עבור לתוכן

האם יש אתר שמציג מחירי מכוניות לאחר המס הירוק שיכנס לתוקף באוגוסט?

Featured Replies

פורסם

השאלה בכותרת.

פורסם

אל תצפה לשינוי משמעותי. מס ירוק זו עבודה בעיניים.

פורסם

אל תצפה לשינוי משמעותי. מס ירוק זו עבודה בעיניים.

אם אני לא טועה ישנן מכוניות שהמס המיותר הזה יעלה את מחיריהן ביותר מכ- 30 אלף ש"ח. (?)

פורסם

קיים דיון מעמיק בנושא בפורום רכב. בגדול הממשלה תוריד את המס על הרכבים הקטנים ותעלה את המס על מפלצות פוזה 4X4. עד כאן הכל טוב ויפה. אבל מה הורדה במס פירושה שהיבואן יקנה כל מכונית במחיר נמוך יותר, אבל אין חוק שיכריח אותו למכור את המכונית במחיר זול יותר. מה שיקרה, במילים פשוטות, המחיר על המכוניות הקטנות ישאר זהה, היבואנים ירוויחו יותר כסף על כל מכונית קטנה ובתוספת הרווח יקזזו את ההפסדים על מפלצות פוזה דורסות ילדים בחוף הים. אין מהפכה ירוקה. בלוף אחד גדול.

פורסם

לא נכון

השוק תחרותי מאוד ואם סוזוקי יכולים למכור מכונית חדשה ב-70,000 ש"ח הם יעשו את זה

פורסם

זה לא סוזוקי זה הייבואן, הבעיה בארץ היא שחלק ניכר מהמכוניות שייכות לחברות ליסינג, החברות האלה דוחפות את הייבואנים לייקר את מחיר המכוניות בצורה ניכרת בשביל לעלות את שווי צי הרכב שלהם. כל קשר בין המס החדש(או הירוק הישן) לאיכות הסביבה הוא מקרי בהחלט, תסבירו לי למה מאזדה 3 בנפח 1600 ב2 רמות גימור שונות שההבדל בינהם הוא בלמי דיסק קדמיים והג'אנטים ממגנזיום צריכה לבוא ב2 דרגות מס כביכול? אם כבר המגנזיום מוריד ממשקל הרכב, ובלמי דיסק נשחקים פחות ככה שהמכונית "היקרה" כביכול יותר ידידותית לסביבה.

כל העניין הזה הוא שהצי של חברות הליסינג יהיה שווה יותר כסף, ככה החברה שווה יותר כסף והם מוכרים את המכוניות לאחר שנתיים 3 ביותר כסף, ושאנשים כמוני עכשיו ישלמו 2400 שקל שווי מס על המאזדה במקום 1700...

מצד אחד אוטו זה כיף, מצד שני הרכב שלי הוא לצרכי עבודה לא רק בשביל להגיע למשרד אחרת בכיף הייתי נוסע באוטובוס או משכיר קרוב ונוסע באופניים, עוד 3800 לברוטו ו2000 שקל פחות שווי מס דיי מפצים על זה, לפחות בשנה הראשונה...

שיזדיינו הלוביסטים...

פורסם
  • מחבר

אולי בכל זאת ישנו אתר שכזה?

פורסם

הבעיה שהמס עצמו עדיין לא סופי

במקור מס הקניה עלה ל-92% ועכשיו מתברר שהוא עלה רק ל-90%

לדעתי בסופו של דבר יהנו הרבה מכוניות מהמס הירוק מאחר ולכל יצרן יש סוגים שונים של מנועים.

עד עכשיו ליבואן לא היה איכפת איזה מנוע יגיע אבל לאחר הרפורמה יגיעו המנועים הפחות מזהמים מאחר ויש עליהם הנחות מיסוי.

פורסם

מחיר אוויר נקי - המכוניות יתייקרו

http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3732292,00.html

רק בישראל, נותנים הטבה ואכשהו בסוף המחיר הסופי דווקא מתייקר. מדהים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים