עבור לתוכן
View in the app

A better way to browse. Learn more.

HWzone

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

מישהו יודע להסביר קצת על מכס?

Featured Replies

פורסם

מאיזה סכום לוקחים את זה?

האם זה רק על סוג מסוים של מוצרים?

איך זה הולך אם אני שולח חבילה לחו"ל? גם שם לוקחים בצורה דומה?

תודה לכם.

פורסם

כששולחים לך חבילה, אז אם מחיר החבילה + משלוח גדול מ$50 אתה צריך לשלם מע"מ + מכס. (אם יש)

לעומת זאת, כשאתה מביא משהו לארץ יש מסים רק אם הערך גדול מ$200.

פורסם

זה שמעליי לא ממש הסביר את זה כמו שצריך, הכוונה היא שכשאתה חוזר מחו"ל ומביא איתך משהו אתה תשלם מכס(לא סגור לגבי מע"מ) רק אם השווי גבוה יותר מ200$.

פורסם

אני חושב שמע"מ משלמים בכל מקרה

פורסם

אם נניח מישהו שולח לי מצלמה\לפטופ\משהו דומה ארוז בקופסא, איך המכס בכלל יכול לדעת שמה שבתוך הקופסא דורש מיסוי ?

פורסם

מע"מ תמיד תשלם (במידה ויתפסו אותך במכס או שתצהיר שקניתי מוצר) לגבי מכס זה כבר תלוי בסוג המוצר , יש פריטים שיש להם מכס ויש כאלה שלא.

אם נניח מישהו שולח לי מצלמה\לפטופ\משהו דומה ארוז בקופסא, איך המכס בכלל יכול לדעת שמה שבתוך הקופסא דורש מיסוי ?

מכונת שיקוף(רנטגן)/יפתחו את הקופסא במידה והיא תעורר חשד כלשהו

פורסם

זה לא כלכך מסובך כמו התגובה הקודמת . קודם כל חייבים להכריז על שווי של החבילה ותכולתה (קטגוריה כללית) וזה חייב להיות רשום עליה. אם שום דבר לא מוצהר הם יכולים לפתוח את החבילה ולבדוק אותה . חוץ מזה חבילות כבדות (מעל 2-3 ק"ג ) או גדולות יחסית בדרך כלל נעצרות במכס בכל מקרה. הם לרוב בודקים חבילות גדולות ביתר קפידה כדי לבדוק עם ההצהרה על השווי תואמת את שווי המוצר. לרוב יהיה קשה לקבל פתור על חבילה כבדה/גדולה פיזית כמו מחשב נייד וכו. אם השווי+ מחיר המשלוח מתחת ל50$ מקבלים פתור אחרת משלמים לפחות את המע"מ אם אין מכס .

פורסם
  • מחבר

מה אם אני שולח לחו"ל? איך החוקים שם?

יש לכל מדינה חוקים משלה או משהו כללי יותר?

פורסם

יש חוקים בינלאומיים שעוסקים בחובת הצהרה ועוד מס' תקנות, מעבר לזה כל מדינה פועלת בצורה אחרת.

פורסם
  • מחבר

יש אולי איזה אתר שמרכז את כל הדברים האלה?

תודה

פורסם

אולי במקום ללכת סחור סחור תגיד מה אתה רוצה לשלוח/להזמין ולאן/מאיפה?

פורסם
  • מחבר

רוצה להתחיל למכור\לקנות דברים בebay.

לא יודע מה אמכור בדיוק, אבל נצא מנקודת הנחה שאני יכול לשלוח לכל מדינה בעולם.

לכן, אני שואל על הקטע של המכס אם, אם יכולים לחייב עוד כסף על חבילה שאני שולח לחו"ל.

פורסם

רוצה להתחיל למכור\לקנות דברים בebay.

לא יודע מה אמכור בדיוק, אבל נצא מנקודת הנחה שאני יכול לשלוח לכל מדינה בעולם.

לכן, אני שואל על הקטע של המכס אם, אם יכולים לחייב עוד כסף על חבילה שאני שולח לחו"ל.

שאתה קונה אתה כפוף לחוקי המכס בארץ.

כשמישהו קונה ממך , הוא צריך להבין שהוא תלוי בחוקי המכס אצלו ושהמחיר שאתה נותן לפריט לא כולל מיסים שהוא צריך לשלם.

יש המון מוכרים שמציינים זאת בדפי המוצרים שהם מוכרים ויש כאלה שלא כי זה אמור להיות ברור לכל מי שקונה מחוץ לאותה מדינה.

כשאתה שולח חבילה לחו"ל אתה לא משלם שום תוספת למכס בארץ ולא למכס בכל מדינה שאליה שלחת , הנמען של החבילה ישלם בהתאם לחוקי המכס במדינה בה הוא מתגורר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.