עבור לתוכן

הצעה לשרת עד 5 משתמשים

Featured Replies

פורסם

מפרט לשרת ל- 5 משתמשים

מעבד: intel core2Due E7400 2.8G/3M L775/1066

לוח אם: Asus pn7a-Vm L775/1335

זיכרון:DDr2 Pc800 samsung 2GB

דיסק קשיח: hitachi 500GB/7200rpm/16M X2

דיסק אופטי: dvdrw Sata Lg gh22ns40X 22

כ. גרפי: Geforce Nividia 9300

מארז: Marvelle 9hm300 500W

מחיר כולל התקנה וווינדוס: 3,400 ש"ח.

פורסם

מה המטרה של השרת?

רשת ביתי? , אינטרנט?

מה הסבירות שכל חמשת המשתמשים יהיו מחוברים בו זמנית לשרת?

איזה מערכת תרוץ עליו?

מה מספר מערכות שירוצו?

וכו...

קיצר תפרט יותר

פורסם
  • מחבר

שרת לסטודיו לעיצוב בין 3 ל- 5 תחנות שעובדות בו זמנית אבל לא על אותם קבצים

מה לדעתך חשוב ביותר להקפיד בשרת כזה

פורסם

תראה, תפרט כדי שאנשים יבינו, מה הם הדרישות שלך ויוכלו לעזור לך

כדי להכווין אותך:

עיצוב של מה?

באיזה תוכנה מדובר?

האם עבודת העיצוב מתבצע על השרת (העובדים עובדים עם תוכנת שליטה מרחוק מתחנות העבודה שלהם)? או שהקבצים מועברים לתחנות העבודה ושם העבודה מתבצעת?

מה גודל הקבצים?

פורסם
  • מחבר

מדובר בעיצוב גרפי, שימוש בתוכנות ps, Indisign וכו'.

העיצוב מבוצע בתחנות הקצה ורק נשמר על גבי השרת.

גודל הקבצים יכול להיות גם 0.5GB

הקישור בין התחנות לשרת מבוצע באמצעות רשת ביתית של windows.

פורסם

קיצר, אתה סה"כ צריך שרת קבצים.

כל מחשב יעשה את העבודה, הנה מפרט נוח:

מעבד:

[..] AMD ATHLON 64 X2 DUAL CORE 5050e AM2 (2.6GHz) - 45W - BOX ¤333

לוח אם:

[..] GIGABYTE GA-MA74GM-S2H ¤325

דיסק קשיח:

[..] SAMSUNG ECOGREEN F2 500GB 16MB SATA2 5400 RPM - HD502HI ¤275

כמות:2

זיכרון:

[..] ADATA GANIMG 2048MB (2048MBX1) DDR2 800 CL5 ¤149

מארז:

[..] COMPUCASE 6A19-NPS w/o PSU ¤226

ספק כוח:

[..] SEASONIC S12II 330W BRONZE - RETAIL ¤247

מחיר סופי: ¤1830

המפרט הורכב ב - www.IQPC.co.il

פורסם

^^^^^^^^

ובאמת כל דבר מעבר לזה זה בזבוז כסף.

משהו שאחד שכן הייתי משנה זה מחליף להארד דיסק מהר יותר. אם המחשב מחובר ברשת gigabit אז ההארד דיסק שלו יהיה הצוואר בקבוק שיגביל את קצב העברת הקבצים. הייתי משקיע ב7200RPM.

לא ברור לי למה צריך שני הארד דיסקים, אם זה בשביל RAID1 אז אני ממש לא ממליץ. פוגע בביצועים (אלא אם משקיעים כמה מאות שקלים בבקר RAID) ולא מועיל בגרוש במקרה של וירוס, גניבה או מחשב שנפגע קשות משריפה/קצר.

פורסם

המפרט שהציע iakovl נראה לי מוצלח, לעילא ולעילא :xyxthumbs:

ואפשר להניח ששני הכוננים הקשיחים שבו מיועדים דווקא ל-RAID-0 - כלומר לשיפור ביצועי המערכת (והמשמעות היא שהשרת מוכרח להיות מגובה באופן שוטף - כי גם קריסה של אחד משני הכוננים תהפוך את כל המידע שהיה שמור בשניהם ללא-זמין, וייתכן כי אף לאבוד).

מה שכן, במחירים הנוכחיים ניתן וכדאי לשדרג את נפח האיחסון ל-2x1TB לפחות, ורצוי מאד מאד להתקין במערכת לפחות 4GB זיכרון-ראשי לשימוש כמטמון-כוננים (ומכך לשיפור ביצועי תת-מערכת האיחסון).

פורסם

שמעו, אני סה"כ הצעתי את המפרט עם הקשיחים האלו כי בחרתי ללכת על "ירוק"

בכל מצב רגיל. זוג כונני F1 שעובדים בגיבוי קבוע ולא רייד!!!

פורסם

בסדרת ה-F2 קיים גם נפח 1TB (שלדעתי החצי-מלומדת צפוי להיות זמין בארץ בקרוב), וישנם כונני 1TB "ירוקים" גם מתוצרות אחרות - כגון ה-WD WD10EADS, למשל, שמחירו הנו החל מכ-485ש"ח (כלומר, המחיר לכל 1GB בו נמוך יותר לעומת ה-Samsung HD502HI).

ובהנחה שב-"גיבוי קבוע" כוונתך ליצירת שיקוף בין הכוננים ללא הגדרת ושימוש במערך RAID-1, לא נראה לי כרעיון מוצלח במיוחד - מטעמים טכניים.

פורסם

כמו שרובנו יודעים (או שלא) רייד 1 נועד לייצר שרידות למקרה של הרס פיזי של אחד הקשיחים, הוא לא מעניק גיבוי למידע שיכול להימחק

אני מדבר על ביצוע קבוע של גיבוי מסודר כל X שעות בין כונן A ל B... בשביל שיהיה גיבוי שיוכל לשמש במקרה של מחיקה של מידע

ובמקרה החרום שבו נהרס קשיח אחד יש לך במקרה הרע עותק שלו שהוא בן X שעות

פורסם

כפי שרובנו יודעים (או שלא), שכפול מידע לכונן אחר המותקן במערכת איננו מקנה הגנה כנגד אירועים חובלניים - כגון גניבה/שריפה/הצפה/חבלה/הפרעה-חשמלית/וכו', ואע"פ שעשוי להעניק הגנה מסויימת כנגד חבלה במידע (בזדון או בשוגג), איננו מהווה תחליף לגיבוי חוץ-מערכתי מסודר.

RAID-1 לעומת זאת, על אף שלא יקנה הגנה כנגד אף אחד מהאירועים הנ"ל (לרבות הגנה כנגד חבלה במידע), יקנה גיבוי-מקוון ושוטף של כל המידע במערכת - ללא צורך בביצוע הליך נוסף כלשהו (אשר יצריך פיקוח ומעקב שוטפים - למשל כדי לוודא שהגיבוי שנוצר הנו שלם ותקין).

ואעפ"כ, RAID-1 הנו פתרון המומלץ בעיקר למערכות שזמינות תמידית של המידע השמור בהן הינה חיונית במיוחד, כלומר : באותם מקרים שבהם גיבוי לא-מקוון (שוטף, ומסודר) איננו מהווה פתרון הולם. ופה בהחלט ייתכן כי RAID-0 (לשיפור ביצועים בסביבה מרובת-משתמשים) בשילוב עם גיבוי לא-מקוון כאמור יהווה פתרון מספק, ועדיף.

פורסם

המלצה:

קנה הארד דיסק חיצוני 500 ג'יגה, חבר אותו למחשב אחר במשרד וגבה אליו את המידע כל לילה. אני משתמש בתוכנה viceversa בגלל שהיא היחידה שמצאתי שמסוגלת להעתיק קובץ PST של outlook שנמצא בשימוש. אם זה אל חשוב לך יש מלא תוכנות של סנכרון תיקיות.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים