עבור לתוכן

תחנות עצירה בדרך לאילת

Featured Replies

פורסם

שלום אנשים :)

מחר אני ומשפחתי יורדים לאילת לנופש, ומכיוון שזו הפעם הראשונה שאני נוסע לאילת ברכב הפרטי אשמח לדעת באילו מקומות מומלץ לעצור להתרעננות בדרך.

אני נוסע ממרכז הארץ (ראשון לציון) עד לאילת, ואת הדרך עצמה למדתי דרך אתר eMap. אשמח לטיפים לנסיעה הארוכה! ;)

תודה! :D

פורסם

במכתשים, תמנע (למרות שזה קרוב מאוד לאילת, חבל לעצור בדרך - קומו קצת יותר מוקדם באחד הימים וסעו לשם), עובדת, ושאר אתרים שתוכל למצוא פה:

http://www.parks.org.il/BuildaGate5/general2/company_search_tree.php?Cat=123~Card1~~263833401~~&ru=&SiteName=parks&Clt=&Bur=865172303

זה מאוד תלוי איך אתה נוסע, לא חסרות דרכים - יש כאלה שיעדיפו להגיע מהר, ולהגיע כמה שיותר מהר לכביש הערבה, ויש כאלה שיעדיפו לנסוע בדרכים יותר איטיות, אבל לרדת את המכתשים, לעצור בפארקים בדרך וכו'... אני מציע לך לפתוח מפה ולתכנן את הנסיעה, ולא בדרך המהירה ביותר כמו שהאתרים האלה מציעים. הנגב מלא באתרים מדהימים, והדרך המהירה ביותר היא לאו דווקא היפה ביותר :)

פורסם

אני כן חושב שכדי להם לעשות הפסקה אחת מינימום בדרך

אני זוכר שהייתי חיל היה פונדק איפו שהוא בדרך ועצרנו שם להתרענן

אבל מבחינתי לנסוע לאילת זה סיוט -עדיף לזרוק כסף על טיסה הלוך וחזור

הרבה פחות זמן הרבה יותר נוח והרבה פחות מסוכן (הכביש לאילת נחשב מסוכן )

אז שורפים כסף אבל יש יותר זמן לחופשה ובאמת להנות מהחופשה

פורסם

קרירין, כל כביש הוא מסוכן, ונכון שכביש הערבה הוא לא בדויק אופטימלי, אבל אחרי החיבור שלו עם כביש 40 הוא די רחב ולא נורא, במיוחד בשעות היום. יש כל כך הרבה אתרים לעצור בהם בדרך, שלמרות הנוף המדהים שאפשר לראות בטיסה (בהנחה ואין עננים), להיות שם זו חוויה אחרת :)

פורסם

אבל הוא מדבר על אילת לא טיול לנגב

פורסם

כושי 101 :P

פורסם

אבל הוא מדבר על אילת לא טיול לנגב

אבל למה לא אם אפשר לעצור בדרך במקומות שלא מגיעים אליהם כל יום, שפשוט אסור להפסיד?

פורסם

אני דווקא ממליץ לנסוע על כביש 40 עד סופו, ואז להתחבר לכביש 12 לאורך גבול מצרים במקום לכביש הערבה.

הירידה והעליה במכתש רמון הן במהירות איטית, כך גם כ-10-20 ק"מ אחרונים על כביש 12. פרט לכך, ניתן לנסוע בכיף במהירות ממוצעת של כ-120, היא *הרבה* יותר פנויה מכביש הערבה, ומהנה הרבה יותר לנהיגה. כמו כן, החל ממצפה רמון וכמעט עד אילת, ניתן לקלוט ברדיו תחנה ירדנית (spin jordan) המשדרת באנגלית מוזיקה נחמדה, כמעט ללא פרסומות וכמובן ללא "מוזיקה" מזרחית.

פורסם
אבל למה לא אם אפשר לעצור בדרך במקומות שלא מגיעים אליהם כל יום, שפשוט אסור להפסיד?

כי אתה מדבר על טיול ואני חושב שהוא רוצה נופש ולא טיול

פורסם

הבעיה עם נסיעה לאילת היא שהיא ארוכה ועלולים להירדם על ההגה. לכן כדאי לעצור בכל מקרה. אם טיול יכול לעזור בהתרעננות, אז למה לא?

פורסם

לא כזאת ארוכה, 5 שעות, אפשר לעשות תחנה אחת בדרך, אלא אם כן יש גם ילדים קונים שנוסעים אתכם?

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה רבה על התגובות, כולם :)

אני מעוניין להגיע כעיקרון "הכי מהר שאפשר", אבל עדיין מעוניין בנסיעה נוחה בלי לחץ.

בין כביש הערבה למצפה רמון הבנתי שעדיף את כביש הערבה למרות הסיכונים, כי כמו שאמרו מעליי כל כביש הוא מסוכן.

על תחנות עצירה שכוללות טיולים למניהם אני מעדיף לוותר, אבל עדיין צריך למצוא 2-3 מקומות עצירה נוחים ומעניינים, להתרעננות, ארוחות, וכדומה.

בסה"כ אני רוצה להעביר את הנסיעה בכיף כמה שאפשר, ככה שאני מחפש את המקומות הנוחים ביותר ואת הדרך הנוחה ביותר.

יש ילדים שנוסעים אבל לא קטנים, לא צריך לעשות עצירות דחופות או משהו בסגנון.

פורסם

חבל מאוד שאתה מוותר :) בכל מקרה, יטבתה, במצפה רמון לפני המכתש (אם תחליטו לנסוע דרך כביש המכתשים) ובב"ש אפשר לעשות עצירות. אפשר גם לעשות סיבובים יותר גדולים (אולי אפילו להגיע למצדה), אבל זה כבר תלוי בכם. באופן אישי אני מצטרף להמלצה של qwerty1987.

פורסם

אם אתה יורד לאילת,ואתה רוצה לעשות את זה בצורה מהירה אבל לא יותר מידי,אז תיסע כמו שקיבלת כאן המלצות דרך כביש 12 שעוקף את כביש הערבה דרך מצפה רמון,רק קח בחשבון שזה כביש גם מסוכן(ראה תאונת האוטובוסים עם התיירים הרוסים שהייתה שם בנובמבר האחרון)....

ואם אתה בוחר בכל זאת כביש הערבה,אז התרעננות אתה יכול לעשות ביטבתה,שזה משהו כמו 30-40 דק' לפני אילת,תשתה שוקו,תאכל בורקסים שימלאו אותך באנגריה חח וזהו סעו בשלום לאילת ותחזרו בשלום הבייתה לראשון

לגבי פונדק כושי רימון שהוא בקילומטר המאה לאילת-הפונדק נשרף לפני משהו כמו שנה,מאז אני לא יודע אם הוא שופץ....

פורסם

קודם כל ממליץ לצאת בשעה מוקדמת...הנסיעה הרבה יותר קלה ונעימה כשהילדים עדין מנומנמים ואתה עם כוס קפה חזק :-)

דבר שני, לדעתי הרבה הרבה הרבה יותר כייף לנסוע דרך מצפה רמון (יענו כביש 40). יש בדרך הרבה תחנות עצירה, וכמובן כייף לעצור במצפה עצמו. אם אתה מרגיש חינוכי במיוחד, גם בקבר בן גוריון יש אחלה נוף.

לגבי חיבור לכביש 12 או סיום דרך כביש הערבה, החלטה שלך. 12 עוד פעם הרבה יותר מעניינת ויפה (ונטולת משטרה), והירידה לאילת דרך ההרים מאוד מרשימה, מצד שני מוסיפה עוד כמה ק"מ על הדרך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים