עבור לתוכן

אנטיביוטיקה + אלכוהול = רעיון טוב? [לא!]

Featured Replies

פורסם

אל תיקח סיכון ותסתמך על דעות כמו רק כוסית אחת-מה זה יזיק אם לא תשתה פעם אחת? :kopfpatsch:

לעומת זאת אם תשתה וזה באמת מזיק אתה תידפק לגמרי..

• תגובות 35
  • צפיות 10.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

מבחינה כימית, אלכוהול מבטל את השפעת הפניצילין (הוא מאוד דומה לאתר שהפניצילין צריך להקשר אליו)

ולכן אם תשתה אלכוהול בכל תקופת לקיחת הפניצילין (לא משנה אם חצי שעה לפני או אחרי) אתה תבטל את האפקט של הפניצילין...

בריאות!

פורסם
  • מחבר

הבנתי, בכל מקרה הסידור הזה של האלכוהול כמעט 100 אחוז מבוטל ככה שהפניצילין ימשיך לעבוד :)

תודה רבה לכולכם, אם לא עזר עכשיו אז יעזור לפעם אחרת

פורסם

פניצילין לכאבי גרון?

מה זה החרטא הזה?

במקומך הייתי מבקש חוות דעת שנייה בעניין...

בכול אופן, כשלי יש כאבי גרון אני מעביר אותם עם התרופה של סבא... 2~3 שוטים של משהו טוב, סמוחטה ענקית, קצת מגרה- ובבוקר כמו חדש :)

בד"כ לכדורים לוקח איזה חצי שעה לעבור את הקיבה ואז אתה יכול לאכול\ לשתות מה שאתה רוצה- אבל אל תזים כי התרופות בד"כ מחלישות את הגוף והאפקט של האלכוהול (בקטע של הרס כבד, מוח וכו') יכול להיות מוגבר...

לאיזה חוות דעת שנייה תצפה בידיוק? לשתות ולהביא סמוחטה?

ועם איזה ידע אתה אומר שפניצילין לא טוב לכאבי גרון. סביר להניח שאם הוא קיבל אנטיביוטיקה אז יש לו דלקת גרון חיידקית מסטרפטוקוקים. במקרה הזה, הכי טוב להשתמש בפניצילין כי הם גראם חיוביים (רוב הסיכויים שהוא קיבל נגזרת שלה, רפאפן?) .

פורסם

ואני בכלל חושב שפניצילין + אלכוהול = רעיון מעולה!

לערבים

פורסם

עד כמה שידוע לי פניצלין כפניצלין לא מגיע בכדורים או אבקה...

ואחרי שאתה מגרגר ויסקי יווצר לך גוש בגרון גם אם אתה לא חולה (for the record- זה קרה לי כי התחלתי להשתעל באמצע השלוק והמשקה הגיע לקנה הנשימה במקום לושת... לא נעים...) :P

פורסם

נו, ו..?

נראה לך שכל התרופות מגיעות בצורה המקורית שלהן?

פורסם

לקרוא למשהו פניצלין- כשהוא רק כמעט פניצלין זה טעות, ואם רופא עושה את הטעות הזו אז הוא דביל... הייתי יכול לתת לך דוגמא מהמקצוע שלי, אבל זה סתם ישמע פלצני ולא בטוח שתבין....

פורסם

ואחרי שאתה מגרגר ויסקי יווצר לך גוש בגרון גם אם אתה לא חולה (for the record- זה קרה לי כי התחלתי להשתעל באמצע השלוק והמשקה הגיע לקנה הנשימה במקום לושת... לא נעים...) :P

פנצילין V מגיע בכדורים, הוא לא רגיש לחומצה כלורית, מה שכן פנצילין אמיתי הוא נורא יקר, רוב האנטיביוטיקות הם פנצילינים סמיסינטטיים(החומצה נוצרת בצורה טבעית, השרשור שלה לפולימרים נעשה בתנאי מעבדה).

פורסם

מה הקשר לחומצה כלורית? (באמת אין לי מושג ונגמר לי הציניות לבינתיים...)

פורסם

חומצה מלחית סליחה :P חומצה כלורית בקיבה זה לא נעים

פורסם

מלח הוא בהגדרתו הניטרול של חומצה עם בסיס, אז אין דבר כזה חומצה מלחית.

פורסם

בכול אופן, כשלי יש כאבי גרון אני מעביר אותם עם התרופה של סבא... 2~3 שוטים של משהו טוב, סמוחטה ענקית, קצת מגרה- ובבוקר כמו חדש :)

כל כך נכון... יש כאב גרון - 2 שוטים של ערק לפני השינה וקמים כמו חדשים!

פורסם

הוא מתכוון חומצה הידרו כלורית, זה אותו דבר...

פורסם

לא מומלץ לשתות שום סוג של תרופה עם אלכוהול.. כאשר התרופה נכנסת לגוף בצורה אורלית (דרך הוריד אין בעיה) היא עוברת מטבוליזם בכבד ע"י קומפלקס שנקרא P450. באותה צורה גם האלכוהול שנכנס לגוף עובר פירוק בכבד ע"י אותו קומפלקס P450. כעת קיימים מספר אופציות:

1. התרופה תפריע לכבד לפרק את האלכוהול - כידוע אלכוהול הינו רעיל לגוף וכעת הוא נכנס בצורה חופשית - רע מאד.

2. האלכוהול יפריע למטבוליזם של התרופה ואז קיימות שתי אופציות, א. אם התרופה הייתה אמורה להתפרק לצורה הפעילה שלה בכבד, כעת היא לא תפורק ותבוטל השפעתה. ב. אם התרופה הינה כבר בצורה הפעילה שלה אז פחות ממנה תתפרק והגוף יקבל מנת יתר של התרופה.

3. קיימים סוגים מסויימים של אנטיביוטיקות שאם הם לא מפורקות בכבד הן משפיעות על אופן הפירוק של האלכוהול וגורמות לו להתפרק לצורה רעילה אף יותר..

מסכנה? אל תערבב תרופות עם אלכוהול אם הבריאות שלך חשובה לך

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים