עבור לתוכן

שימוש במחשב טושיבה "ענתיקה"

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

והפעם אתגר (לדעתי לפחות...) - קיבלתי מחשב טושיבה ישן ישן - דגם PORTEGE פנטיום 2, חלונות 98 . תכל'ס בשביל השימושים שלי היא די מספיק - סה"כ אני רוצה לכתוב בוורד ולגלוש באינטרנט הבעיה שכרגע אני לא יודע איך לקשר אותו עם שאר העולם - יש כניסת USB אבל כשאני מכניס DOK הוא לא מכיר אותו וטוען שהוא צריך דרייבר. אין לו כניסה לכבל רשת, יש לו כרטיס מודם 56K של טריקום אבל אני לא יודע מה זה אומר, אני יודע שגלשו בו באינטרנט עד לא מזמן אבל לא יודע איך.

בקיצור אשמח לעצה איך אפשר לחבר אותו לאינטרנט ולDOK תודה רבה ושבת שלום

פורסם

לדעתי מהר מאוד תגלה שכדי לגלוש באינטרנט בצורה מהנה זה כבר לא מספיק. :( האינטרנט נהיה יותר כבד עם השנים, כאשר רוב האתרים היום מריצים סקריפטים מורכבים, מכילים פריימים רבים, פלאש ודברים דומים שמאוד מכבידים על המחשב (אשר מעבר למעבד האיטי כנראה גם לא כולל זיכרון רב במיוחד).

יש לי גם מחשב ישן (K6-II 500MHz) שמותקנת עליו Windows 98SE, והגלישה באינטרנט היא מספקת רק כשמדובר בדפי טקסט פשוטים.

כדי לחבר אליו DOK, צריך את הדרייבר של ה-DOK. רוב ה-DOKים עדיין באים עם דיסק דרייברים למערכות ישנות כמו Win98. אם אין לך, חפש באינטרנט לפי הדגם והיצרן.

אם מדובר ב-Win98 Second Edition, אפשר למצוא דרייבר USB גנרי. התקנתי כזה על אותו מחשב שהזכרתי קודם, וזה עובד יופי (רק שתהליך ההתקנה היה מעצבן, כי הדרייבר לא הותאם לגרסת Hebrew Enabled ועשה כמה צרות שהיה צורך לתקן עם דיסק ההתקנה המקורי של מערכת ההפעלה).

כדי לתהחבר לאינטרנט בצורה מודרנית (לא מודם 56K), צריך אחד משני דברים:

* להתחבר למודם USB (כל המודמים של HOT למשל תומכים גם ב-Ethernet וגם ב-USB). צריך להתקין דרייבר מיוחד ש-HOT מספקים.

* לקנות כרטיס רשת. אני מניח שלמחשב יש סלוט PCMCIA/PCCard. אפשר לרכוש מתאמים רשת לסלוט כזה.

פורסם
  • מחבר

הי, תודה על התשובה, עוד הבהרה אם אפשר - האם כרטיס רשת כמו שאתה מציע יאפשר לי לגלוש באופן אלחוטי או איך אוכל לגלוש איתו באוניברסיטה (יש כבכל רשת באוניברסיטה אבל כאמור אין לי כניסה)? איך אדע אם יש לי את הסלוט המתאים? כמה אמור לעלות כל הסיפור?

יצא קצת הרבה..שוב תודה רבה

פורסם

1. אני לא משוכנע שבתקופה של המחשבים כמו של פותח הת'רד תקן הPCMCIA היה מושלם בגרסתו הנוכחית, שווה לך לקחת אותו לחנות שיסתכלו בדיוק מה יש לך. בנוסף יתכן מאד ולכרטיסים השונים לא תהיה תמיכה לWIN98.

2. כרטיס כזה היה והוא מתאים למחשב שלך יעלה בין 50 (לכרטיס חוטי זול) ל120 לאל חוטי יקר. או חוטי בUSB.

3. בהתחשב בזה שיש היום להשיג NETBOOKS פשוטים מבוססי ATOM של אינטל ב1500 ש"ח חבל להשקיע בענתיקות. מה גם שזה נכון, מחשב פנטיום 2 יציג היום ביצועים מחרידים, אני רואה אנשים באוניברסיטה עם מחשבי PENTIUM 3 מושקעים שהוסיפו להם כרטיסים וזיכרונות וכד'... השקיעו מאות שקלים במחשבים בני 8, ועדיין סובלים מביצועים מחרידים. חבל על ההשקעה.

פורסם

וקח גם בחשבון, שבעוד לכרטיסי רשת רגילים יש סבירות מסוימת לקיום דרייבר ל-WIN98, לכרטיסי רשת אלחוטיים, הסיכוי הזה הוא יותר נמוך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים