עבור לתוכן

מחפש עזרה בהתאמת זכרון ומעבד למחשב SHUTTLE מבוסס G33

Featured Replies

פורסם

http://us.shuttle.com/barebone/Models/sg33g5_pro_spec.html

זה המחשב, אני מזמין אותו מאיביי עוד כמה ימים, באמת שתשתדלו לעזוב שיקולי האם כדאי דווקא SHUTTLE ולמה... כרגע מה שרוצים בבית, מארז קטן ויפה על השולחן ולאחר שהSHUTTLE הקודם הגיע לפני שבוע אין ספק שאני לא חוזר בזמן הקרוב למארזים הגודלים והמגושמים (למרות שמן הסתם אני גם משחק פחות אז הדרישות בהתאם).

בכל אופן... אני לא הכי מעודכן בדקויות האחרונות בעולם החומרה אז אני אצטרך קצת עזרה... הכיוון הוא מעבד מרובע ליבה כי המחשב הוא בעיקר לסרטים/אינטרנט/עריכה וכו' והוא לא מיועד למשחקים, הכרטיס שיהיה בשימוש יהיה זה המובנה ואני מעדיף כרגע את המרובע ליבה שיוכל בעתיד לתת יותר ביצועים בהבדל משמעותי יותר מהכפולים.

בגדול אני פתוח להצעות, גם להצעות לכפולי ליבה אם מישהו פה יחדש לי משהו בנושא... לגבי התקציב אז הוא יהיה די זול, קשה לי לשים את האצבע כמה אבל נגיד בערך 1400ש"ח (אם אפשר בפחות אז עדיף פחות) רק בשביל מעבד וזכרון.

מה שאני כרגע לא מבין האם כדאי ללכת על מעבד שיתן לי FSB של 1333mhz ? ואז איזה זכרון DDR2 יתאים במצב כזה ? האם אני אהיה חייב OC בשביל להגיע ליחס ישיר שיהיה משתלם ? המחשב הזה הוא לא ממש סוס המהרה אבל אני מאמין שזכרון שידוע ככזה שאפשר לדחוף קצת קדימה ולהגיע איתו ליחס ישיר עם הFSB אז זה יהיה סבבה... אבל אם אתם לא ממליצים אז כדאי לשקול בכלל 1333FSB ?

ובמקרה של מעבד שרץ על 1066FSB, איזה זכרון יתאים במקרה הזה ?

אם אפשר קצת סדר בראש אני אשמח, אני עדיין חי בעידן של P4c עם DDR400 ופתאום כל מעבד מגיע לי בעשרות דגמים עם זכרון CACHE שונה וFSB שונה ואני לא מעודכן בשיט :silly:

תודה,

אוהד.

פורסם
  • מחבר

בכל זאת מישהו ???

פורסם

תפרט קצת על "עריכה" בשימושים שלך כי גם E5200 יעשה את הדברים האחרים.

אתה נעול על מערכת "קומפלט" או שאתה לא מתנגד לקנות בחלקים? יתכן שיצא יותר זול ו/או יותר משתלם (אולי באותו מחיר תוכל לקחת לוח עם כרטיס גראפי חזק יותר).

פורסם
  • מחבר

יש לי בבית הארדדיסק של טרה שיושב בצד וגם DVD/CD צורב... אז אין לי ממש צורך בשום רכיב נוסף, הSHUTTLE מגיע עם הספק/לוח אם/מארז/קירור מעבד... וזה סוגר לי את כל הפינות, נשאר לי רק לרכוש מעבד וRAM.

העריכה זה אולי קצת עריכת סרטים/PS... לא משהו פסיכי.

מן הסתם גם המעבד הכי חלש "יספיק" אבל אני רוצה מערכת שתוכל לסחוב גם קצת מעבר למינימום, אף פעם אתה לא יודע איזה כוח עיבוד תצטרך בעתיד... אני כבר יודע את זה מנסיון... גם בלי לשים לב אתרי אינטרנט הופכים כבדים יותר מיום ליום ואם פעם המחשב הכי חזק היה מעיף לך גלישה על טיל אז היום יש לך אתרים שלוקח להם יותר מדקה לעלות גם אחרי פירמוט ועל מחשב נקי ומסודר.

מה שאני לא מבין זה את השיקולים בשילוב הזכרונות השונים והFSB הטבעי של המעבדים השונים... מה הולך עם מה ולמה ?

אני יכול עכשיו סתם לבחור מעבד וזכרון ולסגור את העסקה ואני יודע שהמחשב ירוץ אבל חבל לי סתם לשלב רכיבים שלא יתנו לי את המקסימום...

פורסם

זיכרונות DDR2 הם מאוד זולים כיום ובפרט במהירות 800Mhz שלא תגביל שום מעבד אפילו ב-FSB של 1333Mhz.

אז על זיכרון אין מה לדבר, קח את הכי זול שתמצא.

מבחינת מעבד, אני חושב ש-E6300 יהיה מעולה בשבילך. המעבד הזה ממש לא חלש ובשימושים יומיומיים ספק אם תרגיש הבדל בינו לבין E7300.

פורסם
  • מחבר

לא בדיוק הבנת מה אני מחפש לדעת...

DDR 800 יפעל באיזה יחס על 1333FSB ?

אני מחפש להתאים את המהירות של הזכרון ביחס הנכון למעבד/FSB.

אין טעם לקנות סתם זכרון מהיר שלא ינוצל נכון... מצד שני אם אני יכול לקנות זכרון מתאים לFSB מהיר שינוצל נכון אז למה לא ?

פורסם

אתה יכול לקנות DDR 2 800 בראש שקט. ( שתי מודולים )

הבאס של המעבד ( מהירות העבודה ) הוא 333 כפול 4 כלומר 1333 ( ככה עובדים כל המעבדים מסדרת E ו Q החדשים )

הזיכרון עובד במהירות 400 כפול 2 ( DDR ).

שתי מודולים Dual Channel יתנו לך מהירות אפקטיבית 1600.

עם OC קליל, אתה תעלה את מהירות הבאס ל 400 כפול 4 כלומר 1600 וזה יתן לך יחס של 1:1 בין המעבד לזיכרונות. יחס אופטימלי.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים