עבור לתוכן

שלחו לי זימון לעתודה - ללכת? לא ללכת? כדאי? לעתודאים שביניכם - אתם ממליצים לי?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם!

לאחר שכל החברים שלי כבר קיבלו זימונים שונים ומשונים לצבא והתחלתי להרהר למה אני לא מקבל שום דבר, היום בדואר חיכו לי שתי מעטפות: טופס מועמדות למסלולים "שחקים" ו"חבצלות", וזימון לכנס בנושא העתודה.

דיברו איתנו גם בבי"ס על זה, על היתרונות של המסלול הזה, אבל שמעתי גם שאחת הבעיות הגדולות היא הפרש הגילאים - נכנסים לאוניברסיטה כשכולם גדולים מאיתנו בכמה שנים, ושמעתי שיש כל מיני בדיחות על עתודאים :lol:

אז... מה כדאי לי? אני בטוח הולך לכנס בכל מקרה אבל האם כדאי לי להמשיך עם זה?

פורסם

אני לא עתודאי, אבל אני מסכים אם הדעה הרווחת שהם סוג של חננות :lol:

בתור סוג קצת שונה של חננה :hat: אני חושב שזו אפשרות די מגניבה אם אתה בעניין.

אם לא תנסה, לא תצליח.

בקיצור, לך על זה. אין לך מה להפסיד.

בתנאי שתתקבל כמובן ותצליח לצלוח את השנה הראשונה בשלום.

פורסם

הבעיה היותר גדולה בעתודה, מעבר להפרש הגילאים בין עתודאים לסטודנטים, היא שעתודאים רבים אינם משובצים בהתאם ליכולותיהם המקצועיות, ומוצאים את עצמם חסרי מעש, או לחילופין עושים עבודות של חפ"שים. נכון שישנם כאלו שמאוד מרוצים, אך היות ובסופו של דבר החלק העיקרי שמשפיע על השיבוץ הוא מזל, מדובר בסיכון גדול למדי.

פורסם
  • מחבר

מה זאת אומרת לא משובצים לדברים שהם רוצים? אני לא בוחר מה אני הולך ללמוד?

פורסם

אתה בוחר מה ללמוד. אבל אין לך ממש שליטה על מה תעשה אחרי התואר, בצבא. יכולים לשים מהנדס חשמל באיזה תפקיד מעפן שלא תואם את הכישורים שלו.

פורסם

אתה בוחר מה אתה רוצה ללמוד, אבל בשירות הקבע שלך יכול להיות שסתם תעסוק בשטויות במקום במשהו טוב בשבילך.

שחקים וחבצלות הם מסלולים של מודיעין. אני אישית שמתי עין על חבצלות, זה תלוי לגמרי במה הכיוון שלך לעתיד.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על פיזיקה-אלקטרוניקה-מחשבים..

פורסם

אין כזה דבר פיזיקה-אלקטרוניקה-מחשבים. תבחר אחד.

היו כמה דיונים גדולים על עתודה בפורום, חפש אותם. הדברים לא השתנו מאז. יש גם פורום עתודה בתפוז.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים