עבור לתוכן

שדרוג זיכרון - התייעצות לגבי תאימות לזיכרון הישן

Featured Replies

פורסם

חברים שלום,

יש לי (1.8 וולט, רגיל, ללא המהרה)Twinmos 2x512MB 667MHz, על לוח Asrock ConroeXfire שתומך עד 667.

קישור למפרט הלוח: http://www.asrock.com/mb/overview.asp?Model=ConRoeXFire-eSATA2

אני רוצה לקנות G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL5-5-5-15 - F2-6400CL5S-4GBNT

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=4828

או G.SKILL 4096MB (2048MBX2) DDR2 800 CL4-4-4-12 - F2-6400CL4D-4GBPK

http://www.iqpc.co.il/Home/showItemMenu.asp?id=3206

(שניהם במסגרת התקציב).

החנות משכנעת אותי לשלוח להם את המחשב (כי אם אין התאמה, צריך להחזיר להזמין אחר.... ואני גר רחוק), ויש לי בעיה עם זה. אני רוצה להתקין את הזכרון לבד.

אילו בעיות יכולות לקרות, אם אני משלב את הזכרונות הנ"ל בלוח? מה צריך לקנפג בביוס על מנת שיעבדו יחד (אם בכלל)?

ואילו מהנ"ל עדיף לצורכי "שילוב ראוי" ו"חיו בשלום עם שכניהם לתמיד"?

אהיה מעוניין לבצע המהרה קלה, האם יהיה אפשרי? יש כללי אצבע?

השימוש במחשב - עריכת וידאו, משחקים, אבל לרוב - משרדי.

אם יש לכם הערות, סייגים והמלצות אחרות - אשמח.

תודה רבה,

פורסם

קודם כל אתה לא יכול לשלב קיט 4GB עם ה-1GB שכבר יש לך משום שערכת השבבים מאפשרת עד 4GB של זיכרון.

תמיכת הזיכרון ממפרט הלוח:

- Dual Channel DDR2 memory technology

- 4 x DDR2 DIMM slots

- Supports DDRII 667/533 non-ECC, un-buffered memory

- Max. capacity of system memory: 4GB*

איזו מערכת הפעלה זו? XP 32bit?

אם כן אז חבל על 4GB שכן חלק ממנו אינו ינוצל. במקרה שכזה כדאי יהיה לקנות מודול של 2GB בנוסף לשני מודולים של 512MB, בסה"כ יהיו לך 3GB של זיכרון ובו בזמן תוותר על טכנולוגיית Dual Channel אשר בין כה וכה אינה תורמת יותר מידי.

כשאתה אומר אוברקלוק, הכוונה למעבד? אם כן, תפרט קצת בעניין. (עם איזה מעבד, עד לאן תצפה להגיע או עם איזה קירור?)

אם הכוונה לאוברקלוק לזיכרון אז אומר מראש שאוברקלוק שכזה לא יתן לך תוספת ביצועים מורגשת, כיום עושים אוברקלוק לזיכרונות כשהמעבד דורש זאת או כשמשעמם.

כלל האצבע הבסיסי ביותר הוא ביצוע האוברקלוק לאט לאט, שלב אחר שלב. לפרטים נוספים אתה מוזמן לפנות לפורום אוברקלוקינג וקירור.

פורסם
  • מחבר

קודם כל אתה לא יכול לשלב קיט 4GB עם ה-1GB שכבר יש לך משום שערכת השבבים מאפשרת עד 4GB של זיכרון.

תמיכת הזיכרון ממפרט הלוח:

איזו מערכת הפעלה זו? XP 32bit?

אם כן אז חבל על 4GB שכן חלק ממנו אינו ינוצל. במקרה שכזה כדאי יהיה לקנות מודול של 2GB בנוסף לשני מודולים של 512MB, בסה"כ יהיו לך 3GB של זיכרון ובו בזמן תוותר על טכנולוגיית Dual Channel אשר בין כה וכה אינה תורמת יותר מידי.

כשאתה אומר אוברקלוק, הכוונה למעבד? אם כן, תפרט קצת בעניין. (עם איזה מעבד, עד לאן תצפה להגיע או עם איזה קירור?)

אם הכוונה לאוברקלוק לזיכרון אז אומר מראש שאוברקלוק שכזה לא יתן לך תוספת ביצועים מורגשת, כיום עושים אוברקלוק לזיכרונות כשהמעבד דורש זאת או כשמשעמם.

כלל האצבע הבסיסי ביותר הוא ביצוע האוברקלוק לאט לאט, שלב אחר שלב. לפרטים נוספים אתה מוזמן לפנות לפורום אוברקלוקינג וקירור.

אהלן,

תודה רבה.

בררתי מול היצרן. המגבלה הרשומה עם עקב מערכת הפעלה 32 ביט, ולא מגבלת חומרה. כך שניתן לשים יותר מ-4 ג'יגה. טמטום של היצרן בהצהרה.

מתכנן להשתמש ב-64 ביט, ולכן מבחינתי זו הכמות.

כוונתי לבצע אוברקלוק עם המאוורר הסטנדרטי / שדרוג למאורר טוב (לא קירור מים).

לפי מה שאני זוכר, עוד ממה שראיתי בזמנו E6300 - המעבד הזה לא כך Overclockable. אני מתכוון לבצע משהו קטן, עד למקסימום שניתן בעזרת מאוורר.

תודה רבה,

פורסם

אכן שמתי לב לכוכבית (*) ולהערה, אבל זו הערה שרשומה תמיד. באמת מוזר מצד היצרן. :)

לגבי האוברקלוק- זה לא צריך להיות שיקול, הזיכרונות לא יגבילו אותך.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים