וכעת יש לו חיבוריות משופרת, וזמן סוללה ארוך באמת (ולא רק מוצהר). הוא עשוי מאלומיניום מה שמוסיף למראה ולחוזק, ומהווה פשרה טובה מבחינת גודל/משקל (ה-15.4" קצת גדול מידי וה-Air זה פשוט צעצוע מסורס שחסרים בו יותר מידי דברים מכדי שאפשר יהיה להשתמש בו באופן רציני).

יש מספר חסרונות של ה-Macbookים באופן כללי שכדאי לתת עליהם את הדעת, אם טרם חשבת עליהם:

* מסך מאוד מבריק, ברמה שיכולה להפריע בצורה רצינית לעבודה שוטפת, במיוחד בתנאי אור שמש או תאורה רב-כיוונית חזקה.

* לא עובד בצורה אופטימלית עם Windows למיניהם. הדרייברים לא מושלמים, וכתוצאה חלק מהפיצ'רים לא זמינים וחיי הסוללה נפגעים. כמו כן המקלדת של כל מחשבי ה-Macbook לא מכילה חלק מהמקשים השימושיים ב-Windows, כמו Home/End/Pgup/Pgdn. הייתי ממליץ לך בחום לב להתכונן לעבודה עם OS-X כחלק מחוויית השימוש ב-Macbook. אם את מתכוונת להשתמש בעיקר ב-Windows, ההמלצה שלי היא פשוט לחפש מחשב אחר שאינו Mac.

ביקורות שהייתי מציע לך לקרוא על ה-Pro 13 החדש:

http://www.laptopmag.com/review/laptops/apple-macbook-pro-13-inch.aspx

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5105

פורסם

היא צריכה לקחת בחשבון כסטודנטית, תאימות לעברית ואופיס במיוחד גרועה.

ניאו/אופן אופיס תמיכה בעברית לקויה עם בעיות תאימות לאופיס של MS.

בעיות אינטרנט באתרים ישראלים, במיוחד באלו שעובדים בתקנים של אקספלורר.

רוב הזמן תצטרך לעבוד על WIN דרך תוכנות VT או בוטקמפ.

פורסם
  • מחבר

אפתח בהתנצלות על הכותרת - זו ההתייעצות הראשונה שלי בפורום :)

תודה רבה על ההתייחסות הרצינית והמהירה, הסתכלתי על המפרט והביקורות וראיתי שזה גם הנייד שנבחר לאחד מ-5 הטובים ביותר ב-Cnet. עם זאת, הנושא של תאימות לאופיס ולאתרים בעברית מעורר אצלי מעט חששות (מאחר ועד כה נתקלתי רק במשתמשים מרוצים) - אקרא על הנושא מעט בפורומים.

שאלה נוספת (במידה ולמישהו יש מושג) - באם אני קונה את המחשב בארה"ב, אני יודעת שיש אחריות בינ"ל לשנה, אולם האם יש דרך לקבל אחריות מורחבת עליו בארץ? האם יש אפשרות לקבל הדרכה/סיוע תפעולי במקום מסוים? (גם אם בתשלום כמובן).

מיקי

פורסם

לגבי האחריות המורחבת , עדיף אם את מתכוונת לרכוש אותה, לקנות עם המחשב עצמו, גם בארץ וגםבחול זה נקרא APPLE CARE ..

והיא תופסת גם בארץ ..

תתכונני לשירות לא משהו ... אני חוויתי שירות קצת לוקה בחסר ..

היה לי מטען למקבוק אייר שהייתי צריך להחליף , וזה דבר פשוט וטריוויאלי שיהיה להם מטען להחלפה במלאי ..

ויבשו אותי יותר משבוע ללא מטען , וזה קצת מבעס

פורסם

לדעתי חריטה לשפה העברית במקלדת מבטלת את האחריות, רצוי שתבדקי את העניין.

בכל מקרה, נסי להעזר באתר הזה:

http://tcast.co.il/shop/

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים