עבור לתוכן

שאלון מלש"ב, ה"יחידה", פרופיל, קב"א ועוד...

Featured Replies

פורסם

שלום,

היום קיבלתי שאלון מלש"ב ל"יחידה". חוץ מזה שאני לא יודע איך למלא חלק מהדברים, נראה לי שנפלה טעות כי הפרופיל שלי הוא 64 (ניסיתי לשנות אבל לא הולך).

כי לפי מה שהבנתי זו יחידה מובחרת.

יש לי כמה שאלות:

1. מה זו "היחידה"?

2. האם כדי לגשת למיונים?

3. האם למישהו עם פרופיל 64 יש משהו לעשות שם או שזו טעות?

4. האם אפשר לדעת לפי עצם שליחתו של השאלון הזה מה הקב"א שלי?

תודה מראש לעונים!! :)

פורסם

מדובר בסיירת מטכ"ל. אין פה טעות, התפקיד הוא תפקיד תומך-לחימה בלבד.

פורסם

גם אני קיבלתי היום את המכתב הזה, גם פרופיל 64. ולפי מה שמצאתי באינטרנט, זה אכן תפקיד של תומך לחימה בסיירת מטכל.

שאין לי ממש מושג מה זה אומר... אני מניח שזה לא תומך לחימה במובן של תותחנים או משהו כזה...

יש לכם מושג מה הכוונה תומך לחימה כאן?

פורסם
  • מחבר

גם אני קיבלתי היום את המכתב הזה, גם פרופיל 64. ולפי מה שמצאתי באינטרנט, זה אכן תפקיד של תומך לחימה בסיירת מטכל.

שאין לי ממש מושג מה זה אומר... אני מניח שזה לא תומך לחימה במובן של תותחנים או משהו כזה...

יש לכם מושג מה הכוונה תומך לחימה כאן?

מצטרף לשאלה! ואשמח אם גם תוכלו לענות לי על השאלה בנוגע לקב"א...

פורסם

גם בסיירת מטכ"ל צריך מזכירות ואפסנאים.

ותותחנים הם לא תומכי לחימה, הם לוחמים.

פורסם

יכול להיות גם תפקידי מודיעין... לא מחייב תפקידים שהם ג'וב משעמם (טבח וכו').

בנוגע לקב"א תלוי מה התפקיד... קיבלת עוד זימונים לפני השאלון הזה? משהו כמו מודיעין למשל? בדר"כ אפשר לדעת ככה מה בערך הקב"א שלך..

שאלת אם כדי לגשת... תיגש, מקסימום תגיד שאתה לא רוצה בסוף, עדיף שתראה את זה מאשר לשלול משהו שאתה לא יודע מה זה אפילו.. ואם יש מיונים אני מניח שהתפקיד משמעותי...

מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות אני ישמח לעזור... אגב באיזה כיתה אתה? שאלון משל"ב זה מנילה?

פורסם
  • מחבר

יכול להיות גם תפקידי מודיעין... לא מחייב תפקידים שהם ג'וב משעמם (טבח וכו').

בנוגע לקב"א תלוי מה התפקיד... קיבלת עוד זימונים לפני השאלון הזה? משהו כמו מודיעין למשל? בדר"כ אפשר לדעת ככה מה בערך הקב"א שלך..

שאלת אם כדי לגשת... תיגש, מקסימום תגיד שאתה לא רוצה בסוף, עדיף שתראה את זה מאשר לשלול משהו שאתה לא יודע מה זה אפילו.. ואם יש מיונים אני מניח שהתפקיד משמעותי...

מקווה שעזרתי, אם יש לך עוד שאלות אני ישמח לעזור... אגב באיזה כיתה אתה? שאלון משל"ב זה מנילה?

אני עולה לי"ב (השנה גמרתי י"א), ולא לא קיבלתי עד כה, זימונים או מנילה אבל קיבלתי הרבה מכתבים של עתודה.

פורסם

בהנחה והמכתבים לעתודה הם לא בגלל רמת הלימודים שלך בבית ספר (אני למשל קיבלתי עתודה דרך הבית ספר - כל מי שלומד לפחות 4 יח' באנגלית ומתמטיקה אמור לקבל דרך הבית ספר - וגם ישירות מהצבא) אלא ישירות מהצבא אז הקב"א שלך היא 52+... אם זה רק מהבית ספר אז זה כבר יותר מסובך כי יכול להיות שאתה חרשן אבל לא הכי חכם... אבל עוד פעם, אני מאמין שאם לתפקיד יש מיונים אז שווה ללכת ולפחות לראות מה זה... אני יכול להגיד לך שאני, כמוך בעל פרופיל עורפי, קיבלתי זימון למשהו במודיעין ובהתחלה בגלל שרציתי רק קרבי שללתי את האפשרות ישר... אחרי זה חשבתי על זה קצת ואמרתי שאני אלך על זה מקסימום אני לא רוצה אז אני אפרוש... אני אומר לך ללכת לזה בגלל שלפי מה שאני ראיתי ומה שמעניין אותי אין הרבה תפקידים מעניינים לפרופיל הזה

פורסם

תלך, הכי גרוע תחתום וויתור.

גם אם לא לוחם, זאת יחידה מאוד מעניינת לשרת בה. חוץ מהעובדה שבתור תומך לחימה אתה תטחן שמירות/מטבחים

פורסם

היחידה שייכת לאגף המודיעין (פורסם).

מכאן שהקב"א שלך לפחות 52. גם ג'ובניקים מגיעים ליחידה כאשר הם בדר"כ מצטייני המסלול שלהם בחילות השונים (מצטיין שלישות וכדומה).

יש בקרה גבוהה על החבר'ה שם מפאת רמת הסיווג. ואישורי כניסה למיקומם.

ואגב, מזל טוב, נדירים האנשים שמקבלים את התפקיד הזה במנילה. שים עדיפות I.

פורסם

היחידה שייכת לאגף המודיעין (פורסם).

מכאן שהקב"א שלך לפחות 52. גם ג'ובניקים מגיעים ליחידה כאשר הם בדר"כ מצטייני המסלול שלהם בחילות השונים (מצטיין שלישות וכדומה).

יש בקרה גבוהה על החבר'ה שם מפאת רמת הסיווג. ואישורי כניסה למיקומם.

ואגב, מזל טוב, נדירים האנשים שמקבלים את התפקיד הזה במנילה. שים עדיפות I.

הבעיה היא שהוא עוד לא קיבל זימונים אחרים חוץ מזה ומהעתודה... מילא אם היה מקבל זימון ממקום מסויים ויוצא מצטיין היה אפשר לבסס את זה שהקב"א גבוה אבל עכשיו שלחו שאלון ישיר מהם אז אי אפשר לדעת.... אני מועמד למסלול מסויים במודיעין ולפי מה ששמעתי את הטובים ביותר במסלול לוקחים ליחידות המיוחדות, ככה שאם אני מתקבל אני מתגייס לחמ"ן ומשם עובר ליחידה אבל אצלו זה ישיר ליחידה אז אי אפשר דעת כל עוד הוא לא יודע מה התפקיד

פורסם

לאן אתה מתמיין ?

פורסם
  • מחבר

נכון, האמת שעוד לא קיבלתי מנילה או זימונים אחרים (חוץ מברושורים של עתודה), ישר קיבלתי את המלש"ה הזה (המלצות, קורות חיים וומידע אישי) זה אומר משהו? משהו יודע בכ"ז מהו אופי התפקיד?

פורסם

נכון, האמת שעוד לא קיבלתי מנילה או זימונים אחרים (חוץ מברושורים של עתודה), ישר קיבלתי את המלש"ה הזה (המלצות, קורות חיים וומידע אישי) זה אומר משהו? משהו יודע בכ"ז מהו אופי התפקיד?

סביר להניח שהמיון הוא למכלול של תפקידים ביחידה,ולא למשהו ספציפי.

בכל מקרה,יש לך צ'אנס ליפול על ג'וב לא רע בכלל,בהצלחה

פורסם

כל עוד תצא מנקודת הנחה שלוחם אתה לא תהיה, קשה להתאכזב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים