עבור לתוכן

מפעיל מערכות מודיעין אלקטרוני או מפענח תצלומי אוויר?

Featured Replies

פורסם

אם הייתם מתקבלים לשתיהם לאן הייתם הולכים?

פורסם

OMG, אלה בדיוק שני התפקידים שהציעו לי לפני 7 שנים כשאני התגייסתי.

כל הכבוד שהתקבלת

רק - מפעיל מערכות מודיעין אלקטרוני. אנ מנחס שזה מפעיל מוטס ?

איך היו המבחנים? מעניין אם זה השתנה בשנים שעברו מאז.

פורסם

מפעיל מערכות לא מכיר, על פיענוח לא ממליץ

פורסם
  • מחבר

למה לא ממליץ על פענוח?

פורסם

OMG, אלה בדיוק שני התפקידים שהציעו לי לפני 7 שנים כשאני התגייסתי.

כל הכבוד שהתקבלת

רק - מפעיל מערכות מודיעין אלקטרוני. אנ מנחס שזה מפעיל מוטס ?

איך היו המבחנים? מעניין אם זה השתנה בשנים שעברו מאז.

קראתי הודעה שלך שאתה היית מועמד לתפקיד מודא"ל מוטס של חמ"ן.

בעיקרון ידוע לי שהמיונים לתפקיד הזה שונים. בחמ"ן המיונים הם בבית השריון וזה יום מיון אחד.

את המבחנים של חיל האוויר עשיתי (שני ימי מיון) שכוללים מבחנים פסיכוטכנים ומבחן דינור (פחות או יותר מה שעושים בירפ"א א' לטייס, רק שאין מתמטיקה) ועוד מבחן זיכרון צילומי ומבחן קשב וריכוז (שמים לך אוזניות והקריין מבלבל לך את השכל ומפריע לך לפתור שאלות די מעצבנות).

יום המיון השני והאחרון מורכב ממבחן שבודק יכולת זיכרון (מביאים לך מלא דפי מידע על אי דמיוני ואתה לומד את זה כמה שעות) ועוד מבחן של חלוקת קשב והתנהלות תחת לחץ.

אם עשית משהו אחר\נוסף - אשמח לדעת (סתם לידע כללי).

אגב - יש גם גף קרקעי בחיל האוויר (אליו מגיע מי שלא עובר את הבדיקות הרפואיות, אבל זה גם תלוי בצרכי הצבא).[br]פורסם בתאריך: 22.06.2009 בשעה 21:29:26

למה לא ממליץ על פענוח?

כי אתה יכול להגיע לדברים ממש משעממים שם, ולא רק לדברים המעניינים. בסך הכל זה תפקיד טוב ומעניין. קח בחשבון שהרבה יותר קל ליפול מקורס מודא"ל.

פורסם

אכן עשיתי מיונים בבית השיריון לחמ"ן. אותם מבחנים אגב. אני זוכר שהיה דף עם מספרים בטבלה והייתה לך דקה ללמוד את כולם. אח"כ נתנו דף ריק והיית צריך להשלים את המספרים בטבלה הריקה. לא פיקניק.

פורסם

אכן עשיתי מיונים בבית השיריון לחמ"ן. אותם מבחנים אגב. אני זוכר שהיה דף עם מספרים בטבלה והייתה לך דקה ללמוד את כולם. אח"כ נתנו דף ריק והיית צריך להשלים את המספרים בטבלה הריקה. לא פיקניק.

מפענחי תצלומים פגשתי המון ואלו של חמ"ן לא נהנו מזה כי הרוב עסקו בבניית בנק מטרות לחיל האוויר ואם כבר היה מבצע מיוחד אז זה כל מה שהם עשו, מצאו איזה יעד, מסרו מפה לקצין המודיעין של יחידה מיוחדת וזהו, לצת"א הבא. אפילו הכרתי מפענח תצא"ות של כנף מסווגת בחיל האוויר וגם הוא אמר שזה משעמם רצח.

כן, ידוע לי שיש מבחן כזה במודא"ל חמ"ן. אין את זה בחיל האויר. האם יש עוד מבחנים שעושים לתפקיד בחמ"ן?

פורסם

לגבי פיענוח תצלומי אויר ... כדאי לך מאוד לברר מה זה לפני שאתה ניגש (בתור מודיעיני)

עבודה קשה ולא בהכרך מתגמלת לעיניים.

לגבי מפעיל ציוד מודיעיני יש מגוון שלם של מקצועות שיכולים להפנות אותך אליהם לאחר הקורס .

אם היית מעוניין יותר במחשוב נטו, אתה יכול לנסות (יש לך את הנתונים) לנטות לכיוון המחשוב (דבר איתי בפרטי אם בא לך).

בהצלחה שיהיה אחלה גיוס :xyxthumbs:

פורסם

לפי מה שהבנתי מהשמות בלבד יש גם הבדלים ברמת הסיכון. למפענך תצלומי אוויר כנראה יש רמת סיכון אפסית עד לא קיימת. עדיין נשמע כמו עבודה למשוגעים לדבר כמו אשתי שאוהבת לחרוש משחק מציאת עצמים בתמונה של Bigfish .

פורסם

בשניהם אתה יושב במשרד.

תראה את התמונה של הפיענוח תצלומים שהביאו פה, זה לא מה שאתה רומה לעשות 3 שנים

פורסם

בשניהם אתה יושב במשרד.

לא נכון. אם אתה מגיע לגף המוטס בחיל האוויר אתה לא יושב במשרד.

בכל מקרה גם העבודה על הקרקע היא מעניינת בתפקיד הזה.

תראה את התמונה של הפיענוח תצלומים שהביאו פה, זה לא מה שאתה רומה לעשות 3 שנים

בסופו של דבר כמעט כל תפקיד יהפוך למשעמם בגלל השיגרה.

• 3 שנים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה, פשוט אני חייב להגיב לעצמי אחרי שירות של 3 שנים כמפענח תצ"א היה אחלה של שירות!

באמת שבמקרה ראיתי את ההודעה הזו בארכיון, לא זכרתי בכלל ששאלתי את השאלה הזו.. איך שהזמן טס לא ייאמן.

שוב, מצטער על ההקפצה באמת שלא יכלתי לחסוך את זה מעצמי.

פורסם

שטל או חמן?

פורסם

ואי איך הזדקנתי מאז :'(

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים