עבור לתוכן

מתלבט לגבי כרטיס מסך לעבודה גרפית (MAYA/פוטושופ/איולסטרטור וכו) בתקציב של 1000

Featured Replies

פורסם

קונה מחשב לעבודה בעיקר על תוכנות גרפיות כגון MAYA / פוטושופ / איולסטרטור וכו. המחשב לא ישמש למשחקים כלל, אלא רק לתוכנות הגרפיות ומעט עבודה משרדית.

לגבי רוב מפרט המחשב אני כבר די סגור (אפרט למטה), אולם עדיין מאוד מתלבט לגבי כרטיס המסך ואשמח להמלצות.

זה מפרט המחשב שכרגע אני די סגור עליו:

Intel Core 2 Quad Q8200 (S775) - 2.33GHz 1333MHz 4MB Shared Cache 64bit Box

Gigabyte GA-EP43-DS3L Intel Socket 775 ATX Motherboard

G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12

2x Silent 500GB - SATA-II - 7200RPM - 16MB - Western Digital WD5000AACS

לגבי המארז/ספק, עדיין לא החלטתי ומניח שיושפע מכרטיס המסך בו אבחר.

התקציב שהשארתי לכרטיס המסך הינו כ-1000 ש"ח וכרגע אלא הכרטיסים שבינהם אני מתלבט (אספתי מכל מיני דיונים שראיתי באתר):

Quadro FX570 256MB 128BIT DDR III - Leadtek Professional 3D Card

GAINWARD GTX260 "GOLDEN SAMPLE" 216 SP 896MB DDR3

ASUS 9800GT 512MB GDDR3 - EN9800GT HTDP/512MD3

PALIT HD4850 512MB DDR3 DVI

הבנתי שאם אחרוג פי שניים מהתקציב, גם זו יכולה להיות בחירה טובה(אלא אם כן תגידו שאני פשוט חייב הכרטיס הזה לעבודה, אעדיף לא להוציא כזה סכום עליו):

Quadro FX1700 256MB 256BIT DDR III - Leadtek Professional 3D Card

המון תודות מראש לכל המגיבים !

פורסם

בגדול, GTX260 GS יספק את צרכיך, אני לא בטוח לגבי FX1700 מכיוון שלא נתקלתי בביקורות על הכרטיס או בבנצ'ים באינטרנט, כך שתחכה לתגובות נוספות.

אני אישית בעל הGTX260 GS, ואת הפוטושופ והCINEMA 4D שלי אני מריץ באופן הכי "חלק" שרק אפשר ללא שום בעיות.

פורסם

אני אישית בעל הGTX260 GS, ואת הפוטושופ והCINEMA 4D שלי אני מריץ באופן הכי "חלק" שרק אפשר ללא שום בעיות.

למה רשמת בגרשיים את ה"חלק" זה אומר שזה לא רץ לך?

פוטושופ דורשת בעיקר הרבה זיכרון, גם 9600GT יעשה לו אחלה עבודה..

פורסם

אם אתה מתכוון לעבוד עם MAYA אז באמת מומלץ ללכת על הQUADRO אבל תשים לב שאתה קונה את הדור היותר מיתקדם כלומר QUADRO FX 580

http://www.skypc.co.il/pl_product~PNYFX580~8~0.htm

או אים תוכל להכפיל את הכסף את יש את ה QUADRO FX 1800

http://www.skypc.co.il/pl_product~PNYFX1800~8~0.htm

אני אומר את זה ביגלל שאני לומד 3DS MAX וברגע שאני מתחיל לעבוד על סצנה קצת מורכבת אז הוא מסייף והתוכנה ניסגרת

אז באמת אני מציעה לך לך לחשוב על זה טוב טוב אפילו שהיום הכרטיסי המסך החדשים של הגיימרים לא רעים אבל לא יצא לי להישתמש בהם

מכווה שעזרתי

ודבר נוסף זה בשום פנים ואופן ללכת על כרטיס של ATI כי מימה שהבנתי זה שהדריברים של הכרטיסים שלהם לא יוצאים בשלים ולי למשל יש את הHD4870 ואני בוכה על הרגע שקניתי אותו

פורסם

ה-FX1700 מבוסס ליבה דומה לזאת של ה-8600gts (שהוא בעצמו הרבה יותר חלש מ-GTX260 למשחקים)

בנוסף ה-256mb על הכרטיס המוצע זה לא הרבה.

אבל זאת בעייה להשוות כרטיסי גיימינג עם כרטיס מקצועי. ייעודם שונה. כרטיס גיימינג מקבל אופטימיזציות לרנדור (ביצועים על חשבון פרטים

שאתה לא רואה), מחליף דריברים לעיתים קרובות ובאגים אפשריים, אורך החיים שלו קצר יותר בעולם הגיימינג. כרטיס מקצועי לעומת זאת לא חוסך

בפרטים\איכות, הדריברים שלו נקיים מבאגים \ יציבים ועוברים בדיקות מחמירות (ביחד עם החומרה) ומאושרים לשימוש עם תוכנות מקצועיות.

בנוסף להלן מס' פיצ'רים בלעדיים לכרטיס מקצועי -quadro

- 128-bit color precision

- Unlimited fragment instruction

- Unlimited vertex instruction

- 3D volumetric texture support

- 12 pixels per clock rendering engine

- Hardware accelerated antialiased points and lines

- Hardware OpenGL overlay planes

- Hardware accelerated two-sided lighting

- Hardware accelerated clipping planes

- 3rd generation occlusion culling

- 16 textures per pixel in fragment programs

- Window ID clipping functionality

- Hardware accelerated line stippling

בקצרה, אם אתה עובד על CAD/DCC ברמה מקצועית גבוהה עד בינונית, והפיצ'רים הנ"ל רלוונטים לגביך - כרטיס מקצועי בהחלט עדיף.

אחרת gtx260 יעשה עבודה טובה מספיק ותקבל איתו ביצועים גבוהים יותר בהרבה מקרים (בתוכנות שאתה לא צריך את הפיצ'רים של quadro)

פורסם
  • מחבר

תודה ! באמת תהיתי למה בכל מקום בו דיברו על גרפיקה העלו את השם Quadro לצד כרטיסים יותר חזקים בעליל.

יש לציין שכבר כמעט הייתי סגור על ה-GTX260 עד שקראתי הודעתך ששינתה דעתי לחלוטין.

עכשיו השאלה היא על איזה מכרטיסי ה-Quadro ללכת לדעתך ? האם באמת ארגיש הבדל משמעותי (כזה ששווה כ-1000 ש"ח) בין ה-FX570 ל-FX1700 ? אולי יש לך המלצה על כרטיס אחר מסדרה זו ?

תודה מראש על התשובה (וכמובן תודה לכל שאר המגיבים שטרחו לעזור).

פורסם

לפני שאתה הולך על quadro, חשוב להבין שלא כל תוכנה תהנה מהייתרונות שלו.

דיברת על photoshop ו-illustrator - בשבילם יהיה בזבוז של ממש להביא quadro כי geforce חדיש יעשה

את העבודה מעולה, אפילו יותר מהר לדעתי.

ב-MAYA למשל כן יהיה יתרון ל-quadro. אבל אם אתה לא עושה עבודות 3D מורכבות\מקצועיות, גם ה-geforce יכול להיות מספיק.

לצערי אני לא יכול להמליץ לך בין ה-quadro השונים כי אין לי נסיון מעשי עם כרטיסים מקצועיים :( אבל אפשר לראות השוואות ביצועים שונות ברשת

פורסם
  • מחבר

אוקיי, תודה על חידוד העניין. אכן סביר להניח שהמחשב יעבוד יותר עם photoshop ו-illustrator מאשר עם MAYA.

האם מסכים עם הדעה הרווחת כאן שאם אלך לכיוון הכרטיס ה"לא מיקצועי" אזי ה-GTX260 מספק ?

פורסם

בהחלט, אפילו מעל ומעבר.

פורסם

למה רשמת בגרשיים את ה"חלק" זה אומר שזה לא רץ לך?

פוטושופ דורשת בעיקר הרבה זיכרון, גם 9600GT יעשה לו אחלה עבודה..

רשמתי "חלק" בגרשיים מכיוון שזה מובן שבד"כ משומש למשחקים ולFPS המתקבל בהם, אבל כמובן הכוונה הייתה באמת חלק פשוטו כמשמעו, ללא תקיעה אחת קטנה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים