עבור לתוכן

Lenovo Thinkpad T400s יצא לשוק

Featured Replies

פורסם

לפני יומיים השיקה לנובו את ה-T400s, שתמונות ומיני-ביקורות עליו דלפו כבר בתחילת החודש.

קישור לשתי הביקורות הכי טובות ומקיפות שמצאתי עד כה:

http://www.notebookreview.com/default.asp?newsID=5097

http://www.thinkpads.com/2009/06/22/review-lenovo-thinkpad-t400s/

בהחלט נראה כמו אחד המחשבים היותר מעניינים שיצאו בשנים האחרונות בסדרת Thinkpad ובכלל. יש לו כמה יתרונות מוחצים וביניהם:

* מסך 14" רחב ברזולוציה גבוהה, ומשקל נמוך של 1.8 קילו! המחשבים היחידים שאני מכיר במשקל נמוך יותר בגודל 14" הם חלק מדגמי Panasonic Toughbook. אפילו מחשבי 13" כמעט תמיד יהיו כבדים יותר.

* קל ודק, אבל ללא התפשרות על ביצועים (מעבד רגיל לכל דבר, לא Low Voltage).

* תומך בתחנת עגינה, מה שלדעתי היה חסרון משמעותי מאוד ל-X300/X301 המפורסמים של לנובו.

* יפיוף! שינוי מרענן אחרי שכל סדרות ה-T וה-R של לנובו החל מה-T/R61 הפכו ללבנות מכוערות עם מסגרות מסך עבות בטירוף ולא סימטריות.

* חיבוריות משופרת לעומת דגמי 14" קודמים של לנובו - יש DisplayPort ואפילו eSATA. ואיכשהו מצאו מקום גם ל-ExpressCard/34 (למרות ש-54 היה עדיף).

* חיי סוללה מצוינים של עד 6 שעות עם סוללת 6 תאים.

לצד זה כמה חסרונות:

* אין אפשרות לכרטיס מסך לא מובנה (חלק מהפשרות הנחוצות בשביל מחשב כל-כך דק). למרות שנאמר שקיימת אפשרות לכרטיס מסך משולב בתחנת העגינה. השאלה האם אותו כרטיס מסך יספק גם ביצועים טובים יותר.

* אין אפשרות לסוללה מורחבת (יותר מ-6 תאים). ה-T400/T500 עדיין יהנו מחיי סוללה ארוכים יותר עם סוללת 9 תאים.

* משתמש בכונן 1.8" ולא 2.5", מה שמייקר את אפשרויות השדרוג ומצמצם את המבחר. למרות שעדיין יש אפשרויות SSD די מהירות וכונני 5400RPM גדולים, בניגוד למצב שהיה לפני מספר שנים כאשר כל כונני 1.8" היו קטנים מאוד ואיטיים (4200RPM).

* מלבד המטען והכונן האופטי, שום אביזר לא תואם לסדרות T/R/W הרגילות! לא הסוללה, לא תחנת העגינה, לא המקלדת. למעשה הוא כל-כך שונה שלדעתי היו צריכים לקרוא לו X400, שכן כל קשר בינו לבין סדרת T הוא מקרי בהחלט, ובקטגוריית המשקל והעובי שלו הוא יותר מזכיר את סדרת X.

למרות כל זה, עבורי לפחות, היתרונות מאפילים על החסרונות, ולמעשה הופכים את ה-X400T400s ל-Thinkpad הראשון מאז T60 שממש נראה לי מגניב. המחיר כמובן הולך להיות בשמיים, אבל זה מה יש. :)

פורסם

שבוע הבא אנו אמורים לקבל אחד כזה בעבודה לניסיון, וזה לאחר כל הניסיונות שלי שלנובו יתנו לנו אותו לניסיון עוד לפני ההשקה.

נראה לי אני הולך להחליף את הT61 הבונבון שלי בX400 T400S :)

פורסם

באסה. "נתקעתי" עם T400 רגיל..

פורסם

מאד מרגש. סוף סוף מישהו מציג מתחרה מעניין ל-Panasonic

פורסם

מתחרה לPanasonic? מאיזו בחינה בדיוק?

פורסם

מצטער אבל המחשב הזה אחד המכוערים.

אולי הוא טוב, יפה הוא לא. לטעמי. :cool2:

פורסם

Timeless design.

לא צריך להמציא את הגלגל מחדש. עיצוב שמרני, מופנה כלפי השוק העסקי, אין צורך לעצב "צעצוע" בשביל שירכשו אותו, בניגוד לשאר הניידים. זה ThinkPad.

פורסם

מתחרה לPanasonic? מאיזו בחינה בדיוק?

מהבחינה שעד עכשיו הם היו החברה היחידה שהציעה מחשב ב-14.1" עם כזה משקל.

פורסם

משקל זה אולי הפרמטר היחידי שPanasonic מובילים בו. מבחינת פיצ'רים הם מאחורי כולם...

פורסם
  • מחבר

משקל זה אולי הפרמטר היחידי שPanasonic מובילים בו. מבחינת פיצ'רים הם מאחורי כולם...

לא הייתי אומר חד-משמעית שהם מאחורי כולם, אבל בהחלט, חוץ מהמשקל, אני לא רואה בהם שום "וואו" שאין במחשבים עסקיים אחרים.

חוץ מהדגמים שהם דגמי שטח, ואלה כבר שוקלים טון ונראים כמו מזוודה קטנה שתשרוד גם פיצוץ גרעיני. אבל אלה פונים לקהל יעד שונה לחלוטין.

אבל אם נחזור לנושא, נראה שללנובו בכל זאת הייתה סיבה לקרוא לזה T400S ולא X400. לפי הצהרותיהם, תחנות העגינה החדשות, שלא תומכות כרגע בשום מחשב חוץ מה-T400S, אמורות בעתיד לתמוך בכל סדרת T. וגם ייתכן שייצאו דגמי T500S (למרות שזו בעיקר שמועה, לנובו לא מצהירים כלום). כך שיש מצב שזה יהפוך למיינסטרים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים