עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

תהיה בנוגע לנהיגה בשכרות

Featured Replies

פורסם

אתמול חשבתי על משהו

נגיד מישהו נוהג שיכור[או שתוי, זה לא משנה, העיקר שהוא לא יעבור את הבדיקה של המשטרה]

ועוצרת אותו ניידת

ובאותו רגע שהוא יוצא מהרכב הוא לוקח בקבוק אלכוהול ומתחיל לשתות.

מה השוטרים יכולים לעשות? הרי הם לא יכולים להוכיח שהוא היה שיכור כשהוא נהג, ומצד שני הוא יכול לטעון שהוא התכוון לשתות ולהרדם ברכב או משהו כזה..

מה קורה במקרה כזה?

הדבר היחיד שעולה לי לראש הוא שיכולים להאשים אותו בשיבוש חקירה או משהו כזה, אבל אני בטוח שהעונש שהוא יקבל במקרה כזה יהיה משמעותית נמוך מאשר בנהיגה בשכרות..

פורסם

איך שרדת עד עכשיו...?

פורסם

או שאתה צעירון או שאתה אהבל ... על אלכוהול בדם שמעת פעם ? :nixweiss:

פורסם

או שאתה צעירון או שאתה אהבל ... על אלכוהול בדם שמעת פעם ? :nixweiss:

בדיוק. יש עוד בדיקות חוץ מזאת של הנשיפה.

פורסם
  • מחבר

אז מה?

אז בבדיקה יראו שיש לו אלכוהול בדם.. הרי הוא שתה אלכוהול.. אבל לא יכולים להוכיח שהוא נהג תחת השפעה של אלכוהול.

:s07:

פורסם

נגיד והא שתה אחרי שעצרו אותו בצד - המשטרה תכריח אותו לעבור בדיקת נשיפה או בדיקת אלכוהול בדם והבדיקה תוכיח שהוא שיכור. הוא יכול לטעון במשפט שהוא שתה אחרי שנעצר אבל חובת ההוכחה במקרה כזה היא עליו ואף שופט שפוי לא יאמין לשטות כזו.

פורסם

למה חובת ההוכחה עליו?

זה כמו שתראה מישהו עם סכין ברחוב, ואז תאשים אותו ברצח ותגיד שחובת ההוחכה עליו... :nixweiss:

פורסם

אז מה?

אז בבדיקה יראו שיש לו אלכוהול בדם.. הרי הוא שתה אלכוהול.. אבל לא יכולים להוכיח שהוא נהג תחת השפעה של אלכוהול.

:s07:

טוב, הוכחת את הנקודה שהעליתי ... אתה אהבל :smile1: אתה צריך לטפל בזה בהקדם האפשרי. קצת דייסת שכל תעזור.

לא בריא להסתובב ככה. אפשר להפגע.

פורסם

למה אהבל? זה לא שלשוטרים יש מעבדה ניידת שהם יכולים לקחת לך דגימת דם.. ועד שתגיע למקום כזה בשעות כאלה... :hat:

פורסם

למה חובת ההוכחה עליו?

זה כמו שתראה מישהו עם סכין ברחוב, ואז תאשים אותו ברצח ותגיד שחובת ההוחכה עליו... :nixweiss:

אני אסביר את עצמי לאט:

1. הנהג נעצר ע"י המשטרה.

2. אחרי שעצר בצד, הנהג לוקח בקבוק אלכוהול ושותה ממנו.

3. המשטרה מבצעת לו בדיקת נשיפה - הבדיקה מוכיחה שהוא שיכור או שלוקחים אותו לתחנה ושם מבצעים בדיקת דם שמוכיחה שהוא שיכור.

4. הנהג טוען שהוא לא היה שיכור לפני ששתה מהבקבוק אך המשטרה טוענת את ההפך וכראיה מביאה את בדיקת השכרות שמראה שהנהג אכן שיכור.

5. הנהג יכול לטעון שהוא שתה אחרי שנעצר אך עליו להוכיח זאת ומכיוון ששוטר/ים יגידו משהו אחר ובדיקת השכרות תספר לכאורה את אותו דבר, הנהג יימצא אשם בבית המשפט ואף שופט לא יאמין לדבריו שהוא שתה רק אחרי שנעצר.

אין שום קשר בין זה לבין מישהו שמסתובב לסכין ברחוב ובנוסף לכך לשוטרים יש זכות לעכב אותך לחקירה אם אתה מסרב לבדיקת נשיפה ובתחנה לבצע לך בדיקת אלכוהול בדם.

פורסם

אוקיי.. אנחנו מדברים פה על מצב היפוטטי, אז נניח ואתה מצלם את זה.. (שזה ממש לא בשמיים, שהיום לכל בן 5 יש מצלמת וידאו בפלא'..)

לשוטר אין מה לעשות. והאמת, אני לא נוהג לבלות בתחנות משטרה, אבל לא נראה לי שיהיה שם מישהו שיעשה לך בדיקת דם ב3 בלילה ???

פורסם

אללה יוסטור ... !!! אתה רציני ?!

אני מקווה לטובתך האישית שאתה לא מאמין במה שאתה כותב וזה רק בשביל הדאחקות בצאת השבת כי אחרת אתה פגע רע.

אתה יכול לבדוק את זה בקלילות ולדווח פה את הממצאים.

היום ערב שבת, חגיגות, מסיבות, לא חסר. שתה כמה שוטים, תצא בחוץ ! כנס לאוטו !! עשה סיבוב !!!

אחרי שתפגוש ניידת, תעשה להם את תרגיל הבקבוק ותחזור ודווח פה מה קרה או לא קרה.

:kopfpatsch:

אני ציני, כן ? שיהיה ברור.

פורסם

השוטרים יאשימו אותו שהוא שתה בזמן שהרכב שלו על הכביש והוא התכוון לנהוג שיכור/התכוון לישון באמצע הכביש

או

השוטרים יאשימו אותו בכך שהוא שתה בזמן מעצר/איזשהו משהו שייתן לו עונש חח

תאמת שזה די מטומטם כי בכל מקרה יקרעו לך תצורה עם זה

פורסם

אוקיי.. אנחנו מדברים פה על מצב היפוטטי, אז נניח ואתה מצלם את זה.. (שזה ממש לא בשמיים, שהיום לכל בן 5 יש מצלמת וידאו בפלא'..)

לשוטר אין מה לעשות. והאמת, אני לא נוהג לבלות בתחנות משטרה, אבל לא נראה לי שיהיה שם מישהו שיעשה לך בדיקת דם ב3 בלילה ???

קודם כל, אתה יכול להוכיח שלפני ששתית את האלכוהול לא היית שיכור?

יותר מזה, אם הבדיקה נעשית בכביש בין עירוני, אתה יודע שאסור לעצור בשוליים אלא אם מדובר במקרה חירום? אז אם אתה לא מואשם בנהיגה בשכרות וטוען שאתה רוצה לישון בצד, אתה עדיין יוצא עם עבירה כזאת או אחרת. בנוסף לזה, האלכוהול בד"כ משפיע למשך כמה וכמה שעות טובות. יש סיכוי לא רע, במיווחד אם תישן באוטו, שתתעורר לפני שהשפעת האלכוהול עברה (בהנחה ושתית יותר מליטר בירה).

פורסם

כל מה שאתם אומרים נכון.. אבל לא רלוונטי.. זה מה שיפה, או לא יפה.. אנחנו חיים בעולם של בירוקרטיות.

א', הם צריכים להוכיח שאתה אשם.. ובגלל זה יש אלפי רוצחים ואנסים שמסתובבים היום חופשי ברחובות למרות שכולם יודעים שהם פושעים.

ב', אתה עצרת בצד כי השוטר אמר לך, ואז דפקת שתייה, לא בנהיגה..

בקיצור, אתם צודקים, אבל עורך דין טוב יכול להוציא אותך מזה עם קצת תחכום.. ולא חסרים מקרים דומים פחות או דומים יותר להתחכמות עם החוק

והתחמקות מעונש.. לצערנו.

אני לא חושב שמישהו פה מכיר מספיק טוב את החוקים והתקנים כדי לקבוע אם פותח הדיון הוא אהבל או לא..

אבל אני בהחלט חושב שיש לו קייס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.